Wandelen met tieners: tips om het leuk te maken

Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk.

Dat tieners een gewone wandeling niet zo spannend vinden, is begrijpelijk. Daarom hebben onze favoriete wandelroutes allemaal iets extra’s.

Wandelen met tieners: tips om het leuk te maken. Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk. Op de foto zie je disc golf in de Schoorlse Duinen.

Dat je tieners niet staan te springen om te wandelen…. Dat is heel gewoon en heel herkenbaar. Dit is dan echt een moment om als ouder eens even lekker niet te luisteren. Negeer het gemopper. Zet de muziek ook lekker hard aan in de auto. Je tieners vermaken zich vast prima als jullie eenmaal in de natuur zijn.

Bij ons scheelt een aankondiging een hoop gemopper. Ik vertel een dag van tevoren in onze gezinsapp waar we heen gaan, met een link. Soms ook met een keuze tussen twee routes of gebieden. Er wordt dan vast en zeker gezucht en gesteund bij het lezen van de app. Maar daar ben ik gelukkig niet bij, dus daar hoef ik me niet aan te ergeren!

Het helpt ook enorm als er horeca op de wandelroute is. Het vooruitzicht van een warme chocolademelk winterdag of een koud colaatje zomerdag, doet vaak wonderen.

En echt. Het doet ons en de kids zichtbaar goed als we de middag in de natuur zijn geweest. Dan is het weer allemaal de moeite waard geweest.

Veel plezier met wandelen met je tieners!

Wandelen met tieners in duinen, strand en wadden

In Schoorl vinden mijn tieners het klimduin leuk. Maar we hebben sinds kort een extra reden in de Schoorlse Duinen te gaan wandelen met onze tieners. Dat is disc golf: een soort frisbee parcours. Je huurt de spullen via deze site. Vanaf daar ben je zo in het duinpannetje waar alle baskets staan. Echt een ontzettend leuke activiteit om je kids in beweging te krijgen. De foto’s spreken boekdelen.

Als er geen disc golf in de buurt is, kun je natuurlijk ook zelf een frisbee meenemen. Wel liefst zo’n zachte frisbee!

Daarnaast vonden wij en onze tieners wadlopen fantastisch. Dat kun je bijvoorbeeld in Den Oever doen.

Een drankje bij een strandtent na een strandwandeling, doet het natuurlijk altijd goed.

Update: discgolf is inmiddels verplaatst naar Heerhugowaard.

Wandelen met tieners: tips om het leuk te maken. Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk. Op de foto zie je disc golf in de Schoorlse Duinen.

Dieren kijken tijdens het wandelen met tieners

In het belevenissenbos in Lelystad zijn er obstakels en wilde paarden. Ook in Natuurpark Lelystad kun je heel veel dieren spotten, zoals otters, herten, paarden en wilde zwijnen.

Natuurpark Lelystad: wilde dieren, speeltuin, fietsen en restaurant. Wij gingen in de ochtend op stap, de boswachter vertelde ons dat dit het moment is om dieren te spotten. Zo zagen we in een open veld edelherten, heel indrukwekkend!

Nog een een tof gebied om te wandelen met kinderen en tieners: De Amsterdamse Waterleidingduinen bij Heemstede. Allereerst vanwege de herten, die je van behoorlijk dichtbij kunt bekijken. Maar ook vanwege het weidse van het bos achter de duinen. Daarnaast is er ook een restaurant met terras en kwamen we nog een bunker tegen.

De Amsterdamse Waterleidingduinen bij Heemstede: een tof gebied om te wandelen. Allereerst vanwege de herten, die je van behoorlijk dichtbij kunt bekijken. Maar ook vanwege het weidse van het bos achter de duinen. Daarnaast is er ook een restaurant met terras en kwamen we nog een bunker tegen.

Speurtochten en escape rooms

Weet je dat je ook buiten escape rooms en tours kunt doen? Onze tieners vonden de outdoor Blooming Escaperoom in Bergen erg leuk. Daarnaast zijn er in veel steden Escape Tours. Zo maak je al speurend een wandeling.

Er zijn steeds meer street art en graffiti routes. Al wandelend kom je langs gave kunstwerken, bijvoorbeeld in Deventer en Rotterdam.

De Rotterdamse street art route Central District combineerden we met de Luchtsingel vlakbij het oude Station Hofplein.

Speeltuinen voor tieners, maar dan anders

Op steeds meer plekken komen er openbare fitness veldjes, een prima speeltuin voor tieners. Ideaal als er zo’n veldje op je wandelroute ligt.

Ook tieners vinden blotevoetenpaden tof. Want lekker vies worden blijft leuk.

Wandelen met tieners: tips om het leuk te maken. Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk.

Verder lezen

Wil je zien wat Bibi nog meer voor leuks met tieners doet, kijk dan op haar Instagram account @b.i.b.i.d.l, daar deelt ze regelmatig uitjes. Daarnaast vind je ook leuke uitjes op @leukmetkids. Daarnaast lees je hier de blogs van Bibi.

Wandelen met tieners: tips om het leuk te maken. Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk. Op de foto zie je disc golf in de Schoorlse Duinen.

Naast ideeën om te wandelen met tieners en kinderen, vind je op Leuk met kids nog veel meer tips voor tieners.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids