8 mooie kinderkeukentjes, zelfgemaakt en zelfgekocht

Kinderen vinden het super leuk om met een kinderkeukentje te spelen. Er zijn hele leuke te koop, maar je kunt een keukentje ook zelf maken. Of kopen en een beetje pimpen. Ik laat je mooie kinderkeukentjes zien, zelfgemaakt en zelfgekocht. 

Wij hadden zelf het bekende Duktig keukentje van Ikea. Zoonlief kreeg het ooit van opa, inmiddels heeft dochterlief het ingepikt. Ook bij Bol.com, Dille & Kamille, I love speelgoed en Ikea hebben ze veel mooie kinderkeukentjes. Plantoys maakt keukentjes van gerecycled hout, deze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

8 mooie kinderkeukentjes, zelfgemaakt en zelfgekocht

Ik ben heel lang van plan geweest om het keukentje te pimpen. Maar je kent het wel, daar kom je nooit aan toe. Inmiddels hebben we er een leuk kastje boven gehangen. Dit opbergkastje is van Rose in April. Het is een prachtige eye catcher voor telkens weer een andere wisseltentoonstelling. Eerder hing het boven het bed van dochterlief.

De leukste kinderkeukentjes, zelf gemaakt of gekocht

Inmiddels begon het keukentje te klein te worden, dus we bedachten een hogere keuken. Daarbij hergebruikten we het dressoir en de oude kinderkeuken. In dit artikel schrijven we meer over deze Ikea speelkeuken hack.

Ikea speelkeuken hack: een kinderkeuken maken van Duktig en Besta. Kids kitchen DIY project.

In het keukentje staat van alles, door de jaren heen verzameld. Lege verpakkingen van theedoosjes en dergelijke. En natuurlijk houten speelgoed, van merken als Djeco, Janod en Hema. Een grote collectie houten keukenspullen van dit soort merken vind je bij Bol.com, Dille & Kamille, Hema en I love speelgoed. Ze hebben bijvoorbeeld ook de duurzame merken Kids Concept, Le Toy Van en PlanToys.

Mooie kinderkeukentjes op Pinterest

Pinterest is de ideale plek om inspiratie voor mooie DIY kinderkeukentjes op te doen. Ik verzamelde de afgelopen jaren hele leuke exemplaren.

Een leuke zelfmaakoptie is een tafeltje te gebruiken en op de muur je keuken te verven. Of zelfs van masking tape te maken. vtwonen heeft een leuke werkbeschrijving.

Achter een keukentje kun je een hele leuke achtergrond zetten, zoals Handmade by Alice Apple deed. Dit blog bestaat helaas niet meer.

Ook dit gepimpte Ikea keukentje van Hej.de vind ik erg tof. Met geverfde frontjes en een plaat met print op de achterkant. Muurstickers werken goed, een behangetje is ook mooi.

Vaak wordt zelfs de kraan geverfd, zoals bij Hello Blogzine. Of de verf op de kraan blijft zitten vraag ik me af. Ik zou denk ik gaan voor een kraan van de kringloop.

Mirjam van Een goed verhaal kocht een retro keukentje bij de kringloop. Daar maakte ze dit prachtige compacte keukentje van.

Dit keukentje met achterkant van underlayment van Lovely Life is ook erg tof. Underlayment is sowieso heel leuk om groot kinderspeelgoed mee te maken.

Als je een hele speelkamer hebt, dan is dit wel een heel gaaf idee van Dosfamily.

Zoek je meer inspiratie voor de kinderkamer en de rest van je interieur? Op Leuk met kids vind je nog veel meer ideeën.

Sinterklaas tips

Sinterklaas komt er aan! Je vindt hier natuurlijk super veel leuke tips voor Sinterklaas. Toffe knutseltips, lekkere recepten, fijne Sinterklaasboeken en Sinterklaasfilms, de leukste intochten en andere Sinterklaas uitjes, cadeau ideeën, tips voor pakjesavond, surprise ideeën en nog veel meer.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids