Onbreekbaar melamine kinderservies waar je kids én jij vrolijk van worden

Hartstikke leuk dat er met de kinderen allerlei kinderspullen het huis inkomen, maar het is ook best fijn als je huis niet oogt als een groot schreeuwerig prentenboek. Ik hoef niet zo nodig een hele collectie servies met stripfiguren in mijn keuken. Een paar is leuk, vooruit, maar laten we het niet overdrijven. Daarom ben ik altijd op zoek naar leuk onbreekbaar melamine kinderservies, in kleuren en prints waar zowel de kids als wijzelf vrolijk van worden. Laten we zeggen een stijlvol kinderparadijs.

Ook nu de kids groter worden gebruiken we nog regelmatig melamine kinderservies, omdat het bijna onbreekbaar is. We gebruiken ze vaak als ontbijtborden. Als ze zelf een boterham smeren pakken ze ook zelf borden, dan blijft onbreekbaar en lichtgewicht servies fijn. Aan de buitentafel gebruiken we ook vaak melamine borden, want scherven op het terras zijn heel vervelend. Dus ik koop nog steeds regelmatig een leuk bordje of beker.

Let op: naast melamine wordt ook bamboe kinderservies steeds populairder. De Voedsel- en Warenautoriteit bracht daarover echter op 15-02-2021 een nieuw advies uit. Zij raadt het gebruik van servies waarin bamboe of mais wordt gebruikt af. Deze producten moeten ook per direct uit de handel worden gehaald. Daarnaast adviseert het Voedingscentrum om ook servies dat voor 100% van de kunststof melamine is gemaakt, niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. Dat geldt dus ook voor het servies in dit artikel.

Onbreekbaar melamine kinderservies waar je kids én jij vrolijk van worden

Melamine (kinder)servies van Mepal

Mepal heeft mooie strakke borden in een aantal kleuren, voor volwassenen en grotere kids. Te koop bij Fonq en Bol.com.

Onbreekbaar melamine kinderservies - Mepal melamine servies

Daarnaast heeft Mepal speciaal voor kleintjes de MIO collectie, met drinkbekers, bordjes en bestek. Er zijn verschillende kleuren en illustraties, die ook prima bij de rest van je servies passen. En ook heel belangrijk: ze zijn vrij van BPA en melamine, dus veilig. De Mepal MIO collectie heeft servies voor babies, maar ook voor peuters die alles zelf willen doen. In de bekers en borden zitten slimmigheidjes, zodat leren eten en drinken leuk en makkelijk wordt. Zo heeft het oefenbord een hoge rand en de oefenlepels een korte handgreep. De drinkbekers zijn lekvrij en doordat ze transparant zijn kun je goed te zien hoeveel je kindje al gedronken heeft. Daarnaast dragen de drinkbekers bij aan een gezondere ontwikkeling van mond en gebit. Een leuk en praktisch cadeau, te koop bij Bol.com en Mepal.

Mepal MIO kinderservies, leuk als kraamcadeau of verjaardagscadeau voor een baby, dreumes of peuter

Melamine kinderservies van Done by deer

Done by deer heeft mooie dierenvormen. Het is te koop bij Bol.com.

Onbreekbaar melamine kinderservies

Melamine kinderservies van de Hema

De Hema heeft altijd leuk melamine servies, waaronder bordjes, bekers en kommetjes. Ieder seizoen hebben ze een andere collectie.
Onbreekbaar melamine kinderservies

Verder lezen

Naast onbreekbaar melamine kinderservies, vind je op Leuk met kids nog veel meer zomer tips. Bijvoorbeeld de leukste kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland. En volg je ons al op Instagram?

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids