Soms is het goed om je even te realiseren hoe recent vrouwenrechten zijn


We zijn het bijna vergeten, maar vrouwenrechten zijn eigenlijk best een nieuw verschijnsel. Toen mijn oma’s geboren werden was het vrouwenkiesrecht net ingevoerd. Toen mijn moeder geboren werd mochten getrouwde vrouwen nog niet zonder hun man een rekening openen. Toen ik geboren werd was de eerste emancipatiegolf met de Dolle Mina’s net achter de rug. Mijn dochter werd geboren in een land met gelijkheid voor mannen en vrouwen. Zal haar dochter geboren worden in een wereld met gelijkheid voor mannen en vrouwen?

Soms is het goed om je even te realiseren hoe recent vrouwenrechten zijn

Ik moest er even aan denken bij het zien van deze verkiezingsposter, met allerlei prachtige visuele verwijzingen naar oude verkiezingsposters. Ik geloof niet dat ik op deze partij ga stemmen, maar de poster is prachtig.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.