101 festivals, markten en andere leuke uitjes voor kinderen – in lente, zomer, herfst en winter

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Veel festivals en markten zijn hartstikke leuk om met de kinderen heen te gaan, in de lente en zomer met een zonnetje, hapje en drankje buiten, in de herfst en winter met een warm drankje binnen of buiten. Daarom maakte ik een overzicht van de leukste plekken om met de kids heen te gaan. Tips zijn natuurlijk welkom, via info [at] leukmetkids.nl of het reactieformulier onder dit bericht.

Bekijk rustig de hele lijst, of klik door naar lente, zomer Herfst of Winter. Tussendoor vind je ook mijn favoriete boeken en gidsen over leuke uitjes met de kinderen.

101 festivals, markten en andere leuke uitjes voor kinderen in lente, zomer, herfst en winter

 


Winter 2018 / 2019


☆Van 10 november tot en met 20 januari is het Cool Event Scheveningen, met de overdekte schaatsbaan Kurhausplein on Ice.

☆Van 29 november tot en met 20 januari is het Amsterdam Light Festival, op Leuk met kids vind je een verslag van een eerdere editie.

☆1 tot en met 31 december is de Kerstmarkt Maastricht, met ijsbaan en reuzenrad en heel veel lichtjes.

☆Van 2 december tot en met 27 januari kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk, op Leuk met kids vind je ook een verslag van Winter Wonderland.

☆7 december tot en met 4 januari is Winter Wonderland in Zeist, met schaatsbaan, kerstmarkt en springkussen, er is een aantal speciale familiedagen.

☆In Leiden worden rond kerst allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een drijvende ijsbaan van 8 december tot en met 6 januari en een drijvende kerstmarkt van 14 december tot en met 25 december.

☆In het weekend van 8 en 9 december kun je op heel veel plekken je eigen kerstboom uitgraven, kijk bijvoorbeeld eens op de site van Staatsbosbeheer.

☆Op 9, 16 en 23 december is het Winter Vuurwerk Scheveningen, als het weer tenminste goed is.

☆14 tot en met 23 december is de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag, waar je kerst in koninklijke sferen kunt doorbrengen.

☆15 december is de Sissy Boy kerstmarkt in Amsterdam Noord. Met live muziek, glühwein en limonade, Fashion, Homeland en jonge ondernemers.

☆15 en 16 december is het Dickens Festijn in boekenstad Deventer, bijna 1000 personages uit de boeken van van Dickers lopen rond in het oude Bergkwartier, van Scrooge tot Oliver Twist.

☆15 en 16 december en 22 december tot en met 6 januari tijdens de kerstvakantie is Sprookjeswinterland in Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

☆Op 15 december is er bij Paradiso in Amsterdam (Alice in) Wonderland, een tea party met bizarre activiteiten, workshops en performances, gehost door Alice en de Madhatter.

☆Op 15 en 16 december is de Christmas Market in de NDSM loods in Amsterdam.

☆15 december tot en met 3 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle.

☆Op 16 december wordt de Sunday Market in Amsterdam de Funky Xmas Market.

☆21 tot en met 30 december is het Amsterdamse Winterparadijs rondom de RAI, waar je kunt schaatsen langlaufen, in het reuzenrad, naar de kerstfilm en lekker eten.

☆22 december tot en met 6 januari, in de kerstvakantie, kun je bij het Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht schaatsen tussen de oude treinen door.

☆Iedere vakantie zijn er in het Amsterdam Museum allerlei activiteiten. In Het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen en in de DNA familietour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt.

☆ leestip☆


Herfst 2018


☆Op 15 en 22 september zijn de Landelijke Fruitplukdagen, heel veel fruittelers stellen die dagen hun boomgaard open om fruit te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

☆Van 21 tot en met 23 september is het Hippe Happen Festival in Grote Wielen bij Den Bosch, met heel veel rollende keukens en allerlei dingen voor kids.

☆Van 21 tot en met 23 september is theaterfestival de Grazende Zwaan in de Haarlemmermeer.

☆Op 22 en 23 september is het BinnensteBuiten Festival op Fort Rijnauwen in Bunnik, voor fans van het feel good programma.

☆Op 23 september is SuperSchoon Festival in Heiloo, met duurzame markt, muziek en kindertheater.

☆Op 29 en 30 september kun je naar het Ambacht in Beeld Festival in de Hallen in Amsterdam, met veel leuke dingen voor kinderen. Voor wie oude technieken wil leren, zoals macramé, eco-dyeing, weven en borduren.

☆Op 29 en 30 september is ook het LINDA.Festival in Zaandam, waar het 15-jarig bestaan van de LINDA. in de voor het blad zo kenmerkende stijl wordt gevierd.

☆Van 2 tot en met 7 oktober is de VT Wonen & Design Beurs in Amsterdam.

☆Tijdens de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober zijn er overal in Nederland leuke evenementen, vaak in boekhandels. Op de site van de Kinderboekenweek kun je opzoeken wat er bij jou in de buurt is. Een leuk voorbeeld: met Gezinnig kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar hun eigen kletsboek gaan maken, bij verschillende boekhandels in Nederland.

☆Op 6 en 7 oktober is het Boerenfeestweekend bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens bij Utrecht.

☆Op 6 en 7 oktober is het Weekend van de Wetenschap op heel veel verschillende plekken in Nederland.

☆Tot en met 14 oktober is de Lichtjesroute in Eindhoven, met een kilometerslange route door de stad heen, prachtig verlicht.

☆Tot en met 28 oktober staan er in Burgers’ Zoo 50 gigantische dinosaurussen.

☆Tot het einde van de herfstvakantie kun je op veel plekken zelf appels plukken, lekker idyllisch door de boomgaard lopen. Corrien ging naar de Olmenhorst en deelde haar prachtige foto’s en handige tips.

☆Van 13 tot en met 21 oktober is de herfstvakantie in de regio Zuid.

☆In de herfstvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen, ik maakte een lijst met de leukste musea voor kinderen.

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie.

☆Van 13 tot en met 28 oktober is kindermediafestival Cinekid in heel Nederland, op bijna 40 locaties kunnen kinderen nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en op ontdekkingstocht gaan in het MediaLab.

Natuurmonumenten organiseert in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie.

☆13 oktober is Wereldvoedseldag in Den Bosch, met naast een programma voor volwassen ook workshops, spoorzoeken en excursies voor kinderen.

☆13 tot en met 21 oktober is het Sprookjesfestival in Arnhem, met workshops, films, lezingen, voorlezen, dans, theater en meer.

☆13 tot en met 22 oktober is Kunst4Kids in in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam: een verkooptentoonstelling die kinderen de kans geeft om zonder hulp van volwassenen voor 35 euro een heus kunstwerk te kopen.

☆16, 23, 24, 25 en 26 oktober is Spangas viert herfstvakantie in Beeld en Geluid in Hilversum, voor fans van de serie.

☆17 tot en met 21 oktober is het Generation Discover Festival in Den Haag, jongeren tussen 8 en 14 jaar kunnen in acht domes zelf ervaren hoe je met wetenschap en technologie tot innovatieve oplossingen kunt komen die bijdragen aan een duurzamere samenleving.
☆Van 18 tot en met 24 oktober is Legoworld in de Jaarbeurs in Utrecht.

☆Van 19 tot en met 23 oktober zijn de Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum, ik schreef hier over ons uitje naar Chuggington in het Spoorwegmuseum.

☆Van 19 tot en met 27 oktober is De Betovering op verschillende locaties in Den Haag, internationaal jeugdkunstfestival, met voorstellingen en workshops van kunstenaars en theatermakers, voor kinderen van 2 t/m 12 jaar.

☆Van 20 tot en met 28 oktober is de herfstvakantie in de regio Noord en Midden.

☆20 oktober is de Piratendag in Batavialand in Lelystad, het wordt één groot pirateneiland en kinderen kunnen meehelpen het schip de Batavia te bevrijden van de piraten.

☆Van 20 tot en met 26 oktober is kindermediafestival Cinekid op het Westergasterrein in Amsterdam, met films, workshops, games en interactieve installaties. Ik schreef hier ons Dagje Amsterdam West met Cinekid festival

☆Van 20 tot en met 28 oktober tijdens de herfstvakantie kun je bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere een politieagent ontmoeten (22 en 26 oktober), een politiespeurtocht doen en je skelterrijbewijs halen. Eerder schreef ik een review over Veiligheidsmuseum PIT.

☆Van 25 tot en met 28 oktober is Doe’s Gek in Zwolle, het is en gigantische overdekte speelplek, met LEGO bouwplaats, kinderboerderij, podium, gamehal, minikermis, hindernissenbaan en pannavoetbalkooien. Een ideaal uitje voor voor een druilerige herfstdag dus en op Leuk met kids blog kun je nu kaartjes winnen voor Doe’s Gek!

Halloween is dit jaar op woensdag 31 oktober er er wordt van alles georganiseerd. Zo kun je naar Hotel Arena in Amsterdam, naast het Oosterpark, waar je de spannende kinderfilm Coraline op een groot scherm kunt kijken in de klassieke Kapel, in een zitzak met een bakje popcorn en glaasje limonade. Bij Conscious Hotel Vondelpark is er een halloweenfeest voor kids: het Monsters en Pompoenen Feest, met schminken, spookworkshops, griezelruimtes, spinnenlimo en een vampierenmaaltijd. De Julianatoren in Apeldoorn staat in het teken van Halloween op 5, 6, 7 en van 12 oktober tot en met 28 oktober. Van 24 tot en met 26 oktober is Halloween op de Boerderij bij de Boerinn in Kamerik bij Woerden, met een begeleide speurtocht (4-7 jaar) en levend kwartet en spook mastermind (8-12 jaar), er zijn knutseltafels en de speeltuin is open. Toverland viert Halloween met Halloween Days van 13 tot en met 28 oktober en Halloween Nights op 13, 17, 18, 19, 20 en 27 oktober.

☆Van 2 tot en met 4 november is de beurs We Are Pregnant in de hippe Werkspoorkathedraal in Utrecht, ze bouwen hier een feestje voor wie zwanger is of net een kindje heeft. Cindy gaat hier op 2 november heen en zal op Instagram en Facebook verslag doen!

☆Op zaterdag 3 november is de Natuurwerkdag op verschillende plekken in Nederland, er staat bij welke locaties geschikt zijn voor kinderen.

☆Op 11 november is het weer Sint Maarten, dan knutselen kinderen een lampion. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling. Ik maakte ook een artikel met Sint Maarten tips met heel veel liedjes en andere ideeën om het extra leuk te maken.

☆Tot en met 4 november is de Kinderkunstroute in Haarlem, kids gaan met opdrachtenmap door het centrum van Haarlem.

☆Tot en met 4 november is de beurs Kreadoe in Utrecht, met heel veel creatieve inspiratie en workshops.

☆10 november is de Paw Patroldag bij PIT Veiligheidsmuseum, voor de lancering van de nieuwe PAW Patrol speurtocht pups Chase en Marshall naar het museum.

☆10 november is de jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen, rond 19u25 op NPO3/ZAPP.

☆We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Dit jaar is de intocht op zaterdag 17 november in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans in Zaandijk. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten.

☆23 tot en met 25 november is Flavourites Live, het jaarlijkse event met heel veel leuke webshops, in de Kromhout Hal in Amsterdam Noord. Vorig jaar maakte ik dit dit verslag van Flavourites Live.

☆24 en 25 november is het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht.

☆Op 24 november en 1 december maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas.

☆Op 24 en 25 november strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot, in Muiden vlakbij Amsterdam.

☆Op 24 en 25 november is het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren in Apeldoorn.

☆Op 24 en 25 november en 1 en 2 december wordt Duinrell in Wassenaar omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas.

☆Van 29 november tot en met 20 januari is het Amsterdam Light Festival, op Leuk met kids vind je een verslag van een eerdere editie.

☆Van 2 december tot en met 27 januari kun je schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk, op Leuk met kids vind je ook een verslag van Winter Wonderland.

☆We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Dit jaar is de intocht op zaterdag 17 november in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans in Zaandijk. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten.

☆In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis, bijvoorbeeld in Broek op LangedijkDordrechtHarderwijkLeeuwardenLeidenOosterhoutUtrecht en Weert.

☆Van 12 november tot en met 5 december is de Chocoladefabriek van Sint in het Zaans Museum, kinderen kunnen hier een chocoladewikkel knutselen en helpen de fabrieksmijter van de Sint terug te vinden.

☆Van 17 november tot en met 5 december kunnen kinderen Sinterklaas helpen in het Maritiem Museum in Rotterdam, samen met Professor Plons. De inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt die in één van de containers in de haven zitten en kinderen kunnen helpen. Daarnaast is er een Pietenschool waar kinderen hun Pietendiploma kunnen halen.

☆Van 18 november tot en met 5 december logeert Sinterklaas in Museum ‘t Oude Slot in Veldhoven.

☆Van 20 november tot en met 5 december wordt het Limburgs Museum in Venlo omgetoverd tot het Pakhuis van Sinterklaas.

☆23 tot en met 25 november is Flavourites Live, het jaarlijkse event met heel veel leuke webshops, in de Kromhout Hal in Amsterdam Noord. Vorig jaar maakte ik dit dit verslag van Flavourites Live.

☆24 en 25 november is het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht.

☆Op 24 november en 1 december maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas.

☆Op 24 en 25 november strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot, in Muiden vlakbij Amsterdam.

☆Op 24 en 25 november heeft het Zuiderzeemuseum een Pietendorp.

☆Op 24 en 25 november is het Mega Sint Spektakel in de Julianatoren in Apeldoorn.

☆Op 24 en 25 november en 1 en 2 december wordt Duinrell in Wassenaar omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas.

☆Op 24 en 25 november en 1 en 2 december wordt het Archeon in Alphen aan den Rijn de Stad van Sinterklaas.

☆Op 24, 25 en 30 november en 1 en 2 december is het Sinterklaasmuseum in Westzaan, een pop-up museum dat maar een paar dagen per jaar open is.

☆25 november is het Club van Sinterklaas Feest in Utrecht, met eerst het optreden van Coole Piet en Danspiet, daarna kun je de nieuwste film kijken.

☆ leestip☆


Lente 2019 – hier komt binnenkort een update


*Op verschillende dagen in april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Haarlem, Den Haag en Amsterdam.

*19 maart is Boekids in Den Haag, jeugdfestival voor literatuur voor kinderen vanaf 4 jaar.

*26 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, met avonturentocht en kindertocht.

*1 en 2 april, is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen (Noord Holland), leuk voor kleine autofans.

*In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag, voor het ultieme lentegevoel. Met Pasen vind je op veel plekken ook een paasvuur. Op Google vind je waar je bij jou in de buurt deze dingen georganiseerd worden.

*17 april, Tweede Paasdag, is de Lammetjesmarkt in Harmelen, op de boerderij met activiteiten voor kinderen, braderie en rommelmarkt en lammetjes en andere aaibare (boerderij)dieren. Ook de dagen ervoor zijn er allerlei leuke dingen voor kids.

*31 maart t/m 28 mei is Tweetakt, een festival in Utrecht, met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan. In het Fort vind je beeldende kunst, dans, theater en muziektheater beleven, speciaal voor kinderen en families.

*Op 8 april, tijdens het Flower Festival Lisse, is er een Kids Tulpenpluktuin in het centrum van Lisse. Op 16 april is het Kindercorso, hierbij rijden kinderen op met bloemen versierde fietsen en andere voertuigen door Lisse.

*27 april is Koningsdag, tijd om kinderspeelgoed te kopen of verkopen in bijna iedere stad of dorp.

*27 april is de vrijmarkt in Utrecht (die op veel plekken al de nacht ervoor begint), er is een aantal plekken voor kinderen: Van Asch van Wijckskade bij de voetbalkooi, Nijntjeplein, Nicolaaskerkhof en in Park Lepelenburg, de laatste heeft een een eigen naam: Koningskinderen.

*27 april is de vrijmarkt in Amsterdam, waarbij het Vondelpark traditioneel gereserveerd is voor kinderen, maar nog veel meer plekken: het Amstelveld, de Amsterdamse Poort, het Artisplein, het Bellamyplein, het Bilderdijkpark, het binnenplein van het Buikslotermeerplein , de Dappermarkt, het Erasmuspark, het Frederik Hendrik Plantsoen, het Frederiksplein bij de Falckstraat, de Leliegracht, de NDSM-Werf, het Plein 40-45, het Sarphatipark, de Sint Antoniesluis, Stadspark Tussenmeer, het Westerpark en de haven van IJburg. In de Watergraafsmeer is ieder jaar het Bredewegfestival waar ieder jaar veel gezinnen op af komen. Restaurant Stroop in Noord is een oase ver weg van de grote stad maar toch heel dichtbij: op het grasveld is plek voor spelletjes, dansjes, kijkdozen, muziekinstrumenten, speurtochten, zelfgemaakte sieraden, goochelacts, toneelstukjes en meer.

*28 t/m 30 april is het Uk en Puk Festival in Utrecht, een leuk theateruitje voor kleine kinderen in de meivakantie, ik schreef er hier over. Het Uk en Puk festival is in Theater Kikker in het centrum van Utrecht en Podium Hoge Woerd in De Meern.

*5 mei zijn er door het hele land bevrijdingsfestivals met kinderactiviteiten.

*13 mei is de Veiligheidsdag in Almere, voor kleine fans van de politie, brandweer en ambulance.

*21 mei is Kids Festival Amersfoort, met allerlei leuke dingen voor kinderen, zoals schminken, theater, cupcakes versieren, zandbak spelen, een speurtocht en meer.

*24 t/m 28 mei is Rollende Keukens, culinair festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam.

*25 t/m 28 mei is Food Truck Festival Maximaal Genieten, in het Maximapark in Leidsche Rijn in Utrecht.

*25 t/m 28 mei is Hoogte80 Festival in Arnhem, met kinderprogramma.

*25 t/m 28 mei is Thomas (de Trein) Weekend in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

*28 mei, is de Dag van Park op allerlei plekken in Nederland en België. Op Google kun je zoeken naar activiteiten bij jou in de buurt.

101 leuke festivals en markten voor met kinderen

*2 t/m 5 juni is Taste of Amsterdam, culinair festival in het Amstelpark, met kinderprogramma. In het Amstelpark is ook een grote speeltuin.

*3 t/m 5 juni cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje in Dordrecht, met lekker eten vanuit foodtrucks, bandjes en dj’s, kinderprogramma en de “mooie spullen markt”.

*4 juni is My First Festival in Utrecht, muziekfestival voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar.

*4 en 5 juni is Kermis de Klop in Utrecht, een mooie ouderwetse kermis in het groen.

*4 en 5 juni, met Pinksteren, is de Appelparade op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek: tussen de boomgaarden shoppen op een markt met mooie en lekkere dingen, muziek en theater.

*10 en 11 juni is Verborgen Tuinen, waarbij je allerlei mooie tuinen op bijzondere plekken in Rotterdam kunt bekijken.

*9 t/m 18 juni is Oerol, het theaterfestival op Terschelling.

*16 en 17 juni is Kids ‘n’ Billies in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen, naar eigen zeggen het stoerste muziekfestival voor het hele gezin. Met naast muziek ook ander kindervermaak, zoals workshops, zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos en waterpistolen.

*17 en 18 juni is Lekker naar de Boer: op bezoek bij een boer bij jou in de buurt, ik schreef er hier over.

*17 en 18 juni is Alles kids in Drenthe in Emmen met dansworkshops, een ritje in de historische trein, theatervoorstellingen, springkussens, klimmen, schilderen, zingen en allerlei attracties van bekende attractieparken.

*18 juni is De Hout op Stelten in Cultuurpark de Hout in Alkmaar, cultuurfestival voor kinderen van 2 tot en met 9 jaar.

*18 juni is Hout Festival in de Haarlemmerhout in Haarlem, met programma voor kinderen in de familietent, waar kinderen kunnen kijken en meedoen. Ook kunnen kinderen knutselen en schminken.

☆ leestip☆


Zomer 2019 – hier komt binnenkort een update


*Op verschillende dagen in de zomer is de Parade in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam, met overdag kinderprogramma.

*Op een aantal woensdagen gedurende de hele zomer kun je in het Amsterdamse Bostheater in Amsterdam kijken naar sprookjes zoals Hans & Grietje, Roodkapje, Het Zigeunermeisje en Rapunzel.

*25 juni is Roots Open Air in het Oosterpark in Amsterdam, onderdeel van het multiculturele festival Amsterdam Roots Festival, met op het Kinderplein speciale voorstellingen voor kids.

*25 juni is Kid Dynamite Jazz Festival op Katendrecht in Rotterdam, met muziek van gevestigde namen, Rotterdamse talenten en het project The Dynamite Kids, maar daarnaast ook theatershows en workshops muziekinstrumenten maken, dansen en tekenen.

*Verschillende dagen in juli is Westwaarts in het Erasmuspark in Amsterdam, het gratis openluchtfestival van Podium Mozaïek, met allerlei dingen voor kids zoals theater en voorlezen.

*1 en 2 juli is het Africafestival in Hertme, een festival op het gebied van Afrikaanse muziek, wat is er nou mooier dan dansen op opzwepende djembé-ritmes?

*2 juli is North Sea Jazz Kids in de Rotterdamse Schouwburg.

*7 t/m 9 juli is FestiValderAa, een festival met theater en muziek in de Drentse natuur. Er zijn allerlei kinderactiviteiten, onder meer in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here

*14 t/m 23 juli is het Over het IJ Festival op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, met heel veel theater voor kids. Op het NDSM-terrein vind je de ook IJ-kantine (Mt. Ondinaweg 15), een gigantisch restaurant aan het water in Amsterdam Noord, met een grote kinderspeelhoek. Je kunt er vanaf Centraal Station met een pontje heen, die pont is hartstikke spannend voor kids, al kun je er natuurlijk ook gewoon met de auto komen.

*24 t/m 28 juli is het Vrije Vogel Festival op Kinderboerderij de Zimmerhoeve in Amsterdam-West, een buiten-kindertheaterfestival, waar zelf doen met zo leuk en belangrijk is als voorstellingen bekijken, voor kinderen tussen de 2 en de 12 jaar.

*Op een aantal dinsdagen en woensdagen in juli en augustus zijn Prinsen en Prinsessendagen in Paleis het Loo, kinderen mogen verkleed komen en kunnen zich laten schminken, een eigen kroon versieren met edelstenen of een medaille maken.

*27 t/m 30 juli is het Kuna Festival in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, waar kunstenaars hun werken exposeren. Voor kids is er een special programma met allerlei activiteiten, zoals knutselen en broodjes bakken.

*28 t/m 30 juli is Festival de Luie Hond  in Arnhem, met een podium met funk, soul & reggae, hip hop en afrobeat, heel veel foodtrucks en een speciale kidsplayground

*3 t/m 5 augustus is het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen in Drenthe, lekker zelf allerlei zoetigheid maken.

*12 augustus is het Junior Grachtenfestival in Amsterdam, met klassieke muziek voor kids.

*13 augustus t/m 3 september kun je in het Amsterdamse Bostheater in Amsterdam kijken naar de Gruffalo.

*16 t/m 20 augustus is het Zeepkisten Festival aan de Kralingse Plas in Rotterdam. Naast de Zeepkistenrace is er een grote Knutseltent waar je mooie mini zeepkist autootjes kan maken, een Jeep Safari parcours, Bugatti trapauto’s, een patat schietbaan en mini Jeep electro rijden.

*25 t/m 27 augustus is Proefpark Haarlem in het Kenaupark, met voor kinderen theater, modderkeukentjes, je eigen heksendrankje maken, je eigen foodtruckje knutselen, schminken, bloempot schilderen en vullen met kruidenzaadjes, zelf strohalm plukken en je eigen deeg voor koekjes maken.

*31 augustus t/m 3 september is Into The Great Wide Open op Vlieland, festival met muziek, beeldende kunst, film en kinderactiviteiten.

*1 t/m 3 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam.

*10 september is Hembrug Happening in Zaandam, een familiefestival wat zich richt op maatschappelijke thema’s, spiritualiteit, live muziek, poëzie en meer.

*15 t/m 17 september is festival de Grazende Zwaan in Kleine Vennep, theaterfestival op en om de boerderij, met voor de hele familie locatietheater, muziek, eten, drinken, doen en meer.

*16 september is het Kiind Festival. Met muziek, ruimte om te chillen, inspiratie voor het ware hippieleven en veel informatie over natuurlijk en bewust ouderschap.

*16 september is de Landelijke Appelplukdag, heel veel fruittelers stellen die dag hun boomgaard open om appels te komen plukken, op allerlei plekken in Nederland.

*Vanaf 16 september is de Zelfpluk op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek: appeltjes plukken op een prachtig landgoed.

☆ leestip☆

 


Verschillende dagen in het jaar


*In mei, juni, juli, augustus en september is het Vondelpark Openluchttheater, met ieder weekend in de zomer leuke optredens.

*Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje komt in verschillende steden, met lekker eten vanuit foodtrucks, bandjes en dj’s, kinderprogramma en de “mooie spullen markt”.

*Op verschillende dagen en plekken is de Feelgood Market met kraampjes van designers, workshops, massage, gezondheid-adviezen, lekkere hapjes, live- muziek, dans acts, theater en activiteiten voor kinderen.

*Op een aantal zondagen is de Blije Markt in Doetinchem, een hippe streekmarkt in een park met pure producten: lekker eten en drinken, mobiele terrasjes vanuit rijdende keukentjes, muziek en workshops.

*Op verschillende dagen en plekken is de Sunday Market, een creatieve markt in Amsterdam.

*Op verschillende dagen in het jaar is het Swan Market Festival, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod, in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen en Tilburg.

☆ leestip☆

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.