Parijs met kids

Met kids naar Parijs? Op deze pagina vind je enkele leuke activiteiten met kids en leuke winkels om te shoppen voor kids.

Een hele leuke manier om een stad te leren kennen is op de fiets. Er zijn allerlei bedrijven die fietstochten aanbieden in Parijs. Het is ontzettend leuk voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes, een kinderzitje kun je bijboeken. Ze bieden ook wandeltours aan.

Erg leuk met kids is Paris Plage, het stadsstrand aan de oevers van de Seine.

Op de Rive Droit, het deel ten zuiden van de Seine, vind je ontzettend veel winkels in Saint-Germain-Des-Prés en de wijken er omheen.

Als je vanuit de Jardin des Tuilleries over de Pont Royal de Seine oversteekt vind je rond de Rue du Bac leuke winkels.

Bonpoint is een chique kinderwinkel, precies wat je van Franse kinderkleding verwacht eigenlijk. Op de Rue de l’Université zitten twee vestigingen. Bonpoint Fin de Séries is de betaalbaardere outlet (42 Rue de l’Université) en verderop zitten gewone winkels (67 en 86 Rue de l’Université).

Petit Pan (rue du Bac 95) is een winkel met kleurige accessoires en kinderkleding, met meerdere vestigingen in Parijs, met heel veel leuke spullen van stoffen met mooie prints. Vlakbij zit nog zo’n kleurexplosie: de winkel van Pylones (98 Rue du Bac), van het merk met de kleurige prints op bijvoorbeeld borstels, lampen, servies en nog veel meer.

Parijs

Bonton is een ontzettend gave winkel met hippe kinderkleding en woonaccesoires zoals mooie kussens, servies, meubels en lampen. Van eigen merk, maar bijvoorbeeld ook van Rice en het Nederlandse ENGEL. In deze wijk vind je vestigingen op 82 Rue Grenelle en 122 Rue du Bac. Ze hebben ook een webwinkel, maar die heeft lang niet alles.

Bobine Enfant (87 Rue du Bac) heeft mooie hippe kinderkleding.

Het verlengde van de Rue du Bac is de Rue St Placide, met veel nette kledingwinkels. Gocco (Rue St Placide 24), Sergent Major (31 Rue St Placide) en Sucre d’Orge (48 Rue St Placide), hebben keurige kinderkleding, vaak met figuren er op. DPAM ofwel Du Pareil au Même (14 rue St Placide) is een grote Franse keten van betaalbare kinderwinkels, met veel kleuren en figuren.

728 x 90 IMU Leaderboard

Op de Rue Vavin in Montparnasse zitten veel dure chique kinderwinkels. Atelier de Courcelles is zo’n winkel met designerkleding van bijvoorbeeld Boss, Burberry, Timberland en DKNY. Boutique Berlingot (4 Rue Vavin) heeft keurige Franse kleding met dierenprints. Bij Kaloo (7 Rue Vavin) vind je eveneens keurige kleding, speelgoed en accessoires voor de kinderkamer. Een aantal bekende merken heeft een brandstore in deze straat, zoals Catimini (10 Rue Vavin), Ikks Junior (13 rue Vavin), Lacoste Enfant (17 Rue Vavin) en Petit Bâteau (26 Rue Vavin). Tenslotte zit Fnac Junior (19 Rue Vavin) in deze straat, een kids filiaal van de beroemde boekhandel. Om de hoek zit Lin & Compagnie (16 rue Bréa), een winkel met mooie kinderkleding en kinderkamerspulletjes.

Aan het einde van de Rue Vavin kom je in de Jardin du Luxembourg. Deze tuinen van het Palais du Luxembourg zijn heerlijk om met kids heen te gaan, een mooi stadspark. Midden in dit park vind je naast tennisbanen ook een grote speeltuin, waar de kids even kunnen uitrazen. Natuurlijk is er ook een groot terras in dit park.
20120731-221824.jpg