Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen. Leuke uitjes met peuters, kleuters, kinderen en tieners, gedurende het hele jaar.

Op zoek naar een leuk festival voor de volgende schoolvakantie? Wat te doen met kinderen vandaag? Op zoek naar een tof uitje voor komend weekend? Kijk dan snel in de lijst.

Check altijd even of het uitje doorgaat. Soms wordt iets op het laatste moment gecanceld of is het te slecht weer. En sommige uitjes zijn niet iedere dag in de aangegeven periode.

Weet jij nog een leuk festival, markt of ander uitje om met de kinderen heen te gaan? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

Naast hier op Leuk met kids, delen we ook regelmatig leuke tips op Instagram.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar de maand die jij zoekt:


Oktober 2023: agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen en tieners


Wat te doen met kinderen in oktober? De zomer is afgelopen, maar er staan in oktober nog heel veel leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Vooral rond de herfstvakantie wordt er veel georganiseerd. 

2 – 8 oktober is de Dutch Media Week in Hilversum.

4 – 15 oktober is De Kinderboekenweek. In 2023 is het het thema Bij mij thuis. In boekhandels en bibliotheken zijn leuke evenementen. Zo heeft Villa Zebra in Rotterdam workshops in dit thema.

7 en 8 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Op heel veel plekken in Nederland kunnen kinderen kennis maken met de wetenschap.

Vanaf 7 oktober bouwt Museon-Omniversum in Den Haag de Stad van de Toekomst. Tijdens interactieve Minecraft-challenges ben je toekomstontwerper van een duurzame, inclusieve stad. In de herfstvakantie zijn er Minecraft-workshops en shows. => meer Den Haag.

7 – 15 oktober is het TOEN Festival in Nijmegen. Over de geschiedenis onder onze voeten.

14 oktober is 24-uur Hanze in negen Hanzesteden, met allerlei culturele activiteiten. Namelijk in Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle.

Agenda festivals en uitjes voor kinderen in de herfstvakantie

In de herfstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

Nog tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

Weet je dat de Efteling prachtig is in de herfst? Aan het einde van de dag is er de show Aquanatura, een prachtige watershow. Het is het mooiste om dat te doen als het al half donker is.

14 – 29 oktober organiseert Oerrr van Natuurmonumenten de Wilde Buitendagen op verschillende plekken in Nederland.

Van 14 – 22 oktober is de herfstvakantie in de regio Midden en Noord

13 – 21 oktober is De Betovering op verschillende locaties in Den Haag. Dit internationaal jeugdkunstfestival is voor kinderen van twee tot twaalf jaar. => meer Den Haag.

12 – 29 oktober is de De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam. => meer Rotterdam.

14 – 22 oktober is het Sprookjesfestival in Arnhem. Met workshops, films, lezingen, voorlezen, dans, theater en meer. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

16 – 29 oktober is kindermediafestival Cinekid in heel Nederland. Naast films, is er het MediaLab, waar je interactieve kunstinstallaties, apps, games en mediaworkshops kunt ervaren.

20 – 22 oktober is Creative Life in Utrecht. Je kunt hier creatieve workshops doen en shoppen. Niet speciaal voor kids, maar wel een leuk uitje om samen te doen met creatieve tieners. => meer Utrecht.

Van 21 – 29 oktober is de herfstvakantie in de regio Noord

14 – 29 oktober is de Oud Hollandse Kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met kermisattracties uit de jaren twintig. => meer over het Zuiderzeemuseum.

14 – 29 oktober is Code Cadeau in het Zaans Museum. Met een missie door de Chocoladefabriek van het Zaans Museum. => meer over het Zaans Museum.

14 – 29 oktober zijn de Hoge Veluwe Wilde Weken. Dan staat alles in het nationale park in het teken van wilde dieren.

21 oktober is de Museumnacht Kids in Haarlem, 28 oktober in Utrecht. Na sluitingstijd is er een speciaal programma in musea. => meer Utrecht.

28 en 29 oktober zijn de pompoen snijden bij Puur van ’t Land in Bunnik.

In de herfstvakantie kun je pompoenen uithollen bij Pluktuin Amstelveen.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen. Leuke uitjes met peuters, kleuters, kinderen en tieners, gedurende het hele jaar.

Nog meer leuke activiteiten in de herfstvakantie

Op zoek naar uitjes voor alle leeftijden? Bezoek aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen, eventueel in combinatie met Legoland Discovery Centre. Maak een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers. Of een dagje pretpark bij de Efteling, bij Duinrell, bij Plopsa of bij Slagharen, bij de meeste parken kun je blijven slapen. Ook leuk: een paar nachtjes bij Disneyland Parijs.

Uitjes voor jonge kinderen in de herfstvakantie

Op zoek naar iets leuks met jonge kinderen? Ga dieren bekijken bij Ouwehands Dierenpark of bij de Beekse Bergen (bekijk ook onze review). Of ga vliegtuigen kijken bij Aviodrome (bekijk ook onze review). Bekijk al onze uitjes tips voor jonge kinderen.

Uitjes voor tieners in de herfstvakantie

Op zoek naar iets leuks met tieners? Bij de The Park Playground beleef je samen VR experiences, in verschillende steden in Nederland en België. Escape Tours zijn interactieve games, daarbij gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review). Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt. Bij wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam kun je selfies maken met beelden van sterren. The Amsterdam Dungeon is spannende interactieve tour, met shows waar je wordt meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis.

Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen. In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Willen je tieners hun energie kwijt, dan zijn JumpSquare en Jump XL leuk. Bekijk al onze uitjes tips voor tieners.

Halloween is op 31 oktober en er wordt van alles georganiseerd

Toen Viola met haar Amerikaanse man naar San Francisco verhuisde werd ze ondergedompeld in Halloween. Terug in Amsterdam houdt ze met haar gezin de traditie in ere. In dit artikel deelt ze ideeën om je huis te versieren met Halloween én leuke uitjes.

Ook in sommige Nederlandse steden worden activiteiten georganiseerd. Vaak zijn het Amerikaanse expats die wat leuks organiseren met Halloween.

The Amsterdam Dungeon wordt in oktober the home of Halloween. Met extra enge interactieve tours, waarin je zelf een rol speelt. In verschillende shows word je meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis van Amsterdam. Met heksenjagers, brandstapels en meer.

7 – 29 oktober is Halloween in Slagharen. Voor families met jongere kids is er het dagprogramma. Tijdens sommige avonden zijn er extra spannende avondopenstellingen voor 14-plussers.

In oktober staat De Julianatoren in Apeldoorn staat in het teken van Halloween. => meer over de Julianatoren.


November – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in november? In november staan er allerlei festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda, veel in het teken van Sinterklaas, maar niet allemaal. 

Van november tot en met maart zijn winteravonden bij Duinrell in Wassenaar. Op zaterdagavonden is het park mooi verlicht.

1 – 5 november is de beurs Kreadoe in Utrecht. Met heel veel creatieve inspiratie en workshops. => meer Utrecht.

Tot en met 4 maart zijn de Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark. Dit lichtspektakel vormt een magische waterwereld, een wereld vol kleur en prachtige wezens.

4 en 5 november is de Natuurwerkdag op verschillende plekken in Nederland. Er staat bij welke locaties geschikt zijn voor kinderen.

4 november – 29 januari is in Roermond de Tover Route, een interactieve muzikale route. Toveren kan met een speciaal toverstokje, op tientallen toverpunten in de binnenstad.

5 en 6 november is bij Aviodrome het Flight Simulator Weekend. => meer over Aviodrome.

5 en 6 november is het Spellenspektakel in de Jaarbeurs Utrecht. Met heel veel bordspellen, speldemonstraties en spelcompetities. => meer Utrecht.

14 november – 5 maart is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland.

Vanaf 19 november kun je met pinguïns over de overdekte schaatsbaan sjezen in Plaswijckpark in Rotterdam. Vanaf 6 december zorgt Winterwijck voor winterse sferen. => meer Rotterdam.

Op televisie

Vanaf 5 november is het nieuwe programma Space Challenge – Expeditie Mars. André Kuipers en Klaas van Kruistum nemen de hele familie mee op een bijzondere interactieve ontdekkingstocht door de ruimte. Vol wetenschap, techniek en verhalen uit de wereld van de ruimtevaart.

Normaal is de grote show van Kinderen voor Kinderen rond deze tijd op televisie. Dit jaar is het kerstvakantieconcert op televisie, op 14 januari bij NPO Zapp. De CD van Kinderen voor Kinderen 43 ligt al wel in de winkel (Bol.com).

Nieuwe kindertheater voorstelling

Tot 8 januari toeren De Toneelmakerij en Circus Treurdier door Nederland met As You Like It (8+). Een moderne liefdeskomedie van Shakespeare. Als Rosalinde en Orlando elkaar ontmoeten op een poetry slam, worden ze hopeloos verliefd. Maar het gaat daar zo mis, dat ze beide op de vlucht slaan. Op de zweverige camping van Rosalindes vader in de Ardennen, ontmoeten ze elkaar toevallig weer. Maar Rosalinde vraagt zich af of Orlando’s liefde wel echt is… Wij bezochten de première met meiden van acht, in Internationaal Theater Amsterdam (meer foto’s op Instagram). Ze vonden de voorstelling fantastisch, maar we spraken ook een jongen van elf die enthousiast was. Het verhaal gaat super snel en bevat veel muziek en zang. De familievoorstelling is vanaf acht jaar en heeft voor ouders én kinderen leuke grappen. Heden en verleden lopen op een hilarische manier door elkaar heen. Aanrader dus!

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. De zomer is afgelopen, maar er staan in oktober nog heel veel leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Vooral rond de herfstvakantie wordt er veel georganiseerd. Zo toeren De Toneelmakerij en Circus Treurdier door Nederland met As You Like It. In oktober, november, december en januari. Het is een moderne liefdeskomedie van Shakespeare.

11 november is Sint Maarten

Op 11 november knutselen kinderen een lampion voor Sint Maarten en gaan ermee langs de deuren.

  • Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling lampions voor grote en kleine kinderen.
  • In mijn blog met Sint Maarten tips vind je liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken.
  • Zoek je wat lekkers voor Sint Maarten? Bekijk dan mijn tips voor voorverpakt snoep, met zo veel mogelijk duurzame keuzes.

18 november 2023 komt Sinterklaas naar Nederland

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten. Dit jaar is de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 18 november 2023 in Gorinchem. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten.

Voorafgaand aan de intocht start op 7 november het Sinterklaas journaal bij NPO ZAPP.

Ben je alvast op zoek naar leuke cadeau ideeën voor Sinterklaas of kerst? Bekijk dan onze cadeau tips voor alle leeftijden.

In november en december hebben de kids altijd behoefte aan overzicht. Is het al bijna Sint Maarten, komt Sinterklaas al, wanneer is pakjesavond, begint de kerstvakantie al bijna en wanneer zijn de kerstdagen? Daarom heb ik weer een feestdagenkalender gemaakt, die kun je gratis downloaden.

Feestdagenkalender voor Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Onze kids zijn gek op de feestdagen, maar ze worden er ook wel onrustig van. Want wanneer zijn al die feestdagen in november en december 2022 nou precies? En oh ja, wanneer ben ik jarig en wanneer begint de kerstvakantie? Tijd voor een beetje overzicht dus voor de kids en voor onszelf. Ik maakte een feestdagenkalender voor Sint Maarten, de Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw.

De weken na de intocht zijn vol Sinterklaas activiteiten

In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis. Bijvoorbeeld in Leiden, in Utrecht en in Weert.

12 november – 5 december heeft het Zaans Museum een Chocolade- en Speculaasfabriek. => meer over het Zaans Museum.

13 november- 4 december kun je de Pakjesboot bezoeken. In Hellevoetsluis, Rotterdam, Leiden, Lisse, Haarlem en Weesp.

13 november – 4 december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Pieten Express.

*24 november – 4 december is Sinterland bij Kasteel Groeneveld in Baarn.

17 november – 5 december verandert Slot Assumburg in Heemskerk in het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

19 november – 4 december verandert Aviodrome in Lelystad in SintAIRklaas. Kids kunnen de Sint helpen om cadeautjes per vliegtuig te vervoeren. => meer over Aviodrome.

19 november – 4 december strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

19 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas.

In een aantal weekenden in november en december is het Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell in Wassenaar.

20, 26 en 27 november verandert het buitenmuseum Zuiderzeemuseum in een heus Pietendorp. => meer over het Zuiderzeemuseum.

26 november – 4 december komt Sinterklaas naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het heet dan de Stad van Sinterklaas.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar. Natuurlijk ook voor Sinterklaas.

Kinderfilms in november, in de bioscoop en thuis

Vanaf 12 oktober draait De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok in de bioscopen. => meer over deze én andere Sinterklaasfilms.

Vanaf 17 november draait SuperHond & TurboKat in de bioscopen. => meer over deze film.

26 en 27 november is het Sinterklaasweekend bij Pathé. Daarnaast is er op verschillende data een live Sinterklaasshow.

Sinterklaasfilms in de bioscoop en thuis

Weekendje weg met Sinterklaas

In het weekend van 2 december staan veel Landal parken in het teken van Sinterklaas. Een leuke plek om pakjesavond te vieren met de familie! => bekijk ook onze reviews van verschillende Landal parken.

Vanaf 2 december is het Sinterklaasweekend vakantiepark Dierenbos in Brabant. => meer over vakantiepark Dierenbos.

18 en 25 november en 2 december heeft vakantiepark Molke in Overijssel een Sinterklaasweekend. Met pietenactiviteiten, een pietenontbijt, het Sinterklaashuis en een bezoek van de Sint en zijn pieten.

26 november en 3 december heeft een aantal Fletcher hotels een Sinterklaas arrangement. Met onder andere een Sinterklaas show en schoen zetten.


December – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in december? In december staan er heel veel sfeervolle festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Veel staat in het teken van de winter en kerst. 

Begin december kun je op veel plekken je eigen kerstboom uitgraven of afzagen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Staatsbosbeheer of van Natuurmonumenten.

Tot en met 4 maart zijn de Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark. Dit lichtspektakel vormt een magische waterwereld, een wereld vol kleur en prachtige wezens.

Tot en met 5 maart is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

Op een aantal dagen tussen 10 en 30 december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Kerst Express.

10 en 11 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer. Bijna 1000 personages uit de boeken van Dickens lopen rond in het oude Bergkwartier. => meer Deventer

9 december – 8 januari staat het Smakenrad in Enschede. In het reuzenrad kun je in een verwarmde gondel genieten van ontbijt, lunch, borrel of diner.

16 december – 8 januari zijn de Lumineuze nachten op Kasteel de Haar bij Utrecht. Je maakt een magische wandeling en ontdekt de geschiedenis via videomapping op het kasteel. => meer Utrecht.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

In de bioscoop en op televisie

In december zijn er weer leuke films in de bioscoop.

Vanaf 10 december kun je kijken naar Zapp Detective de Nachtwachtbende. De kijker gaat op zoek naar zes bekende influencers die De Nachtwacht hebben gestolen, waaronder Meisje Djamila.

Vanaf 11 december is er iedere zondagochtend een Telefilm voor jongeren, bij NPO Zapp.

Vanaf 16 december draait in Museon-Omniversum de Nederlandstalige grootbeeldfilm The Arctic: Our Last Great Wilderness. Daarnaast kun je in het museum op zoek naar pooldieren en hun relatie met de rest van de planeet. => meer Den Haag.

Kerstmarkten en winterse sferen

Tot en met 30 december is de Kerstmarkt Maastricht, met ijsbaan en reuzenrad en heel veel lichtjes.

Tot en met 8 januari zijn in Leiden zijn de Winter Wonder Weken. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een drijvende ijsbaan en een drijvende kerstmarkt. => meer Leiden.

Tot en met 8 januari is Winter Wonderland in Zeist. Er is een schaatsbaan, kerstmarkt en springkussen.

Tot en met 8 januari is Winter Village in Laren (NH). Er is een ijsbaan met activiteiten als peuter schaatsen en disco schaatsen.

3 december – 15 januari beleef je de winter in het Openluchtmuseum in Arnhem. Met feestelijk verlicht museumpark, schaatsbaan en bijzondere winterverhalen.

3 december – 8 januari is Winter Village in Amstelveen. Met schaatsbaan en winter village bar.

8 – 23 december is de Royal Christmas Fair in Den Haag, waar je kerst in koninklijke sferen kunt doorbrengen. => meer Den Haag.

15 december – 1 januari is het Amsterdamse Winterparadijs. Je kunt er wintersporten, in het reuzenrad, naar de kerstfilm, lekker eten en nog veel meer.

17 december – 8 januari is Winterse warmte bij Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het paleis maakt zich klaar voor de feestdagen, in de sfeer van vroeger. Op het stallenplein kun je van alles doen en maken.

18 december wordt de Sunday Market in Amsterdam de Funky Xmas Market. => meer Amsterdam.

Lichtjesroutes

Tot en met 8 januari is de binnenstad van Deventer vol lichtjes en lichtkunstwerken. => meer Deventer

Tot en met 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken. Je kunt een boottocht boeken via Lovers Amsterdam of Get Your Guide of de wandeling maken.=> meer Amsterdam.

9 december – 8 januari is Lichtroute Dwaalspoor in Dordrecht. Met op 11 december Scrooge Live.

17 december – 8 januari zijn de Nijmeegse Winterweken. Met onder meer straattheater en een lichtsculpturenroute.

Tot en met 8 maart is Lumen in Utrecht. Kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk. 9 december – 8 januari worden onder de noemer Kleur de stad kindertekeningen op gevels geprojecteerd. => meer Utrecht.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Schaatsbanen en nog meer ijs

Tot 5 februari is Ice Amsterdam. Schaatsen op het Museumplein. => meer Amsterdam.

Tot ergens in januari kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk. => meer over Winter Wonderland.

Bij in Plaswijckpark in Rotterdam kun je met pinguïns over de overdekte schaatsbaan sjezen. Vanaf 6 december zorgt Winterwijck voor winterse sferen. 15 december- 8 januari kun je bij IJsvrij schaatsen in het centrum van Rotterdam. => meer Rotterdam.

Tot en met 23 januari is het Cool event Schevingen, met overdekte schaatsbaan. => meer Den Haag.

17 december – 5 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle. Dit festival kan in de kerstvakantie erg druk zijn. => meer Zwolle.

17 december – 8 januari kun je schaatsen bij het Archeon in Alphen aan de Rijn.

21 december – 15 januari is de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis van Gouda.

24 december – 8 januari kun je schaatsen in het Spoorwegmuseum bij het Winterstation. => meer Utrecht.

24 december – 8 januari is de kerstvakantie

Wat te doen met kinderen in de kerstvakantie 2022? Veel van de uitjes hierboven gaan ook nog door in de kerstvakantie.

24 december – 8 januari organiseert dierentuin Artis in Amsterdam een winterrondleiding. Ontdek hoe dieren de winter overleven. => meer over Artis.

24 december – 8 januari is Sprookjeswinterland in Sprookjeswonderland in Enkhuizen. => meer over Sprookjeswonderland.

27 december in Rotterdam en 30 december in Den Bosch kun je naar Pirates of the Caribbean bij Cinema in Concert. Het Noordpool Orkest speelt de integrale soundtrack live, terwijl de film op een groot doek wordt vertoond. => meer Rotterdam.

21 december – 5 januari heeft Madurodam de Winterweken, dan is het park een aantal avonden open. In het donker met alle lichtjes is het park sprookjesachtig verlicht.

29 en 30 december speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de notenkraker. Het bekende sprookje, in een sprookjeswereld met sneeuw, snoepgoed en betoverende dansen. => meer Rotterdam.

Een aantal dagen in de kerstvakantie is World of Dinos in Vijfhuizen.

2 – 8 januari is er een wandelverhaal in het centrum van Rotterdam. Er is een ruimtedier ontsnapt, kinderen kunnen helpen om hem terug te vinden. => meer Rotterdam.

Museum met kinderen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

16 december – 8 januari is Winter Paleis Soestdijk. Met het paleis in kerststijl en warme choco of marshmallow in het bos.

17 december – 8 januari is in Museumpark Orientalis van de Heilig Landstichting in Nijmegen het Feest van Licht.

18 december – 8 januari bekijk je Museum Catharijneconvent gratis de kerststal, met zeshonderd 18e eeuwse kerststalfiguren. => meer Utrecht.

18 december – 8 januari is Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hierin komt het waargebeurde verhaal van drie verdwenen Durgerdammer ijsvissers tot leven in licht, beeld en geluid. Met binnen en buiten leuke dingen, ideaal in de kerstvakantie. => meer over het Zuiderzeemuseum.

24 december – 8 januari organiseert Geofort Herwijnen bij Leerdam en Culemborg allerlei extra activiteiten. Zo zijn er in dit fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie leuke Minecraft workshops. => meer over Geofort Herwijnen.

24 december – 8 januari heeft Kasteel Doorwerth bij Arnhem allerlei activiteiten voor kinderen. Zoals kindertheater, een ridderproef en een verhalenwandeling.

24 december – 8 januari organiseert het Muiderslot van alles voor de kerstvakantie. Zo kun je meebouwen aan een LEGO Winterkasteel en leer je hoe een kasteel in de winter vroeger was. => meer over het Muiderslot.

28 december en 4 januari organiseert Beeld & Geluid in Den Haag een familiemiddag. Bij Muziek in de Mix leer je van alles over samples en covers. => meer Den Haag.

Vanaf de kerstvakantie kun je de Land Art Familietour van Museum M. doen. De 4 kunstwerken in Almere en Lelystad ontdek je op een interactieve manier.

Nog meer leuke activiteiten in de kerstvakantie

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie. => meer Natuurmonumenten.

Lekker naar buiten met tieners? Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

Op zoek naar iets leuks met jonge kinderen? Ga dieren bekijken bij Ouwehands Dierenpark of bij de Beekse Bergen (bekijk ook onze review). Of een dagje pretpark bij de Efteling, bij Duinrell of bij Plopsa, bij de meeste parken kun je blijven slapen. Ook leuk: een paar nachtjes bij Disneyland Parijs. Een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers. Of ga vliegtuigen kijken bij Aviodrome (bekijk ook onze review). Bekijk al onze uitjes tips voor jonge kinderen.

Op zoek naar iets leuks met tieners? Bij de The Park Playground beleef je samen VR experiences, in verschillende steden in Nederland en België. AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review). Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt. Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen. In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Willen je tieners hun energie kwijt, dan zijn JumpSquare en Jump XL leuk. Bekijk al onze uitjes tips voor tieners.

Nachtje, weekendje of weekje weg in de kerstvakantie

Willen jullie deze kerstvakantie even weg? Ik verzamelde 10 fijne bestemmingen voor de kerstvakantie. Vakantieparken, huisjes, hotels en hostels. Sommige idyllische vakantiebestemmingen in de middle of nowhere, andere juist met veel faciliteiten.

Of kijk bij de parken van Landal, van Europarcs, van Roompot, van Topparken of van RCN. Op veel van deze parken zijn veel leuke activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje. De keten Stayokay zit zowel in steden als in de natuur en heeft vaak familiekamers.

Uitjes met kerst

Wat te doen met kerst? Zoek je een uitje voor eerste kerstdag of tweede kerstdag? Het is heerlijk om voor of na een drukke kerstdag te gaan wandelen met de kinderen. Hierboven vind je leuke lichtjesroutes, veel daarvan kun je ook met kerst doen. Daarnaast zijn veel van de tijdelijke schaatsbanen hierboven open. Ook zijn sommige restaurants geopend.

Wat te doen met Oud en nieuw?

Zoek je inspiratie om wat leuks te knutselen voor Oud en Nieuw? Of ben je op zoek naar lekkere recepten? Kijk dan even naar onze recepten en knutsel ideeën voor Oud en Nieuw.

Met oud en nieuw kun je op verschillende vakantieparken vuurwerkvrij verblijven. Heel fijn met kleintjes of huisdieren. Dat kan bijvoorbeeld bij deze parken van Landal, van Europarcs, van RCN en van Topparken.

Op 1 januari is op heel veel plekken in Nederland een Nieuwjaarsduik. Je kunt natuurlijk zelf mee doen… of aanmoedigen 😉

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Januari – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in januari? In januari staan er relatief weinig festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Toch zijn er leuke uitjes voor kinderen en tieners in januari. 

Tot 15 januari beleef je de winter in het Openluchtmuseum in Arnhem. Met feestelijk verlicht museumpark, schaatsbaan en bijzondere winterverhalen.

14 januari wordt het kerstvakantieconcert van Kinderen voor Kinderen uitgezonden bij NPO Zapp. De CD van Kinderen voor Kinderen 43 ligt al een tijdje in de winkel (Bol.com).

Tot en met 20 januari vind je bij het Amsterdam Light Festival verspreid over de grachten allerlei lichtkunstwerken. Je kunt een boottocht boeken via Lovers Amsterdam of Get Your Guide of de wandeling maken. => meer Amsterdam.

21 januari is het NK Mens Erger Je Niet! in Emmeloord. Iedereen kan zich aanmelden.

22 – 29 januari wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd in Rotterdam. => meer Rotterdam.

Tot en met 23 januari is het Cool event Schevingen, met overdekte schaatsbaan. => meer Den Haag.

28 januari is de uitzending van de Zapp Awards op NPO3.

Tot 5 februari is Ice Amsterdam. Schaatsen op het Museumplein. => meer Amsterdam.

Tot en met 4 maart is Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark. Dit lichtspektakel vormt een magische waterwereld, een wereld vol kleur en prachtige wezens.

Tot en met 5 maart is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

Tot en met 5 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle. => meer Zwolle.

Tot en met 8 maart is Lumen in Utrecht. Kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk. => meer Utrecht.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Nieuwe kindertheater voorstellingen

Vanaf januari toert het Nationaal Jeugd Musical Theater door Nederland met Robin Hood de musical. Dit kostuumdrama gaat over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Nog steeds een actueel thema, maar dit keer met een moderne twist. De musical belooft overweldigende massa scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten. Deze familiemusical is voor kids vanaf 8 jaar en richt zich óók op tieners.

De Toneelmakerij toert vanaf januari door het land met de voorstelling De Poppenkast. De poppenkast van de familie Rozenwater trekt eeuwenlang door stad en land. Maar de tijden lijken veranderd; de poppenkast trekt te weinig publiek en brengt geen geld meer op. De poppen doen waar ze zin in hebben en laten zich niet meer besturen. Meneer Rozenwater ziet geen andere uitweg en zet de poppenkast te koop. Juffrouw Beddengoed, van de plaatselijke poppenbescherming, grijpt in.


Februari – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in februari? In februari staan er nog niet zo veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Gelukkig wordt er rond de voorjaarsvakantie wel van alles georganiseerd. 

17 – 19 februari is Wonderlicht Alkmaar. Een wandeling langs vuurspektakel, lichtinstallaties en straattheater.

Tot en met 4 maart is Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark. Dit lichtspektakel vormt een magische waterwereld, een wereld vol kleur en prachtige wezens.

Tot en met 5 maart is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

Tot en met 5 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle. => meer Zwolle.

Tot en met 8 maart is lichtjesroute Lumen in Utrecht. Kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk. Waar lichtjes routes vaak grote lichtkunstwerken hebben, zijn dit vaak subtielere lichtinstallaties. Wij vonden het een erg leuke manier om in de avond Utrecht te ontdekken. Op Instagram laat ik nog een paar foto’s zien. => meer Utrecht.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

14 februari is het Valentijnsdag

Op Leuk met kids vind je inspiratie om te knutselen en lekkere dingen te maken voor Valentijnsdag.

Agenda festivals en uitjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie

Wat te doen in de voorjaarsvakantie? In de voorjaarsvakantie bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens deze vakantie. Binnen en buiten, thuis en buitenhuis.

In de voorjaarsvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten. Denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen. => meer over Oerrr.

In de voorjaarsvakantie gaan veel klimbossen weer open. Lees bijvoorbeeld onze review van Fun Forest, die zitten in verschillende steden.

Klimbos Fun Forest

18 – 26 februari: de voorjaarsvakantie Zuid

18 – 21 februari wordt in heel veel steden en dorpen in het Zuiden wordt weer Carnaval gevierd!

25 en 26 februari is de Modelbouwshow in Goes. Hier worden gebouwen, auto’s, treinen, boten en vliegtuigen op schaal nagebouwd.

In de voorjaarsvakantie organiseert Geofort Herwijnen bij Leerdam en Culemborg allerlei extra activiteiten. Zo zijn er in dit fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie leuke Minecraft workshops. => meer over Geofort Herwijnen.

22 – 26 februari is er een Prinsen- en Prinsessencursus in kasteel Hernen bij Nijmegen. Ook is er een route met pratende lantaarn en een show over de verdwenen toren van kasteel Hernen. Daarnaast kun je op de binnenplaats pijl en boogschieten.

In de voorjaarsvakantie heeft het Afrika Museum in Berg en Dal extra activiteiten voor kinderen. Zoals woldraad maken, metaalkunst en een museumgame.

25 februari – 5 maart: voorjaarsvakantie Noord en Midden

25 februari – 5 maart is er van alles in het Gevangenismuseum in Veenhuizen bij Assen. Zoals een knutseltafel, een rechercheursspel en een escape-bus.

25 februari – 5 maart staat het Mauritshuis in Den Haag in het teken van knoppen in de bomen en opkomende bollen. In het Mauritshuis zijn namelijk veel bloemen en beestjes te vinden op de schilderijen. 1 en 2 maart is er een workshop papierscheppen het Huis van het boek in Den Haag. => meer Den Haag.

25 februari – 5 maart is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam. Dit wordt georganiseerd door Rialto, CC Amstel en de OBA. => meer over de Pijp. In de voorjaarsvakantie organiseert dierentuin Artis in Amsterdam ook allerlei extra activiteiten. => meer over Artis.

25 februari – 5 maart organiseert het Muiderslot een creatief atelier. Ook kun je het Winterkasteel nog bezoeken. Meebouwen aan een LEGO Winterkasteel en leren hoe een kasteel in de winter vroeger was. => meer over het Muiderslot.

Nog meer LEGO! Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn heeft dit jaar een LEGO tentoonstelling. Daarnaast kun je er Muizenhuis interieurs bekijken en muizen zoeken in het museum. Leuk uitje voor de voorjaarsvakantie!

25 februari – 5 maart is jeugdtheaterfestival Lente Uitjes. Er zijn locaties in Amersfoort, Utrecht, Houten en Leidsche Rijn.

27 februari – 3 maart is het Springkussenfestival op Vliegveld Twente in Enschede.

27 februari – 5 maart is het LetterLAB in het Onderwijsmuseum in Dordrecht. Hier kun je knutselen, spelletjes spelen en proefjes doen.

28 februari – 2 maart is Het Muizenuitje in Slot Zuylen in Utrecht. Peuters, kleuters en jonge kinderen luisteren naar muizenverhalen en maken een muizenpannenkoek. => meer Utrecht.

4 en 5 maart brengt Rotterdams Philharmonisch Orkest Frozen in Concert Live to Film in Ahoy. => meer Rotterdam.

Uitje met kids: ridders en jonkvrouwen op speurtocht in het Muiderslot

Naar de bioscoop in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie draait de film Asterix & Obelix in het Middenrijk in de bioscoop. De keizerin van China is gevangen genomen en haar dochter vraagt de Gallische helden om hulp. Asterix en Obelix willen de prachtige prinses natuurlijk graag helpen. We vertellen er hier meer over.

Ook draait Kleine All – De Menselijke Antenne in de bioscopen. Als de ouders van All gaan scheiden, verhuist hij met zijn vader naar een deprimerende flat. Dan ontmoet hij opeens het buitenaardse meisje Marieke. We vertellen er hier meer over.

Nog meer leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie

Op zoek naar iets leuks met jonge kinderen? Ga dieren bekijken bij Ouwehands Dierenpark of bij de Beekse Bergen (bekijk ook onze review). Of een dagje pretpark bij de Efteling, bij Duinrell of bij Plopsa, bij de meeste parken kun je blijven slapen. Ook leuk: een paar nachtjes bij Disneyland Parijs. Een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers. Of ga vliegtuigen kijken bij Aviodrome (bekijk ook onze review). Bekijk al onze uitjes tips voor jonge kinderen.

Op zoek naar iets leuks met tieners? Bij de The Park Playground beleef je samen VR experiences, in verschillende steden in Nederland en België. AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review). Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt. Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen. In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Willen je tieners hun energie kwijt, dan zijn JumpSquare en Jump XL leuk. Bekijk al onze uitjes tips voor tieners.

Lekker naar buiten met tieners? Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

Nachtje, weekendje of weekje weg in de voorjaarsvakantie

Willen jullie deze voorjaarsvakantie even weg? We hebben heel veel fijne tips om te overnachten met kinderen en tieners. Hotels, campings en vakantiehuisjes, in Nederland en daarbuiten.

Of kijk bij de parken van Landal, van Europarcs, van Roompot, van Topparken of van RCN. Op veel van deze parken zijn leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje.

Nachtje, weekendje of weekje weg in de voorjaarsvakantie.

Maart – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in maart? In maart staan er wat leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda.

Tot en met 4 maart is Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark. Dit lichtspektakel vormt een magische waterwereld, een wereld vol kleur en prachtige wezens.

Tot en met 5 maart is de Winter Efteling. Dan wordt het attractiepark in Kaatsheuvel omgetoverd tot winterland. Je kunt er ook schaatsen en langlaufen.

5 maart is de Zeldzaam Mooi Markt in Gouda. Met handgemaakte producten, creatief hergebruik, muziek en een bellenblaas kunstenaar.

17 – 19 maart is On Traxs in Spoorwegmuseum in Utrecht. Een modelspoorevenement met heel veel kleine treintjes tussen de grote treinen van dit museum. => meer Utrecht.

21 maart begint de lente

In maart en april zijn er op verschillende plekken in het land Lammetjesdagen. Bijvoorbeeld in verschillende natuurgebieden van Natuurmonumenten.

22 maart – 20 april is de Ramadan. => Bekijk hier Ramadan knutsel ideeën.

23 maart – 14 mei is de Keukenhof weer open. Er wordt van alles voor kinderen georganiseerd. Tickets kun je boeken via Tours & Tickets en Get Your Guide. Daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het goedkoper.

24 maart – 2 april is de Kindermuziekweek, in theaters, muziekscholen en concertzalen. In heel Nederland worden leuke dingen georganiseerd.

25 maart is de lente markt bij speeltuin Blik & Burgers in Zeist.

26 maart is de Zeldzaam Mooi Markt in Arnhem, met handgemaakte producten, creatief hergebruik, muziek en een bellenblaas kunstenaar. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

26 maart is de Kinderbeurs XXL in Den Bosch, met veel tweedehands kleding.

24 maart – 2 april is Kaboom Filmfestival in Utrecht. Met heel veel animatiefilms voor kinderen. => meer Utrecht.

Eind maart gaat Oud Valkeveen in Naarden weer open. => meer over Oud Valkeveen.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

April – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in april? In april wordt de agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen weer langer. Zo fijn in de lente!

Veel strandtenten gaan weer open. => bekijk onze lijst met strandtenten.

In maart en april zijn er op verschillende plekken in het land Lammetjesdagen. Bijvoorbeeld in verschillende natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Eind maart en/of begin april bloeien de kersenbloesems, bijvoorbeeld in het Bloesempark in Amstelveen. Zoek een rustig moment, bijvoorbeeld vroeg op de dag, want het kan druk zijn.

In april start het Hanzejaar in Deventer onder de noemer ‘What the H*nze?!’. => meer Deventer

31 maart – 7 april is de Nationale Museumweek in heel Nederland. => alle kindvriendelijke musea.

1 april wordt de Kids Tulpenpluktuin georganiseerd in Lisse. De start van het tulpenseizoen.

1 – 30 april is het Tulpfestival in Amsterdam. Het centrum is dan versierd met tulpen. => meer Amsterdam.

Op 1 april gaat attractiepark Slagharen in Overijssel weer open.

2 april is de Cruyff Legacy 14K, de sponsorloop van de Johan Cruyff Foundation. Met het geld laten ze kinderen en jongeren sporten voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

2 april is de Zeldzaam Mooi Markt in Den Haag, met handgemaakte producten. En de Kinderbeurs XXL in Hilversum, met veel tweedehands kleding.

7 april gaat Sprookjeswonderland in Enkhuizen weer open. => meer over Sprookjeswonderland.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

9 en 10 april is Pasen

Hier op Leuk met kids vind je veel inspiratie voor Pasen. Bijvoorbeeld knutseltips voor Pasen, maar ook recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt.

Met Pasen wordt op veel plekken een paasvuur georganiseerd.

31 maart – 10 april is de Deventer Paaskermis aan de rand van de stad. => meer Deventer

7 – 10 april is het Open Trein Festijn in Spoorwegmuseum in Utrecht. Dan zijn dertig treinen geopend, ook treinen die normaal voor publiek gesloten blijven. => meer Utrecht.

7 – 10 april is het Paaseitjesfestival bij het Aardbeienterras in Rijsbergen. Kinderen mogen paaseitjes zoeken tussen de aardbeienplantjes, met de Paashaas.

7 – 10 april is het Werkspoorfestival in Utrecht. Met popup keukens, barretjes, muziek en een kinderprogramma.

8 en 10 april is het Paaslab in het Hemlab in Zaanstad.

9 en 10 april kun je een paasbrunch reserveren bij Geofort Herwijnen. Daarnaast zijn er met Pasen leuke Minecraft workshops. => meer over Geofort Herwijnen.

9 en 10 april is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen in Noord Holland. Leuk voor kleine autofans.

7 – 16 kun je op Kasteel Doorwerth bij Arnhem paaseieren tellen. 9 en 10 april kun je paaseieren zoeken bij kasteel Ammersoyen in Ammerzoden.

Er zijn allerlei paasmarkten. Zo is 7 april de Home Made Easter Market in Den Haag (bekijk meer Den Haag). 8 – 10 april is de Paasfair Middelburg. 9 april is er een paasmarkt in Orvelte (Bekijk meer Orvelte).

10 april is de Zeldzaam Mooi Markt in Groningen, met handgemaakte producten. En de Kinderbeurs XXL in Schiedam, met veel tweedehands kleding.

Na Pasen

14 – 16 april is het Kreadoe Lentefestival in Utrecht. Met heel veel creatieve inspiratie en workshops. => meer Utrecht.

15 en 16 april is de start van het fortenseizoen. Met activiteiten in verschillende forten in Nederland.

15 april is de familie editie van de Strong Viking Obstacle Run in Wijchen.

16 april is de Kinderbeurs XXL in Zutphen, met veel tweedehands kleding.

18 – 24 april is 2 Turven Hoog Festival in theaters in Almere en Haarlem. Dit is een theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar.

Het is alweer bijna Pasen!

22 april – 7 mei is de meivakantie

In de meivakantie bucketlist vind je heel veel leuke tips om de kids te vermaken tijdens deze vakantie. Binnen en buiten, thuis en buitenhuis.

Miriam begon deze meivakantie met haar gezin in attractiepark Slagharen. In Slagharen is namelijk een nieuw avontuur geopend: Red Bandits Adventure. Miriam vertelt er hier meer over.

22 en 23 april is Food Festival Venhuizen, vlakbij Enkhuizen. Voor ouders zijn er rollende keukens, voor kinderen er leuke activiteiten.

22 en 29 april zijn de open bloesemdagen bij boomgaard de Lekbongerd in Schoonhoven. Met leuke activiteiten voor kids.

23 april is het Lentefeest bij Jeugdland in Amsterdam. => meer over Jeugdland.

23 april is het Waterpret Festival in Almere. Je kunt er gratis watersporten uitproberen.

3 – 7 mei is Circusstad Festival in Rotterdam, met allerlei workshops en voorstellingen voor kinderen. => meer Rotterdam.

Meivakantie museum activiteiten

Veel musea organiseren tijdens de meivakantie leuke dingen voor kinderen. => alle kindvriendelijke musea.

Aviodrome in Lelystad heeft een nieuwe straaljager-expositie. => meer over Aviodrome.

22 april – 7 mei zijn de Spoorwegspelen in het Spoorwegmuseum in Utrecht. => meer Utrecht.

25 april – 7 mei zijn er in het Rembrandthuis in Amsterdam extra activiteiten. Denk workshops verven en etsen of een speurtocht.

29 april – 1 mei is Tussen Kunst & Kidz in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met creatieve activiteiten, optredens en workshops. => meer over het Zuiderzeemuseum.

In de meivakantie organiseert Geofort Herwijnen bij Leerdam en Culemborg allerlei extra activiteiten. Zo zijn er in dit fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie leuke Minecraft workshops. => meer over Geofort Herwijnen.

Tot en met 21 mei heeft het Noordbrabants Museum een Efteling tentoonstelling. Dit laat zien hoe een Sprookjesbos uitgroeide tot het huidige attractiepark. Leuk om te combineren met (een paar dagen) naar de Efteling.

27 april is Koningsdag

Vlak voor Koningsdag zijn op veel scholen de Koningsspelen. Kinderen voor Kinderen brengt ieder jaar een nieuw nummer uit.

Op Koningsdag is het tijd om kinderspeelgoed te kopen of verkopen, of je mooiste kunsten te laten zien. De vrijmarkt in Utrecht begint op veel plekken al de nacht ervoor. In Amsterdam zijn het Vondelpark en de NDSM-werf gereserveerd zijn voor kinderen, maar er zijn nog veel meer plekken.

De Koninklijke Familie is op Koningsdag in Rotterdam. Daarom organiseert Villa Zebra samen met andere kunstinstellingen voor kids onder meer een wandeling, een performance, een workshop en een schilderproject. => meer Villa Zebra.

Knutselen voor Koningsdag en Oranje. De kids waren op zoek naar iets leuks om te verkopen op de vrijmarkt. Strijkkralen broches moesten het worden, besloten ze. We maakten ze heel eenvoudig. Een oranje kroon, een medaille, een strikje en een rood wit blauw hartje.

4 en 5 mei

4 mei is de Nationale Kinderherdenking in Madurodam. Dat deze herdenking plaatsvindt in Madurodam is niet toevallig. Het park is namelijk vernoemd naar oorlogsheld Maduro. => meer over Madurodam. Kinderen voor Kinderen en het Metropole Orkest maakten een nummer speciaal voor 4 mei.

Op 5 mei zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals. Bevrijdingspop in Haarlem heeft bijvoorbeeld een speciaal kinderfestival.

Nog meer leuke activiteiten in de meivakantie

Op zoek naar uitjes voor alle leeftijden? Bezoek aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen, eventueel in combinatie met Legoland Discovery Centre. Maak een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers. Of een dagje pretpark bij de Efteling, bij Duinrell, bij Plopsa of bij Slagharen, bij de meeste parken kun je blijven slapen. Ook leuk: een paar nachtjes bij Disneyland Parijs.

Uitjes voor jonge kinderen in de meivakantie

Op zoek naar iets leuks met jonge kinderen? Ga dieren bekijken bij Ouwehands Dierenpark of bij de Beekse Bergen (bekijk ook onze review). Of ga vliegtuigen kijken bij Aviodrome (bekijk ook onze review). Bekijk al onze uitjes tips voor jonge kinderen.

Uitjes voor tieners in de meivakantie

Op zoek naar iets leuks met tieners? Bij de The Park Playground beleef je samen VR experiences, in verschillende steden in Nederland en België. Escape Tours zijn interactieve games, daarbij gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review). Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt. Bij wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam kun je selfies maken met beelden van sterren. The Amsterdam Dungeon is spannende interactieve tour, met shows waar je word meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis.

Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen. In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Willen je tieners hun energie kwijt, dan zijn JumpSquare en Jump XL leuk. Bekijk al onze uitjes tips voor tieners.

Naar de bioscoop in de meivakantie

◇In de meivakantie van 2023 draait de film Superkat Maurice in de bioscoop. Superkat Maurice vangt ratten en verdient daar met zijn vrienden goed geld aan. Tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen. Daar zijn geen ratten en helaas ook geen eten… We vertellen hier meer over deze film.


Mei – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in mei? In mei staan er alweer veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. Rond de meivakantie is er van alles te doen, maar ook daarna. 

In Amsterdam is op verschillende plekken zomertheater. Gedurende mei, juni, juli, augustus en september is het Vondelpark Openluchttheater. Op een aantal woensdagen gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater in kijken naar sprookjes en voorstellingen van kinderboeken. => meer Amsterdam.

Kijk voor uitjes in de meivakantie bij april.

Na de meivakantie

13 mei is 24H in Amsterdam Noord. Met activiteiten bij theaters, musea, kerken, winkels, bars, hotels en clubs.

13 en 14 mei kun je het Hanze Escape Event spelen in een van de negen Hanzesteden. Namelijk in Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle.

13 mei en 14 mei is het feestweekend omdat de Linnaeushof in Bennebroek 60 jaar bestaat. Met Bennie Broek show, ballonartiesten, schminkers, bellenblaasact en meer.

13 mei is Reuring in de stad in Hengelo. Dit is een festival met historische activiteiten.

13 mei is de MegaWandelMarathon in Arnhem. Georganiseerd door Stichting Het Gehandicapte Kind.

Tot en met 21 mei heeft het Noordbrabants Museum een Efteling tentoonstelling. Dit laat zien hoe een Sprookjesbos uitgroeide tot het huidige attractiepark. Leuk om te combineren met (een paar dagen) naar de Efteling.

18 mei is Hemelvaart

17 – 21 mei is Rollende Keukens. Dit culinair festival is bij de Westergasfabriek in Amsterdam. => meer Amsterdam.

18 – 21 mei is Hoogte80 Festival in Arnhem. Er is theater, dans en muziek, en een kinderprogramma. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

18 – 21 mei is Proef Pampus op Fort Pampus in Muiden. Met muziek, wateractiviteiten, kunstinstallaties, circus, lekker eten, timmerdorp, schminken en meer.

18 mei is de Kinderkaravaan XL van Circus Snor bij Fort aan de Klop in Utrecht. Kids mogen ook zelf meedoen en het laatste deel mag familie meekijken.

18 – 21 mei is in het Spoorwegmuseum Thomas de Stoomlocomotief op bezoek. => meer Utrecht.

18 – 21 mei is de Country & Garden Fair bij Huis Verwolde in Laren in Gelderland. Je kunt ook het historische huis bezoeken.

21 mei is Kinderhulp Held&run in Deventer. Bij deze sponsorloop zamel je geld in, verkleed als superheld. Nationaal Fonds Kinderhulp geeft hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. => meer Deventer

22 mei is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar. Dit is een cultuurfestival voor jonge kinderen.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

28 en 29 mei is Pinksteren

27 mei is het Slagharen Festival ter ere van het 60-jarig jubileum van Slagharen. Met grote parkopening, optredens en vuurwerkshow. Miriam ging naar de opening van een nieuwe attractie.

19 en 29 mei zijn de Open Boederijdagen. In heel Nederland kun je boerderijen bezoeken.

18 – 29 mei is het Karavaan Festival in Alkmaar. Met veel voorstellingen speciaal voor kinderen.

27 mei is De Wereld van de KinderParade in de Tolhuistuin in Amsterdam. => meer Amsterdam.

27 – 29 mei is blues festival Ribs & Blues in Raalte. Het KidsAdventureland heeft gedeeltes voor verschillende leeftijden.

28 en 29 mei is kindertheaterfestival de Sprookjestuinen van Drenthe in Dwingeloo en Diever.

29 mei is de Dag van het Kasteel. Kastelen in heel Nederland doen mee.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Juni – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in juni? In juni start de zomer en dat is goed te zien aan de agenda met festivals en andere uitjes voor kinderen. 

3 juni is de Bunkerdag. Dan zijn allerlei bunkers langs de Nederlandse kust een dag open.

2 – 4 juni is in Heemstede de JiPkids Parade. Met onder andere DJ & TikTok workshops, silent disco, theatervoorstellingen, springkussens, knutselen, schminken, zweefmolen, ponyrijden, muziek maken, markt, en eettentjes.

3 en 4 juni is Alkmaar de Kaeskoppenstad. Alles staat hier in het teken van de 16e eeuw.

5 – 11 juni zijn de Slootjesdagen van IVN.

9 – 18 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

11 juni is er een Rommelroute in Alphen aan den Rijn. Er worden tweedehands spulletjes verkocht vanuit eigen tuin, huis of garage.

11 juni is in Rotterdam Kidsstock in het Kralingse Bos, de kids versie van Boothstock, met allerlei artiesten. Zo is hier een van de laatste kinderoptredens van VOF de Kunst. Sommige dj’s treden hier met hun kind op, wat het extra leuk maakt. Maar er is ook een Nintendo corner, circus, verhalencaravaan, knutselen en meer. (Foto’s Yvette de Wit voor Kidsstock.)

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. 11 juni is in Rotterdam Kidsstock in het Kralingse Bos, de kids versie van Boothstock, met allerlei artiesten. Zo is hier een van de laatste kinderoptredens van VOF de Kunst. Sommige dj's treden hier met hun kind op, wat het extra leuk maakt. Maar er is ook een Nintendo corner, circus, verhalencaravaan, knutselen en meer.

14 juni is de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton. => meer buitenspelen.

17 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Muziekfestival voor het hele gezin, met naast muziek ook stoer kindervermaak.

17 en 18 juni is Alles kids in Drenthe in Emmen. Bij dit gratis kinderfestival kun je spelen, zingen, springen, dansen en klimmen.

17 en 18 juni is het Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem. Er is ook een kinderfestival met theater, verhalen en muziek.

18 juni is de familiedag (advies 12+) van Central Park Festival in Park Transwijk in Utrecht. Met onder meer Suzan & Freek, Maan, Antoon en Flemming. => meer Utrecht.

Op 21 juni start de zomer

21 juni opent het vernieuwde Nijntje Museum in Utrecht. => meer Nijntje museum.

21 juni is de Midzomeravondpicknick in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

22 – 25 juni zijn de Zeehavendagen in en rond Amsterdam. => meer Amsterdam.

23 juni – 2 juli is de Parade in Eindhoven. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Eindhoven.

23 – 25 juni is Reuring festival in Purmerend. Met programma voor kinderen.

24 en 25 juni Family Circle Festival in de Hallen in Amsterdam. Met workshops, DIY en kindermerken. => meer Amsterdam West.

25 juni is de Open Groen Dag in Amsterdam en Almere. Bij grachtentuinen, stadsboerderijen, stadsparken en moestuinen.

25 juni is het Amsterdam Roots Festival, onder meer in het Oosterpark. Er zijn speciale voorstellingen voor kids. => meer Amsterdam.

29 juni is ModderDag, georganiseerd door IVN. Lekker spelen met water en zand. => meer buitenspelen.

16 juni – 2 juli is kunstfestival Tweetakt in Utrecht. Met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan. => meer Utrecht.


Juli – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in juli? In juli is de zomer vol op gang, dus staan er lekker veel festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen. Leuke uitjes met peuters, kleuters, kinderen en tieners, gedurende het hele jaar. Zoals Zoomeravonden in dierentuin Artis Amsterdam.

1 juli is het Puur Natuur festival in Goes. Met kunst, muziek, theater, shoppen en eten.

1 juli wordt op het Keti Koti festival in Amsterdam de afschaffing van de slavernij herdacht. Ook op andere plekken zijn herdenkingen. => meer Amsterdam.

1 en 2 juli is het Festivalk bij House of Bird in het Diemerbos in Diemen. Met muziek, foodtrucks, proeverijen, natuurexcursies, buitenspellen, kindertheater en luchtkussen. => meer over House of Bird.

1 en 2 juli is het Africafestival in Hertme, een festival op het gebied van Afrikaanse muziek.

In juli en augustus organiseert Peakz Padel de Peakz Kids Games. In Eindhoven, Groningen, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Oisterwijk, Zwolle en Heemskerk kunnen kinderen kennis maken met padel.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar. Dit is Deventer op Stelten.

Op 8 juli start de zomervakantie in de regio Midden

7 – 9 juli is straattheaterfestival Deventer op Stelten. Op pleinen en straten in de binnenstad lopen acteurs letterlijk op stelten. Zoonlief maakte dit filmpje in 2022. Tip: reserveer op het terras van een van de restaurants aan de Brink, dan heb je een diner met uitzicht. => meer Deventer

7 – 9 juli is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur.

7 – 23 juli is de Parade in Den Haag. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Den Haag.

8 en 9 juli zijn de Rembrandtdagen in Leiden. Het oude centrum wordt omgetoverd naar 17e eeuwse sferen. Met verklede acteurs, boten, optredens en activiteiten uit die tijd. => meer Leiden.

8 en 9 juli is de Tuinfair Midwoud bij Hoorn. Met tuininspiratie, maar ook kinderactiviteiten, theater en brocante.

8 juli – 19 augustus is het Berlijnplein in Utrecht de Stadscamping RAUM. Een grote en kunstzinnige speelplaats voor jong en oud. => meer Utrecht.

10 juli opent de Romeinen Doe Expo in het Waterliniemuseum in Bunnik. In de stijl van het Dagboek van Nurdius Maximus leer je spelenderwijs over de Romeinen.

8 juli – 2 september zijn de Zoomeravonden in dierentuin Artis, we zijn eindelijk eens geweest. Dit keer in het teken van Planetary Health: een gezonde toekomst van de aarde en al haar bewoners. Naast livemuziek, picknicken en kinderroute, is er een blotevoetenpad, eetbare tuin, een rondleiding door medewerkers, film in het planetarium en meer. => meer over Artis.

Zoomeravonden in Artis Amsterdam: leuk zomervakantie uitje. Iedere zomervakantie zijn in dierentuin Artis in Amsterdam de Zoomeravonden, een leuk uitje met kinderen. Met picknick, livemuziek en meer.

Op 15 juli start de zomervakantie in de regio Zuid

14 – 22 is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids.

15 juli viert Museum De Lakenhal in Leiden Rembrandts verjaardag. Met gratis toegang voor iedereen en met kindercollege, familierondleidingen, workshops en voorlezen tussen de kunst. => meer Leiden.

15 juli is het Wereldfestival in Diemen. 10 juli is de Wereldmarkt.

15 juli – 6 augustus is het Kwaku Festival, een multicultureel festival in Amsterdam-Zuidoost. Met onder meer muziek, eten en voetbal. => meer Amsterdam.

Op 22 juli start de zomervakantie in de regio Noord

21 – 23 juli is de Wonderfeel op buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Een festival voor klassieke muziek, met kinderactiviteiten.

Op 22 en 23 juli is kindertheaterfestival de Sprookjestuinen van Drenthe in Havelte en Uffelte.

22 en 23 juli is het Oergezellig festival in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Met muziek, silent disco, print-je-pannenkoek en van poppentheater. => meer over het Zuiderzeemuseum.

22 juli – 22 augustus is Wij bouwen de toekomst in Harderwijk. Dit pop-up themapark laat kinderen beroepen in de bouwsector ervaren.

23 juli is C’est la vie in Emmen. Met muziek, straattheater, braderie, vlooienmarkt en kermis.

25 – 30 juli is het Bruis Totaalfestival in Bladel. Met theater, muziek, eten en voor kinderen een speciaal programma.

27 – 30 juli is Landjuweel op Ruigoord. Bij dit festival zijn er theater, poëzie, beeldende kunst, films, muziek, dans, workshops, eten en drinken en een beeldenroute. Er is een kinderprogramma en een camping.

28 juli – 13 augustus is de Parade in Utrecht. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Utrecht.

Naar de bioscoop met kinderen in juli

Vanaf juli draait er een indrukwekkende film in de bioscoop. Kiddo is een roadmovie over een bijzondere moeder en haar elfjarige dochter. Moeder Karina heeft een carrière in Hollywood en doet haar eigen stunts, althans dat zegt ze. Dochter Lu woont in een pleeggezin. Dan haalt haar moeder haar opeens op voor een spannende roadtrip naar haar oma in Polen. Tijdens deze trip sleept Karina Lu mee in haar Bonnie & Clyde fantasie. Een film die aanleiding is voor mooie gesprekken, hier vertellen we er meer over.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Kiddo is een roadmovie van een bijzondere moeder en haar elfjarige dochter.

Zomervakantie uitjes voor alle leeftijden

Op zoek naar uitjes voor alle leeftijden? Bezoek aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen, eventueel in combinatie met Legoland Discovery Centre. Maak een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers. Of een dagje pretpark bij de Efteling, bij Duinrell, bij Plopsa of bij Slagharen, bij de meeste parken kun je blijven slapen. Ook leuk: een paar nachtjes bij Disneyland Parijs.

Uitjes voor jonge kinderen in de zomervakantie

Op zoek naar iets leuks met jonge kinderen? Ga dieren bekijken bij Ouwehands Dierenpark of bij de Beekse Bergen (bekijk ook onze review). Of ga vliegtuigen kijken bij Aviodrome (bekijk ook onze review). Bekijk al onze uitjes tips voor jonge kinderen.

Uitjes voor tieners in de zomervakantie

Op zoek naar iets leuks met tieners? Bij de The Park Playground beleef je samen VR experiences, in verschillende steden in Nederland en België. Escape Tours zijn interactieve games, daarbij gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad.

AMAZE van ID&T in Amsterdam is een reis langs licht- en geluidsshows (bekijk onze review). Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt. Bij wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam kun je selfies maken met beelden van sterren. The Amsterdam Dungeon is spannende interactieve tour, met shows waar je word meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis.

Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen. In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Willen je tieners hun energie kwijt, dan zijn JumpSquare en Jump XL leuk. Bekijk al onze uitjes tips voor tieners.

Nog meer zomervakantie activiteiten voor kinderen en tieners

In Woerden kun je vanaf deze zomer een puzzeltocht doen: Verover Woerden als een Romein.

House of Bird in het Diemerbos in Diemen heeft haar Birdroute vernieuwd. Je kunt de route gratis doen via de Izi Travel app, maar je kunt ook een Birdroute knapzak kopen. => meer over House of Bird.

Musea in de zomervakantie

Het Dordrechts Museum heeft deze vakantie leuke activiteiten voor kinderen en tieners. Zo is er bij de tentoonstelling over Jan Veth nu een portretstudio, waar je een zelfportret kunt tekenen. Daarnaast kun je bij de tijdelijke tentoonstelling A Room with a view, een aantal keer per week zelf aan de slag met de kunstenaars. Maar ook vaste collectie en activiteiten zijn een aanrader voor kinderen van tekenen en van geschiedenis houden!

Ben je al wel eens bij het Dordrechts Museum geweest met je kinderen en tieners? Een leuk kindvriendelijk uitje als gezin, zeker als je kinderen van tekenen en van geschiedenis houden! Met een vaste collectie met zes eeuwen schilderkunst, maar ook tijdelijke tentoonstellingen met vernieuwende kunst en leuke workshops. Ook hebben ze een museumdobbelspel en een tekengids. Wij geven je alvast een voorproefje.

Tot 3 september zijn bij Aviodrome in Lelystad de Straaljagerweken. Bovendien komen er onder de noemer Zomer Fly-ins bijzondere vliegtuigen langs. => meer over Aviodrome.

Het Teylers Museum in Haarlem heeft deze zomer heel veel activiteiten. Workshops, speurtochten en rondleiding in het thema knutselen, wetenschap of kunst.

In de zomervakantie organiseert Geofort Herwijnen bij Leerdam en Culemborg allerlei extra activiteiten. Onder andere Minecraft workshops. => meer over Geofort Herwijnen.

Villa Zebra heeft deze zomer creatieve programma’s en workshops aan voor kinderen tussen 2 en 12 jaar. => meer Villa Zebra.

Deze zomervakantie heeft het Rijksmuseum voor kinderen en families de Missie Meesterwerk. Daarin doe je onderzoek alsof je een expert bent van het Rijksmuseum. Je gebruikt dezelfde technieken en apparaten als de medewerkers bij hun onderzoek, zoals verfonderzoek, jaarringenonderzoek en röntgenscans.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Deze zomervakantie heeft het Rijksmuseum voor kinderen en families de Missie Meesterwerk. Daarin doe je onderzoek alsof je een expert bent van het Rijksmuseum. Je gebruikt dezelfde technieken en apparaten als de medewerkers bij hun onderzoek, zoals verfonderzoek, jaarringenonderzoek en röntgenscans.

In de zomervakantie is het Zomerkasteel in het Muiderslot in Muiden. Met een tuinsafari en een ridderweekend. => meer over het Muiderslot.

Op een aantal dagen juli en augustus zijn altijd de Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo. Kinderen mogen dan verkleed komen en kunnen zich laten schminken.

De kastelen van het Geldersch Landschap & Kastelen organiseren deze zomer van alles. Zo heeft Kasteel Doorwerth speurtochten en een Escaperoute vanaf 8 jaar. En zijn er de de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen.

Op kamp in de zomervakantie

In de vakantie worden er bij ons altijd dagsportkampen georganiseerd. Daar gaan de kids allebei heel graag heen.

Ook leuk: echt op kamp met logeren. Bijvoorbeeld op zeilkamp bij Zeilschool de Veenhoop in Friesland. Lekker een week (nog beter) leren zeilen met kinderen van je eigen leeftijd. Cathelijne vertelt er hier meer over.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Zoals op kamp met logeren. Bijvoorbeeld op zeilkamp bij Zeilschool de Veenhoop in Friesland. Lekker een midweek (nog beter) leren zeilen met kinderen van je eigen leeftijd.

Augustus – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in augustus? Ook in augustus staan er weer allerlei leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

Tot 13 augustus is de Parade in Utrecht. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Utrecht.

Tot en met 19 augustus is het Berlijnplein in Utrecht de Stadscamping RAUM. Een grote en kunstzinnige speelplaats voor jong en oud.

Tot 3 september zijn bij Aviodrome in Lelystad de Straaljagerweken. Bovendien komen er onder de noemer Zomer Fly-ins bijzondere vliegtuigen langs. => meer over Aviodrome.

3 – 6 augustus is fantasy festival Castlefest in op Kasteel Keukenhof in Lisse.

4 – 20 is het Zomerterras in Vlaardingen, met openlucht podiumkunsten.

7 – 11 augustus kunnen kids in Ouwehands Dierenpark in Rhenen naar Sterrins Zomer Dagkamp. Ecologe en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge leert kids meer over de dieren in het dierenpark op een bijzondere manier.

11 – 13 augustus is het Festival der Zoet in Apeldoorn, vol zoetigheid.

11 – 20 augustus is het (Junior) Grachtenfestival in Amsterdam. Met klassieke muziek voor kids.

16 – 20 augustus is Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Lekker eten, muziek, markt en inspiratie op een mooie plek.

18 en 19 augustus is Wonder Weekend in Plantentuin Meise bij Brussel in België. Het is een bijzonder festival voor het hele gezin, met theater, dans, muziek, boeken en meer.

19 augustus is Oogstappels Festival in een biologische appelboomgaard in Boekel. Met muziek, hutten bouwen, struinmarkt, lezingen over ouderschap en natuurlijk leven en vega(n) eten.

17 – 20 augustus is de Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem. Een festival met theater, dans, muziek en cabaret. => bekijk ook het Watermuseum in Arnhem.

17 – 20 augustus is circus festival Circusbende in het Erasmuspark in Amsterdam. => meer Amsterdam West.

20 augustus is de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam. Met onder andere een interactief wiegenliedjesconcert en kids kunnen schilderen op ezeltjes. => meer Rotterdam.

21 augustus starten de scholen in de regio Midden

18 augustus – 3 september is de Parade in Amsterdam. Overdag is er een kinderprogramma. => meer Amsterdam.

23 augustus – 2 september is filmfestival Pluk de nacht in Amsterdam. Op een aantal dagen is er een programma voor kids en tieners.

27 augustus is de Brabantsedag. Een grote theaterparade in Heeze bij Eindhoven.

27 augustus is Leidsche Rijn Festival in Utrecht. Met theatervoorstellingen voor kinderen.

28 augustus starten de scholen in de regio Zuid

Kijk bij september voor het laatste weekend van de zomervakantie van de regio Noord.

Tot 2 september zijn de Zoomeravonden in dierentuin Artis, we zijn eindelijk eens geweest. Dit keer in het teken van Planetary Health: een gezonde toekomst van de aarde en al haar bewoners. Naast livemuziek, picknicken en kinderroute, is er een blotevoetenpad, eetbare tuin, een rondleiding door medewerkers, film in het planetarium en meer. => meer over Artis.

Zoomeravonden in Artis Amsterdam: leuk zomervakantie uitje. Iedere zomervakantie zijn in dierentuin Artis in Amsterdam de Zoomeravonden, een leuk uitje met kinderen. Met picknick, livemuziek en meer.

September – hier volgt binnenkort een update


Wat te doen met kinderen in september? In september is de zomer nog niet afgelopen, dus er staan nog een leuke festivals en andere uitjes voor kinderen op de agenda. 

In september en oktober kun je op veel plekken zelf appels en ander fruit plukken.

Tot 3 september zijn bij Aviodrome in Lelystad de Straaljagerweken. Bovendien komen er onder de noemer Zomer Fly-ins bijzondere vliegtuigen langs. => meer over Aviodrome.

31 augustus – 10 september is de Tong Tong Fair in Den Haag. Op dit Euraziatische festival vind je theater, muziek, cadeautjes en lekker eten. => meer Den Haag.

31 augustus – 3 september is Into The Great Wide Open op Vlieland. Dit festival heeft muziek, beeldende kunst, film en kinderactiviteiten.

31 augustus – 3 september is Circusbende in Amsterdam. => meer Amsterdam.

1 en 2 september is het theaterfestival Bosjesfestival in Hilversum. Op zaterdag zijn de Kinderbosjes.

1 – 3 september is Proefpark Haarlem in het Kenaupark. Er zijn ook activiteiten voor kinderen.

1 – 3 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. => meer Rotterdam.

1 – 30 september zijn de Dino weken in De Julianatoren in Apeldoorn. => meer over de Julianatoren.

2 en 3 september is Kids @ the park in Hengelo. Er zijn spelletjes, attracties, muziek, theater, terras en een speeltuin.

2 – 10 september is het Forten Festival op verschillende plaatsen. Met muziek, openluchtfilms, rondleidingen en nog veel meer.

4 september starten de scholen in de regio Noord

7 – 17 september is Cirque du Soleil in Nederland met zijn nieuwe productie OVO. We mochten naar de première en wauw, wat een show! Super energiek en acrobatisch, maar ook met een prachtig kleurrijk verhaal. Het is een blik in een dag in het leven van insecten, een ode aan de biodiversiteit.

De ene na de andere insectensoort komt langs. We namen zoonlief en een vriendje mee, beide 11 jaar. Ze zagen iedere keer meteen welk insect langs kwam. Ondertussen waren ze enorm onder de indruk van de acrobatiek. De trampoline vonden ze het allertofste, die willen ze nu natuurlijk nadoen 😅

OVO van Cirque du Soleil heeft in totaal 12 shows in Nederland. Van 7 – 10 september in de ZIGGO Dome in Amsterdam. En van 14 – 17 september in AHOY in Rotterdam. We deelden op Instagram een video verslag, waarmee je een indruk krijgt.

7 – 17 september is in Amsterdam het Nederlands Theaterfestival Jong. Daarbij zijn de beste voorstellingen voor kinderen van het afgelopen seizoen nog één keer te zien. => meer Amsterdam.

9 september is het Kinderfestival in de Hortus Haren. Met yoga, theater, muziek, knutselen en lekker eten.

10 september is familiefestival Hembrug Happening in Zaandam.

8 – 10 september is Surfana Festival bij camping De Lakens in Bloemendaal. Met optredens en creatieve, sportieve en zintuiglijke clinics voor kinderen.  

9 en 10 september is festival de Grazende Zwaan in Nieuw Vennep. Het is een theaterfestival op en om de boerderij.

9 en 10 september is Open Monumentendag. In heel Nederland kun je binnenkijken in monumenten en vaak worden er activiteiten georganiseerd.

11 – 17 september zijn de Hortus oogstdagen in de Hortus in Amsterdam. Met tekenworkshops, aanbod van biologische planten, bollen en zaden en een verhalenverteller. => meer over de Hortus.

16 en 17 september is het Tina festival bij Duinrell in Wassenaar. Met optredens en activiteiten.

17 september organiseert Jantje Beton de finale van het NK stoepranden in Den Haag. Je kunt alles over stoepranden lezen op hun site.

Op 21 september begint de herfst

23 en 24 september is de Eindhoven Maker Faire, met allerlei creaties en uitvindingen. Je ontdekt er slimme elektronica, bouwt een raceauto, leert coderen en je kunt energie opwekken, robots bouwen of 3D-printen.

23 en 24 september kun je naar het Ambacht in Beeld Festival in Amsterdam. Er zijn veel leuke dingen voor kinderen, voor wie oude technieken wil leren. => meer Amsterdam.

Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen. Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan. Lekker met een hapje en drankje buiten in de lente en zomer met een zonnetje. Met een warm drankje binnen of buiten in de herfst en winter. Ik maakte dan ook een agenda met de leukste festivals en uitjes voor kinderen, gedurende het hele jaar.

Verschillende dagen in het jaar


Markten en lekker eten met kinderen

In de zomer is theaterfestival de Parade in verschillende steden.

Zoek je leuke uitjes voor kinderen, kijk dan ook eens naar de agenda van markten en food festivals. De Feelgood Market is op verschillende dagen in Eindhoven, met kraampjes van designers, allerlei workshops, lekker eten en activiteiten voor kinderen. Strijp S is sowieso heel leuk om heen te gaan. Op een aantal zondagen is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten. De Sunday Market is een creatieve markt in Amsterdam. Het Westergasterrein is sowieso een leuke plek om met de kinderen heen te gaan, het is een uitgebreid park met speeltuin. In verschillende steden en op verschillende dagen in het jaar is de Swan Market. Deze lifestyle markt toont allerlei creatief aanbod. De Kinderbeurs XXL wordt op verschillende plekken in Nederland georganiseerd. Je vindt er kinderkleding en speelgoed, tweedehands en nieuw.

Foodfestivals en markten zijn hip, je ziet ze overal. Lepeltje Lepeltje en Festival Trek bezoeken in de lente en zomer verschillende steden. De Pure Markt staat gedurende het zomerseizoen in Amsterdam, Hilversum en Abcoude. Er zijn ook activiteiten voor kids.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids