Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Om de zithoek in ons nieuwe huis ons eigen stempel te geven, wilden we een muur verven. We waren op zoek naar een opvallende kleurcombinatie, die echt bij ons past. In onze woonkamer gingen we voor een subtiele kleur roze en een krachtige kleur geel van Flexa Creations. We zijn super blij met het resultaat, kijk je mee? 

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations. Om de zithoek in ons nieuwe huis ons eigen stempel te geven, wilden we een muur verven. We waren op zoek naar een opvallende kleurcombinatie, die echt bij ons past. In onze woonkamer gingen we voor een subtiele kleur roze en een krachtige kleur geel van Flexa Creations. We zijn super blij met het resultaat, kijk je mee? 
Kleur kiezen

Voordat we begonnen was de woonkamer spierwit. We zijn net verhuisd en wilden eerst even zien hoe onze meubels staan, voor we een kleur uitzochten. De woonkamer heeft een opvallend lijnenspel, door de vide en de dwarsbalk voor het raam.

onze woonkamer zonder kleur

Roze en geel zijn de lievelingskleuren van onze kids, daarom besloten we een combinatie van die kleuren te zoeken. Dochterlief houdt van alle kleuren roze. Zoonlief vindt okergeel erg mooi en daarbij staat lichtroze heel tof. Die combinatie moest het dus worden. In de Flexa Creations brochure vonden we een aantal mooie krachtige kleuren. In die folder vind je trouwens ook handige tips voor hoe je effecten op je muur schildert.

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Hulpmiddelen bij het kiezen van de beste kleurencombinatie

De kleur geel was snel gekozen: Retro Vibe uit de Flexa Creations collectie. Over de kleur roze twijfelden we tussen Stylish Pink en Humble Blush. Daarom bestelden we kleurtesters in alle drie de kleuren, er zijn in totaal 54 kleuren in deze collectie. De kleurtesters en de brochure vind je trouwens ook gewoon in de bouwmarkt. Mocht je twijfelen welke kleuren mooi bij elkaar passen, kies dan kleuren uit één rij, dat zijn toon-op-toon kleurcombinaties.

Flexa Creations brochure en kleuren

Om alvast een beeld te krijgen van hoe het zou worden, heb ik de Flexa Visualizer App gedownload. In deze app open je een foto van hoe je woonkamer nu is. Vervolgens kun je de kleuren in de app op de muur “schilderen”. Je kunt ook lijnen trekken, dus we konden al helemaal zien hoe het zou worden.

Wat je in de app natuurlijk niet kunt zien, is de lichtinval gedurende de dag en de kleurnuance. Met de kleurtesters zie je dat wel. Nu zagen we dat het subtiele van Stylish Pink prachtig past bij het krachtige van Retro Vibe. Humble Blush is ook een hele krachtige kleur, maar de combinatie is heftiger dan we in gedachte hadden. Het grote vlak subtiel roze van Stylish Pink met de band oker geel van Retro Vibe is helemaal wat we in gedachte hadden.

Flexa Creations kleurtesters Retro Vibe, Stylish Pink en Humble Blush

Aan de slag

Tijd voor het echte werk: kleur op de muur! Een muur verven is zo’n dankbaar klusje, want je ziet direct resultaat. We hebben deze muur in een weekend gedaan.

Het roze oppervlak is ongeveer 8m2, daarvoor gebruikten we een pot van 2,5 liter. Het gele oppervlak is ongeveer 1m2, daarvoor gebruikten we een pot van 1 liter. Van beide potten is nog best wel wat over, maar een kleinere pot was voor de roze muur te weinig geweest. Bovendien is het handig om later nog wat bij te kunnen werken als iemand een vlek maakt.

Dit is wat we gebruikten:

☆ Flexa Extra Mat muurverf Retro Vibe (geel) 1 liter

☆ Flexa Zijdemat muurverf Stylish Pink (roze) 2,5 liter

☆ Twee rollers voor muurverf: een smalle en een brede roller

☆ Twee verfbakken

☆ Twee verfkwasten en twee penseeltjes

☆ Afplaktape

☆ Iets om de vloer af te dekken

afplaktape

Dit is wat we deden:

Voor we aan de slag gingen, moesten we de muur eerst egaliseren. In de bouwmarkt koop je daar kant en klaar producten voor. Kijk altijd even goed naar je muur, als er oneffenheden op zitten kun je die het beste eerst behandelen. Ook kun je het beste de vloer afdekken, wij gebruikten stucloper die we nog hadden liggen.

We begonnen met de donkerste kleur: geel. Aan de bovenkant en onderkant van de gewenste gele band plakten we afplaktape en ook aan de zijkant. Ik zette eerst streepjes op de muur en plakte het tape er net boven. Daarna controleerden we met een waterpas of het recht was. Aan een van de zijkanten zit behang, daar durfde ik geen afplaktape op de plakken, daar moest ik dus met een penseeltje aan de slag.

Voor de gele band gebruikten we een smallere verfroller en een kwast voor de hoeken. Nadat je klaar bent met de eerste laag schilderen kun je het afplaktape het beste direct verwijderen, zodat de verf niet aan het afplaktape hecht. Als je de tweede laag wil aanbrengen, dat kun je opnieuw afplaktape aanbrengen. Wij deden dat niet, voor de randen gebruikten we een kwast en een penseel.

Na de gele band verfden we het roze vlak. Wij plakten geen afplaktape op de gele band, maar schilderden de rand netjes met een kwast en een penseel. Eigenlijk was het roze vlak na een keer al mooi, maar we verfden het toch nog een keer.

Helemaal tevreden met het resultaat 

We zijn super blij met het resultaat! De zithoek is een kleurrijke eye catcher geworden, maar toch een rustig plekje. De gele band geeft een mooi geometrisch effect met de balk voor het raam.

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Ook vanaf de vide is de muur mooi zichtbaar. In de avond spiegelt de het roze en geel van de geverfde muur van de woonkamer prachtig op het raam, dan lijkt het wel alsof het doorloopt de tuin in.

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Styling van de woonkamer met nog meer roze en geel

In een huis met kinderen kun je de basis styling het beste rustig houden. Voor je het weet ligt de zithoek toch vol met tijdschriften en speelgoed. Voorheen hadden we fotolijstjes boven de bank hangen, dat was erg druk. De geverfde muur voelt gezellig aan, zonder dat het druk wordt.

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Boven de bank hing ik een postertje dat ik ooit kreeg. Het is in bijpassende kleuren roze en goud. Bovendien zit er ook een overgang tussen twee kleuren op. Naast de bank zette ik een stapel gele en roze kratjes met een aantal planten er in.

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Met kussentjes kun je natuurlijk helemaal los gaan met prints. Ik zocht een paar kussentjes uit in bijpassende tinten roze en geel. Eens kijken hoe lang het duurt voordat de kinderen daar andere kussens hebben neergelegd 😉

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

En nu genieten!

Als je net verhuisd bent is het zo fijn als er een hoekje van je huis af is. Zo lang het huis nog niet af is vergeet je soms om te genieten. Maar vanuit deze fijne rustige woonkamer met roze en geel gaat dat goed komen!

een boekje op de bank

Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met Flexa. Dat vind ik heel tof, want ik vind het merk erg inspirerend!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids