Terra Wolde met kinderen: eco buiten hotel en luxe camping

Wat een fantastische plek met kinderen: Terra Wolde. Dit eco paradijsje ligt in het Horsterwold bij Zeewolde in Flevoland. Een duurzaam buiten hotel annex luxe camping, midden in de natuur. Met het heerlijke restaurant Pomponius, waar je eet in en uit de tuin, tussen de bloemen.

Terra Wolde met kinderen: eco buiten hotel en luxe camping. Wat een fantastische plek met kinderen: Terra Wolde. Dit eco paradijsje ligt in het Horsterwold bij Zeewolde in Flevoland. Een duurzaam buiten hotel annex luxe camping, midden in de natuur. Met het heerlijke restaurant Pomponius, waar je eet in en uit de tuin, tussen de bloemen.

Het Horsterwold is een groot bosgebied aan de zuidkant van Flevoland, onder Zeewolde. Beheerder Staatsbosbeheer zocht (en zoekt) ondernemers om hier in harmonie met de natuur een mooie plek te creëren. Zo begon Lisette hier als pionier haar eigen duurzame buiten hotel. Samen met haar partner Bas creëerde ze een prachtig eco plekje. Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers!

Een heel weekend in de watten gelegd worden, hoe relaxed is dat? Bij Terra Wolde boek je een arrangement. Daarbij horen pure gerechten, zo veel mogelijk uit de eigen tuin. En natuurlijk het hele weekend genieten van alle faciliteiten. Ik maakte zo veel foto’s dat ik besloot carrousel afbeeldingen te gebruiken, klik dus lekker door de foto’s heen!

Spelen en zwemmen bij Terra Wolde

Natuurlijk heeft Terra Wolde een kleine speeltuin voor de kinderen, met zandbak en trampoline. Maar eigenlijk kunnen de kinderen op het hele terrein spelen. Zo is er genoeg ruimte om te voetballen of te vliegeren. Kleine meis was al snel dikke vriendinnen met de dochter van Lisette en Bas, die renden de hele tijd rond. Op blote voeten, vanzelfsprekend.

Het bosje van Terra Wolde vonden de kinderen ook erg leuk. Of nou ja bosje, het zijn indrukwekkend hoge bomen! Daar struinden de kinderen lekker rond. Niet in de laatste plaats omdat de varkens er hun plekje hebben. Daarnaast zijn er schapen en kippen.

Terra Wolde ligt aan het water van de Horstertocht, waar we met de kinderen gezwommen hebben. Er liggen sups die je kunt gebruiken. Dat vonden onze kinderen erg leuk. Ook tieners die van de natuur houden kunnen hier dus lekker zwemmen en suppen. Achter de parkeerplaats is ook nog een steiger.

Restaurant Pomponius

Terra Wolde heeft een eigen restaurant, genaamd Pomponius. Ook als je niet bij Terra Wolde verblijft, dan kun je hier terecht. Je eet super idyllisch in de weelderige tuin vol groenten, fruit, noten, honingbijen en eetbare bloemen. De keuken zit in een kas. Mocht het regenen, dan kun je overdekt zitten onder een knus tentdoek.

Bij restaurant Pomponius wordt zo veel mogelijk met zelfgekweekt voedsel gewerkt, of voedsel uit de buurt. Groenten, fruit, noten en honing uit de tuin en duurzaam vlees van eigen dieren. Dat is super leuk voor kinderen, ze zien in de tuin wat er op hun bord ligt. Heb je moeilijke eters, dan kun je een speciaal kindermenu vragen. Sowieso waren de dames bij Pomponius super flexibel, want we kwamen behoorlijk last minute en er werd volledig met onze allergieën rekening gehouden.

Op zaterdagavond is er bij restaurant Pomponius een lange aanschuiftafel met een viergangendiner. Voor gasten, maar ook voor bewoners van Zeewolde. Wij zaten aan een lange tafel vol gasten, erg leuk om verhalen met elkaar uit te wisselen. Ondertussen renden de kinderen lekker rond, maar aten ook mee met alle gangen. De meiden speelden met een peuter en zoonlief ging voetballen met een paar volwassenen.

Luxe huisjes en tenten bij Terra Wolde

Wij sliepen in een prachtig tenthuisje: de For-Rest kamer. Dit is een samenwerking met For-Rest-glamp, die deze huisjes op meer plekken neerzetten. Beide kanten van het huisje hebben een glazen wand, die open kan. Zo zit je dus echt volledig in de natuur. Ook omdat het huisje helemaal aan de zijkant van Terra Wolde staat.

Er staat een super fijn groot boxspring bed, dat lag echt zo lekker! Daarnaast sliepen de kinderen op een slaapbank. Voor een babybedje is eventueel ook ruimte. Daarnaast is er elektriciteit, fijn als je zoals ik veel foto’s met je smartphone maakt.

Bij de For-Rest kamer staat een picknicktafel. Ook hangt er een hangmat, er hangen er veel verspreid over het terrein. Het huisje heeft geen eigen douche en toilet.

Naast de For-Rest kamer zijn er nog meer eco accommodates. Zo kun je met je gezin slapen in een Mongoolse yurt, een houten huisje of een bell tent. Al deze huisjes en tenten hebben dezelfde heerlijke bedden, vertelden de andere gasten ons. Het Boshuisje heeft een eigen douche en toilet. De overige accommodaties maken gebruik van het toilethuisje. Dat heeft twee douches, een gewoon toilet en een compost toilet.

Het Horsterwold

Terra Wolde ligt in het Horsterwold, een prachtig gebied om te bezoeken met kinderen. Wij gingen naar Speelbos de Zevensprong, dat heeft leuke kids wandelroutes en speeltuinen. Met kleintjes kun je het kabouterpad doen. Heb je grotere kids, dan plak je er het avonturenpad en speurpad aan vast. Op de route kom je naast kabouters ook allerlei speeltoestellen tegen. Je kunt door de onderstaande carrousel bladeren om alle foto’s te zien.

Het Horsterwold is een enorm bosgebied, volgens Staatsbosbeheer is het een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Van andere gasten hoorden we dat de Stille Vallei erg bijzonder is, dat is een begrazingsgebied voor Konikpaarden. We gaan dus zeker terug.

Bekijk ook al onze andere tips voor natuur uitjes in Flevoland met kinderen.

Tot slot

Lisette en Bas zijn nu ruim een jaar bezig. Wij zijn enorm onder de indruk van de prachtige plek die ze in een jaar hebben gecreëerd. Lisette en Bas zitten vol plannen, dus we zijn heel benieuwd wat voor mooie dingen ze nog gaan toevoegen! Ook willen ze steeds duurzamer gaan werken, al is het indrukwekkend wat ze al doen. Wil je meer weten kijk dan even op de site van Terra Wolde of restaurant Pomponius.

We bezochten Terra Wolde op uitnodiging van Visit Flevoland samen met onze kinderen. Een weekend lang deden we heel veel leuke dingen in Flevoland. In ons overzicht met blogs over Flevoland vind je daar binnenkort meer van terug, maar natuurlijk ook oudere blogs.

Naast Terra Wolde vind je op Leuk met kids nog veel meer leuke vakantieplekken voor kinderen. Zoek je meer vakantie inspiratie in eigen land? Kijk dan even naar onze tips voor vakantie in Nederland. Daarnaast delen we op Instagram regelmatig leuke ideeën.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids