Sinterklaas op de blokfluit


Uit pure nostalgie had ik mijn blokfluit bewaard, maar ik had niet het idee dat ik er nog echt op zou gaan spelen. Wellicht leuk voor de kids om later mee te spelen. Ik had al helemaal niet gedacht dat iemand er van onder de indruk zou zijn als ik op mijn blokfluit zou spelen. Het tegendeel blijkt waar: mijn goeie ouwe blokfluit blijkt heel geschikt om Sinterklaas liedjes op te spelen en het toeval wil dat ik er zelfs nog een Sinterklaasliedjesboek bij heb.

Kennelijk voelde ik ooit aan dat het verstandig was om die te bewaren en die voor kerst ook, dus ik kan nog een paar weken vooruit šŸ˜‰ Zoonlief vindt het fantastisch en zingt mee “kom mama, fluiten!”. Leuke bezigheid in de doorgaans grauwe dagen voor Sinterklaas!

20131204-142946.jpg

Het ging eigenlijk verbazend makkelijk (waarom waren die Bes en Fis vroeger zo moeilijk?), maar als je grepen vergeten bent dan vind je hierĀ een grepentabel voor sopraan blokfluit en altblokfluit. Handig voor de allerhoogste grepen, want die wist ik niet helemaal meer.Ā Sinterklaasliedjes vind je ook makkelijk online.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeĆ«n voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeĆ«n, YouTube tips,Ā de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeĆ«n voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer,Ā snel verder lezen dus!

 

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeƫn voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! De Leuke Update Hoe houd je de koelkast een beetje netjes en schoon? Met deze tips voor koelkast organizing helpt het hele gezin mee met opruimen en opgeruimd houden. Koelkast organizing systeem Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding