Pompoen snijden voor kids: zo doe je dat

Een pompoen snijden, hoe doe je dat eigenlijk? Het is makkelijker dan ik dacht, je hebt vooral de juiste messen nodig. Het is daarom geen klusje om kids alleen te laten doen, maar ze kunnen natuurlijk wel helpen.

Pompoen lampion snijden: zo doe je dat

Allereerst moet je de bovenkant openmaken. Hiervoor heb je een mes met een scherpe punt nodig, ik gebruikte een oestermes.

Pompoen lampion snijden: zo doe je dat

Als de bovenkant open is kun je pompoen uithollen. Hiervoor kun je het beste een mes met zaagtanden en een lepel gebruiken. Dochterlief lepelde de boel uit.

lantaarn maken

Daarna kun je het gezicht maken. Teken eerst voorzichtig met een mesje op de pompoen de vorm die je wil gaan uit snijden. Snij het daarna met het oestermes uit. De ronde ogen maakte ik door het oestermes rond te draaien. Dochterlief wilde een vrolijke pompoen, zoonlief een enge, compleet met littekens.

lantaarn maken

Zoonlief wil zijn pompoen met Sint Maarten gebruiken. Het lijkt me wat zwaar, maar ik vind het best 🙂 Daarom maakten we aan de zijkant gaatjes om touw in te stoppen. Meer lampionnen voor Sint Maarten vind je hier.

Pompoen lampion snijden: zo doe je dat

Nog meer voorbeelden van pompoenen snijden

De tiener kinderen van Karin maakten deze toffe pompoenen op een regenachtige herfstdag. Dat is het leuke van tieners, als je ze zelf laat knutselen ontstaan de mooiste dingen!

De tiener kinderen van Karin maakten deze toffe pompoenen.

Luci maakte dit pompoen lampje met uitgesneden bloemen. Met een mooi dekseltje er op. Wat een sprookjesachtig plaatje!

Luci maakte dit pompoen lampje met uitgesneden bloemen. Wat een sprookjesachtig plaatje!

Deze pompoen kwam ik tegen bij Landal Reeuwijkse Plassen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids