Sinterklaas op de blokfluit

Uit pure nostalgie had ik mijn blokfluit bewaard, maar ik had niet het idee dat ik er nog echt op zou gaan spelen. Wellicht leuk voor de kids om later mee te spelen. Ik had al helemaal niet gedacht dat iemand er van onder de indruk zou zijn als ik op mijn blokfluit zou spelen. Het tegendeel blijkt waar: mijn goeie ouwe blokfluit blijkt heel geschikt om Sinterklaasliedjes op te spelen en het toeval wil dat ik er zelfs nog een Sinterklaasliedjesboek bij heb. Kennelijk voelde ik ooit aan dat het verstandig was om die te bewaren en die voor kerst ook, dus ik kan nog een paar weken vooruit ūüėČ Zoonlief vindt het fantastisch en zingt mee “kom mama, fluiten!”. Leuke bezigheid in de doorgaans grauwe dagen voor Sinterklaas!

20131204-142946.jpg

Het ging eigenlijk verbazend makkelijk (waarom waren die Bes en Fis vroeger zo moeilijk?), maar als je grepen vergeten bent dan vind je hier een grepentabel voor sopraan blokfluit en altblokfluit. Handig voor de allerhoogste grepen, want die wist ik niet helemaal meer. Sinterklaasliedjes vind je ook makkelijk online, bijvoorbeeld bij Muzieknoten.nl.

Meer lezen 

De favoriete schoencadeaus van SinterklaasSinterklaas: knutselen en DIYDe leukste boeken over SinterklaasSinterklaascadeaus inpakkenrecepten voor Sint & PietSinterklaas in Sesamstraat door de jaren heen: een overzicht van de filmpjesSinterklaasliedjes op YouTubeDIY: de zak van Sinterklaas zelfmakenSpeculaas muffins maken: een recept op basis van worteltaartDe leukste Sinterklaasintochten

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.