Thuis trainen voor moeders: review van online sportschool Studio C

Hoe fijn is het voor moeders om gewoon thuis te kunnen trainen? Ik doe thuis fitness met online sportschool Studio C. Voor mij werkt het fantastisch. Is het ook wat voor jou? Lees dan deze review van online sportschool Studio C.

Wij moeders willen van alles. Een uitdagende baan, er voor kinderen en partner zijn, dingen doen met vriendinnen en oh ja ook nog sporten en ontspannen.

Ik wandelde al veel, maar een vast sportritme opbouwen vond ik lastig. Tegelijkertijd weet ik dat krachttraining super belangrijk is als je boven de 40 bent. Juist om je dagelijkse activiteiten met energie en kracht te kunnen blijven doen.

Buiten de deur sporten kost veel tijd en energie, die je niet altijd hebt. Daarom ben ik heel blij dat ik huis kan trainen bij Studio C, een online sportschool speciaal voor moeders. En heb ik een keer geen energie voor mijn reguliere fitness, dan kies ik een lichtere workout.

Thuis trainen voor moeders: review van online sportschool Studio C. Hoe fijn is het voor moeders om gewoon thuis te kunnen trainen? Ik doe thuis fitness met online sportschool Studio C.  Voor mij werkt het fantastisch. Is het ook wat voor jou? Lees dan deze review van Studio C.

Thuis trainen voor moeders met Studio C

Studio C is een online sportschool, waar je online workouts kunt doen in je eigen tijd. Christina en Heidy zijn vriendinnen en zelf ook moeder. Ze bedachten dit platform voor thuis trainen voor moeders. Christina geeft de meeste lessen, Heidy doet meer achter de schermen. En beide dames zie je op social media terugkomen.

De online workouts voor moeders kun je op verschillende manieren bekijken. Je gebruikt de app van Studio C of de website. Ik gebruik meestal de website en stream het beeld vanaf mijn laptop naar de televisie. Heb je geen smart TV, dan kun je daarvoor een chromecast gebruiken. Maar ben ik buiten de deur, dan gebruik ik de app op mijn smartphone of tablet.

Er zijn allerlei verschillende online fitness oefeningen. Krachttraining, cardio of een combinatie. Met en zonder attributen als een bal of gewichtjes. Low impact, medium impact en high impact. Voor beginnende en gevorderde sporters. Met en zonder dans. En er zijn zelfs workouts voor tijdens en na je zwangerschap. In de app vond ik een overzichtje van wat voor workouts er allemaal zijn.

Iedere workout soort heeft verschillende workouts. Wil je bijvoorbeeld krachttraining doen, dan kies je voor Studio Strength. Daarbij kun je nog kiezen tussen 15 of 30 minuten. Kies je voor 30 minuten, dan vind je een lijstje met workouts. Je kunt dus regelmatig wat anders kiezen.

Daarnaast heeft de app ook een soort forum, waar je vragen kunt stellen. Ook starten Heidy en Christina hier af en toe zelf een discussie. En regelmatig is er een speciale challenge.

Thuis trainen voor moeders: review van sportschool Studio C. Hoe fijn is het voor moeders om gewoon thuis te kunnen trainen? Ik doe thuis fitness met online sportschool Studio C.  Voor mij werkt het fantastisch. Is het ook wat voor jou? Lees dan deze review van Studio C.

Ziek, zwak, misselijk of ongesteld

Je kent het wel, van die dagen dat je gewoon geen energie hebt. Omdat je slecht geslapen hebt of verkouden bent. Of omdat je ongesteld bent of gaat worden. Omdat je gewoon regelmatig weinig energie hebt, zoals zo veel moeders. Of misschien omdat je chronisch ziek bent. Soms kan flink sporten je dan terug in je energie brengen, maar vaak ook niet. Helemaal niks doen is vaak ook niet de beste oplossing.

Als ik minder energie heb, kies ik meestal een lichtere workout. Op zo’n moment zou ik de gewone sportschool of een sportklasje overslaan. Maar doordat Studio C online is, kan ik kiezen wat op dat moment bij me past. Bijvoorbeeld Studio Stretch & Relax, of Studio Pilates. Ben je echt ziek, dan kun je natuurlijk beter even tijdelijk niet sporten, dan heeft je lijf de energie nodig om te herstellen.

Twijfel je of je fit genoeg bent voor online fitness? Ga dan eerst even langs je huisarts of fysiotherapeut. En krijg je klachten of een blessure? Ga dan ook meteen naar een fysiotherapeut. Grote kans dat je gewoon door kunt sporten, met een kleine aanpassing. Of met specifieke extra oefeningen die jij nodig hebt, al dan niet tijdelijk.

Studio C gratis proberen

Twijfel je of dit wat voor jou is? Je kunt Studio C eerst gratis proberen. Dan merk je vanzelf of het bij jou past. Dus ik zou zeggen: meteen inschrijven! Anders vergeet je het weer en ben je weer maanden verder 😉

Studio C is een stuk goedkoper dan de sportschool bij ons in de buurt. Het is dus een soort online budget sportschool, waar ik veel meer gebruik van maak dan ik bij de offline sportschool vroeger deed. Juist omdat thuis sporten zo veel toegankelijker is.

Thuis trainen voor moeders: tips

Ga je aan de slag met Studio C? Dan krijg je emails met fijne tips over Studio C, maar ook over sporten in het algemeen en over voeding. Ik vond dat super fijn.

Klik eens rustig door de app heen om te kijken wat er allemaal is. Daarnaast heeft Studio C handige programma’s samengesteld voor starters. Dan hoef je niet zelf te bedenken waar je moet beginnen.

Begin niet meteen te heftig, dat kan enorm demotiveren. Bouw rustig op en kijk of het niet te ver gaat voor je lichaam. Spierpijn is normaal als je opbouwt, maar overdrijf het niet.

Schrijf ergens op welke workout nummers je super fijn vindt. De app heeft daar nog geen functie voor. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik onthoud het anders niet. Ik heb daarom een online documentje waarin ik per workout soort opschrijf welke nummers ik fijn vind.

Plan het sporten in je agenda, net als alle andere dingen die je belangrijk vindt. Als je vaste momenten inplant om te sporten, is de kans dat je het ook echt doet groter. En kun je een keer niet, dan verzet je de afspraak.

Een tip van mijn fysiotherapeut: drie keer in de week sporten is goed als je wil opbouwen. Niet vaker, want je lijf heeft tijd nodig om te herstellen.

Thuis trainen voor moeders: review van sportschool Studio C. Hoe fijn is het voor moeders om gewoon thuis te kunnen trainen? Ik doe thuis fitness met online sportschool Studio C. Voor mij werkt het fantastisch. Is het ook wat voor jou? Lees dan deze review van Studio C.

Tot slot

Dit artikel over thuis trainen voor moeders is een samenwerking door middel van affiliate links, daarover lees je hier meer. Vanzelfsprekend mag je er op vertrouwen dat deze review mijn mening bevat. Ik sport sinds maart 2023 bij Studio C en ben heel blij dat ik ze ontdekt heb!

Zoek je meer fijne ideeën voor jezelf? Bekijk dan deze me-time tips voor moeders of bekijk mijn favoriete podcasts. Daarnaast delen we op Instagram ook allerlei tips. 

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids