Het allerbeste recept voor Gado Gado met echte Indische pindasaus

Voor de komst van de kinderen kookten we heel vaak uitgebreid Indisch, maar met hun komst is daar minder tijd voor. Bovendien zijn de meeste gerechten niet echt toegankelijk voor kinderen. Behalve dan Gado Gado, dat is juist een ideaal gerecht om kinderen groente te laten eten!
recept voor gado gado
Ingrediënten pindasaus: een pot pindakaas, twee eetlepels zoete ketjap, twee eetlepels chilisaus, twee eetlepels citroen, twee theelepels ketoembar (koriander, twee theelepels djahé (gemberwortel), een theelepel djintan (komijn), water.
Groenten: komkommer, spitskool, boontjes en wat je verder lekker vindt. Wij moesten bijvoorbeeld de broccoli opmaken 🙂
Voor erbij: rijst, eieren, gefruite uien, seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s), sambal Badjak.
recept voor gado gado 2
Begin met de rijst en de eieren te koken. Kook of stoom de groente kort, behalve de komkommer natuurlijk. Verwarm alle ingrediënten van de pindasaus op laag vuur en voeg telkens een beetje water toe totdat je een mooie pindasaus krijgt. Als de kinderen van pittig eten houden kun je sambal toevoegen, anders kun je dat op je eigen bord doen. Leg eerst rijst op de borden, dan de groenten en het ei, daarover de pindasaus, ten slotte de gefruite ui en seroendeng er overheen strooien.

Kruiden, gefruite ui en seroendeng koop ik altijd van Conimex. De sambal vind ik het beste van Koningsvogel en de ketjap van Kentel uit het containertje.

Verder lezen (klik op het plaatje)
wat-eten-we-vandaag-susan-aretz-4.jpg.jpeg De lekkerste recepten voor zelfgemaakte Zoku ijsjes Moestuintje: creatieve ideeën voor kinderen Smoothies van fruit en/of groente als vitamineboost voor kleine groenteweigeraars kinder yoga om te slapen Welke lichtgewicht buggy is de beste? Een review van de handigste exemplaren Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleuters wpid-diy-feest-outfit-verkleden-als-indianen-1.jpg.jpeg  wpid-moestuintje-2.0.jpg.jpeg Makkelijk recept voor frisse couscous tabouleh op een warme dag 

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.