Recept voor kippensoep tegen griep


Het lijkt alsof iedereen om ons heen griep heeft en we zijn zelf helaas ook niet gespaard. Ik las deze week in de krant dat we bepaald niet de enige zijn, er heerst een ware griepgolf. Onze oma’s wisten al wat ze tegen griep moesten doen, namelijk kippensoep maken. Maak daarom snel oma’s recept, met de juiste antigriep ingrediënten!

Recept voor kippensoep tegen griep

Ingrediënten: vier grote kipfilets, 6 blokjes kippenbouillon (bij de biowinkel zoutarm te koop), vermicelli, 2 bosjes platte peterselie, een halve eetlepel kerrie, een mengsel van soepgroenten, bijvoorbeeld 2 uien, 2 winterpenen, 2 preien, 2 broccoli’s (je kunt natuurlijk ook een paar zakjes kant en klare soepgroenten in de supermarkt kopen).

Als je van heldere kippensoep houdt kun je hem zo eten, hou je van gebonden kippensoep, dan kun je de soep pureren aan het einde. Als je de soep later wil pureren kun je de groente en kruiden in grove stukken snijden, anders wat kleiner. Door de soep te pureren “verstop” je de groente.

Pak een hele grote soeppan. Snij de kip, bak deze en voeg als hij dichtgeschroeid is de gesneden uien toe. Als de uien glazig zijn, voeg dan 3 liter kokend water, de rest van de groente en de kerrie toe.

Als alles gaar is, voeg dan de platte peterselie toe, hieraan wordt traditioneel een antigriep werking toegedicht. Als je gebonden kippensoep wil, haal dan de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer, er mogen grove stukjes in blijven.

Recept voor kippensoep tegen griep

Voeg ten slotte de vermicelli toe en laat de soep zachtjes koken tot de soep gaar is, voeg naar smaak extra water toe. Ik gebruikte bloemetjes pasta van de Turkse supermarkt als vermicelli, wel zo vrolijk.

Beterschap en eet smakelijk!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.