DIY: een politie shirt voor de verkleedkist maken


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Als volwassene schrik je toch altijd even als er politie, brandweer of ambulance langskomt, maar kinderen zijn vaak dolenthousiast. Hoe meer zwaailichten en sirenes tegelijkertijd hoe beter. Ik kan me nog herinneren dat er een ongeluk bij ons voor de deur gebeurde, waarvoor politie, brandweer en ambulance massaal uitrukte, tot groot plezier van mijn kleine jongetje. Toen bleek dat het ongeluk wel meeviel mocht hij even gaan kijken, groot feest natuurlijk. Van de brandweer kreeg hij een sticker, die hij sindsdien koestert.

De verkleedkist zit vol helmen en petten van politie en brandweer, waarmee regelmatig het huis wordt gered, maar een echte outfit ontbrak nog. Tijd voor een politie shirt dus!

DIY een politie shirt voor de verkleedkist maken

Als basis gebruikte ik een simpel donkerblauw shirtje van de Hema, in een vrij grote maat, zodat het even meegaat. Hierop maakte ik een print met fluoriserend gele flockfolie, ofwel strijkvelours. Je koopt het bijvoorbeeld bij Noeks, daar staat ook een gebruiksaanwijzing.

Flockfolie knip of snij je eerst op maat, daarna leg je het op de stof, leg je er een doek overheen en strijk je het vast. Als het afgekoeld is kun je de plastic beschermlaag verwijderen. Bij kleine vormpjes verwijder ik de beschermlaag trouwens voor het strijken al.

DIY een politie shirt voor de verkleedkist maken

Het echte shirt van de politie heeft twee banden, daar ging ik vanuit. Jasjes enzo hebben een onderbreking in het midden, dat deed ik hier ook op de voorkant. Op de plastic beschermlaag van flockfolie kun je met een marker tekenen, op deze plastic laag tekende ik de letters. Ik sneed ze uit met een scherp aardappelschilmesje, de banden kon ik gewoon knippen met een schaar.

Om het flockfolie bij de mouwen precies te laten passen, maakte ik de gele banden flockfolie in het midden van het shirt eerst al een stukje vast, zodat ik kon meten hoe groot de banden precies moest worden, daarna knipte ik het laatste stukje af en streek het uiteinde vast. Als alles goed vast zit is het shirt klaar. Mocht de flockfolie niet blijven zitten dan kun je het onder de naaimachine vastzetten.

En zoonlief? Die is dolblij en hij is al met zijn politie shirt en pet aan naar het PIT Veiligheidsmuseum geweest 🙂

Lees verder op Leuk Met Kids

Vakantielocaties kids: mooie locaties voor vakantie met kinderenVoor jou gespot: de allerleukste zitzakken en poefs voor kinderenkindvriendelijke restaurants in AmsterdamDe leukste cadeautips voor vrouwen: wat koop je voor mama?Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kidsVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleutersEen zelfgemaakte verjaardagskroon die je elk jaar kunt gebruikenkindermatenEen kleurplaat maken van een fotoAmsterdam met kids
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.