Vakantiepark Dierenbos review: vakantiepark in Brabant

Een vakantiepark in het bos, waar alles in het teken van dieren staat, dat spreekt kleine kinderen meteen aan. In deze review van Vakantiepark Dierenbos in Brabant laat ze meer zien.

Afgelopen weekend mocht Cindy met haar gezin de Lodgetent in Vakantiepark Dierenbos in Brabant uitproberen. Misschien heb je er al wat van gezien op Instagram, vandaag laat Cindy uitgebreid zien hoe het was.

Vakantiepark Dierenbos review: vakantiepark in Brabant. Een vakantiepark in het bos, waar alles in het teken van dieren staat, dat spreekt kleine kinderen meteen aan. In deze review van Vakantiepark Dierenbos in Brabant laat ze meer zien.

Het Dierenbos maakt zijn naam direct waar als we aan het eind van de middag de auto uitstappen en een konijntje zien huppelen, vlakbij ons onderkomen voor dit weekend: een zes-persoons Lodgetent, type Pauw.

Vakantiepark Dierenbos in het Brabantse Vinkel
Vakantiepark Dierenbos in het Brabantse Vinkel

Ondanks dat we al heel wat bungalowparken in Nederland hebben bezocht – met ons eigen gezin en jaarlijks met mijn hele familie – is dit de eerste keer ‘glamping’ in een Lodgetent. Dit betekent het comfort van een huisje, maar het kampeergevoel van een tent. Hoewel we niet echt kunnen spreken van een Indian Summer dit weekend, het regent pijpenstelen, is het net te doen in de tent. De dekbedden zijn warm genoeg en de tent is groot, maar de accommodatie is natuurlijk het fijnste met mooi weer.

Vakantiepark Dierenbos in het Brabantse Vinkel
Vakantiepark Dierenbos in het Brabantse Vinkel

De Lodgetent

De Lodgetenten zijn rondom de zwemvijver met (water)speeltuin geplaatst en hebben behoorlijk veel privacy, omdat ze schuin naast elkaar staan. Elk tenthuisje heeft een gezellige houten veranda en een picknicktafel.

Veranda van de safaritent in Vakantiepark Dierenbos
Vakantiepark Dierenbos in het Brabantse Vinkel

De Lodgetent heeft een zit- en eetkamer met een bank, een zes-persoons eettafel en een keuken. Alle meubels zijn van robuust steigerhout.

Safaritent op Vakantiepark Dierenbos
Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met een stapelbed, maar de grote hit is de tweepersoons bedstee. Deze heeft houten deurtjes met uitgezaagd hartje, waar je met een trapje inklimt. Puck sliep in het knusse kamertje met een boomhutgevoel en ook om te spelen was het een groot succes.

tweepersoons bed in Safaritent op Vakantiepark Dierenbos
bedstee in Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

Loek zit nu al stiekem in de kamer van zijn grote zus en ook de knuffels hebben ook hun plekje gevonden in de bedstee.

Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

Dit uitzicht over het water voor de safaritent is een prachtig schilderijtje als voor het slapen gaan toch?

uitzicht vanuit de Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

In onze geïsoleerde nieuwbouwwoning in Amsterdam mis ik af en toe het gezellige geluid van de regen op het dak, maar hier in de tent wordt dat gemis meer dan gecompenseerd beide nachten. Ik slaap altijd heerlijk met het geluid van regendruppels op het tentdoek…wat knus.

nacht in de Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

Ons ontbijt wordt aan de deur bezorgd en allebei de kinderen zijn erg goed in verantwoorde keuzes maken (of beter gezegd niet echt kiezen) zoals je kunt zien op de foto.

ontbijt in de Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

Het park

Het Dierenbos heeft een duidelijk thema… dat zal je niet verrassen, namelijk dieren. Alle accommodaties hebben dierennamen, zoals Damhert, Fazant en Alpaca. Ook een deel van de inrichting is in dierenthema. Zo liggen in onze Lodgetent dekbedovertrekken met een eekhoorntje, hertje en konijntje op de bedden. Een daarop kun je perfect even de koprol oefenen 🙂

bedden in Safaritent op Vakantiepark Dierenbos

Naast de 6 en 8-persoons Lodgetenten zijn er ook bungalows en huisjes met sauna en hottub, een groot familiehuis voor 12 personen en boomhut met een glijbaan (leuk voor grote en kleine kinderen). Dit zijn bijvoorbeeld de bungalow Damhert en de boomhut ‘Koekoek’, wie neemt saai de trap en wie durft te glijden?

Bungalow Damhert op Vakantiepark Dierenbos
Boomhut Koekoek op Vakantiepark Dierenbos

Over het hele park verspreid vind je dieren…alpaca’s, damherten, hangbuikzwijntjes, geiten, een pony en volières met vogels. Het park is heerlijk groen en bosrijk en het voelt geen moment als een volgebouwd bungalowpark, maar als een rustig, ruim opgezet bosrijk park.

Herten in Vakantiepark Dierenbos
Herten in Vakantiepark Dierenbos

Puck wist het opeens: “Nu snap ik waarom het een hangbuikzwijn heet mama!”

Geiten en hangbuikzwijn in Vakantiepark Dierenbos
Geiten en hangbuikzwijn in Vakantiepark Dierenbos

De speeltuinen, het zwembad en de bowlingbaan

De grootste attractie voor ons eenjarige zoontje zijn de geiten die gezellig lopen te mekkeren, maar er is meer te doen. Er zijn meerdere grote en kleinere speeltuinen.

Speeltuinen in Vakantiepark Dierenbos
Speeltuinen in Vakantiepark Dierenbos

Er is ook een binnenspeelplek met onder andere een voetbaltafel voor de grotere kinderen en een soort grote speelbox met grote bouwblokken waar beide kinderen zich lang hebben vermaakt.

Grote bouwblokken binnenspeeltuin in Vakantiepark Dierenbos
Grote bouwblokken binnenspeeltuin in Vakantiepark Dierenbos

Uiteraard is er ook een animatieprogramma met allerlei spelletjes activiteiten en kinderen kunnen er knutselen.

Knutselen in Vakantiepark Dierenbos

Naast de zwemvijver en een buitenbad is er ook een binnenzwembad. Het binnenbad is niet heel groot, maar heeft een mini glijbaan en een 33 meter lange glijbaan, een bubbelbad en een apart badje voor de allerkleinsten. Terwijl haar broertje slaapt gaan Puck en ik even samen zwemmen en een stuk of 34 keer (de aller-, aller-, allerlaatste keer mam echt) van de glijbaan.

Binnenzwembad in Vakantiepark Dierenbos
Binnenzwembad in Vakantiepark Dierenbos

Omdat het weer herfstachtig blijft, gaan we ook nog een uurtje bowlen. Om een lang verhaal kort te maken: papa en mama zijn ingemaakt door hun zesjarige dochter (omdat haar ballen niet in de goot belanden door het hekje…heus dat was de reden).

Bowlingbaan in Vakantiepark Dierenbos

Piepers en Burgers

Na het bowlen hebben we allemaal zin om te eten. Het park heeft een supermarkt en een snackbar, maar vanavond schuiven we aan in het restaurant Piepers en Burgers. Het restaurant heeft een Brabantse kaart met heel veel burgers. Voor de kinderen is er naast een pannenkoek en een ‘kleine’ kinderburger ook een pastagerecht, genaamd “Slierte me rooie saus”.

Kindermenu in Vakantiepark Dierenbos

De specialiteit van het huis heet “De burgermèèster” en ook de “De vrimde kiep salaode” heeft een lokale naam.

Restaurant Piepers en Burgers in Vakantiepark Dierenbos
Restaurant Piepers en Burgers in Vakantiepark Dierenbos

Tot slot 

Wil je meer weten over de voorzieningen en accomodaties  op dit vakantiepark, dan kun je verder lezen op de site van Vakantiepark Dierenbos, daar vind je ook meer info over leuke uitjes in Brabant. Cindy bezocht Vakantiepark Dierenbos op uitnodiging, maar zoals altijd kun je er op vertrouwen dat je hier onze eigen mening leest.

Vakantiepark Dierenbos review: vakantiepark in Brabant. Een vakantiepark in het bos, waar alles in het teken van dieren staat, dat spreekt kleine kinderen meteen aan. In deze review van Vakantiepark Dierenbos in Brabant laat ze meer zien.

Goed om te weten: bij een verblijf in de Lodgetent krijg je een attractiepas die toegang geeft tot verschillende parken, waarmee je je bij goed en slecht weer kunt vermaken. Zo kun je met de pas naar subtropisch zwemparadijs Sportiom in Den Bosch (kwartier rijden), Dierenrijk (drie kwartier rijden) en Safaripark de Beekse Bergen (half uur rijden). In een ander artikel op Leuk met kids kun je meer lezen over Safaripark Beekse Bergen, het Safari Resort en Speelland.

Naast deze review van Vakantiepark Dierenbos, vind je op Leuk met kids nog veel meer kindvriendelijke vakantietips. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids