Wat je nog meer kunt kweken in de moestuin bakjes

Iedere nieuwe lading moestuintjes bij het boodschappen doen betekent enorm enthousiasme bij ons thuis. Zoonlief en ik pakken ze met kinderlijk enthousiasme uit en kijken wat we wel en niet gaan gebruiken. Niet alle plantjes zijn even geschikt voor een kleine tuin of balkon, dus we gingen op zoek naar wat je nog meer allemaal kunt kweken in die bakjes.

Wat je nog meer kunt kweken in de moestuin bakjes

We hebben pitten uit een appel hebben verzameld, eens kijken of we een appelboom kunnen kweken 🙂 Binnenkort gaan we ook druiven met pitten kopen, zodat we die ook kunnen planten. Pitten en zaden moet je wel eerst laten drogen, zodat ze niet gaan schimmelen.

stokroos (2)

Je kunt ook bloemen zaaien in de bakjes. In de zomer staat onze hele wijk vol met die prachtige stokrozen. In het najaar verzamelden we zaadjes die we nu gaan zaaien in die kleine bakjes. Je kunt ze ook in de volle aarde plaatsen, maar binnen gaat het sneller. Meer lees je hier. Op mijn lijstje staat ook nog Lathyrus, de onderstaande mooie klimplant die altijd in ons park groeit, maar die zaadjes moet ik nog even kopen, want die ben ik vergeten te “oogsten” in de herfst.

Wat je nog meer kunt kweken in de moestuin bakjes

Ook voor stekjes kun je de bakjes gebruiken. Snijd bijvoorbeeld een top van een hortensia af, direct onder een oog, verwijder de bladeren op dat oog en steek het in de aarde. Je kunt er eventueel stekpoeder bij gebruiken.
Wat je nog meer kunt kweken in de moestuin bakjes

Kruiden zoals lavendel en rozemarijn kun je ook stekken. Bij kruiden verwijder je de onderste blaadjes, daar kun je wortels groeien. Rozemarijn laat ik vaak eerst in een vaasje wortels vormen voor ik het plant. Op de bovenstaande foto heb ik rozemarijn en tijm gemengd, wie weet groeien de plantjes mooi door elkaar heen 🙂

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids