Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter 
banner instagram

Herfst

Even leek de zomer eindeloos te duren, maar inmiddels is de herfst is volop begonnen. Tijd voor gezelligheid binnenshuis dus! In deze nieuwsbrief vind je daarvoor heel veel inspiratie!

Allereerst natuurlijk de Leuke Update #23, daarin vind je weer heel veel nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids.

Bij de herfst hoort De Kinderboekenweek, dit jaar van 2 tot en met 13 oktober. Het thema van dit jaar “Reis mee!” Zoonlief is gek op reizen en voertuigen, dus we besloten onze favoriete boeken voor deze Kinderboekenweek op een rijtje te zetten. En dat zijn er best een boel :-)

Het is herfst, dus we gaan lekker samen knutselen met de kinderen. Eerst het bos of park in om blaadjes, kastanjes en eikeltjes te verzamelen. Daarna plakken, knippen en verven. In dit artikel vind je heel veel knutsel inspiratie voor de herfst.

Tijd voor een nieuwe winterjas! Ik dit artikel zette ik de leukste merken op een rijtje, in verschillende prijscategorieën. Daarnaast vind je hier handige tips waar je op kunt letten bij de aanschaf van een jas.
De Leuke Update #23 nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids
Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek
Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt
De leukste winterjassen voor meisjes en jongens + hier let je op

Speelgoed en spelletjes

Onze kleine man is fan van KAPLA​. Hij wilde graag dat ik over zijn creaties zou bloggen. Natuurlijk wil ik dat, want hij maakt prachtige bouwwerken. Nou ja en ik ben natuurlijk ook gewoon een trotse moeder... In dit artikel vind je dus heel veel toffe voorbeelden van KAPLA bouwwerken.

LEGO heeft wat nieuws: LEGO die je met een game app tot leven brengt. Dennis probeerde het uit, samen met onze kleine LEGO fan. Ik kan alvast vertellen: de kleine man vindt deze LEGO met app nog cooler dan gewone LEGO. Nog meer leuks voor LEGO fans: je kunt een gratis abonnement krijgen op het tijdschrift van LEGO.

Soms verrassen de kids je opeens. 's Ochtends kwam ik beneden, toen zaten ze zo. Grappig genoeg kun je deze spelletjes alleen doen, maar je kunt natuurlijk ook samen naar de oplossing zoeken. Bij de meeste spellen waar je tegen elkaar speelt krijgen ze snel ruzie, dat geeft toch te denken! Tijd voor een blog over deze smart games dus.
KAPLA voorbeelden: inspiratie om zelf te bouwen voor kinderen
LEGO Hidden Side met augmented reality app game
Smart Games: puzzel spelletjes die je alleen of samen kunt doen, maar nooit tegen elkaar

Uitjes

Toen ik jullie een tijdje geleden vroeg naar jullie favoriete uitjes, noemden veel van jullie Sprookjeswonderland. Inmiddels zijn we zelf geweest, wat een fijn uitje is dit! Natuurlijk is er het sprookjesbos, maar Sprookjeswonderland is veel meer.

Dino’s, Freek Vonk… Naturalis in Leiden kent bijna iedereen. Na de verbouwing mocht Miriam met haar zoontje voor openingstijd in een leeg museum rondkijken. Als trotse inwoner van museumstad Leiden is ze er al vaak geweest met haar kids, dus ze was benieuwd hoe het na de verbouwing zou zijn. Ze geeft 5 redenen waarom je Naturalis moet bezoeken.

In Amsterdam zijn zo veel leuke uitjes, maar wat zijn nou de leukste? Veel mensen denken vooral aan het centrum, maar daarbuiten zijn ook heel veel toffe uitjes. Die zijn misschien nog wel leuker, want daar is het minder druk. Ik zette onze favorieten op een rijtje, de allerleukste uitjes in alle wijken van de stad.

Een van de leukste dingen om te doen op een zonnige herfstdag: appels en peren plukken met de kids! Ik zette de meest idyllische plekken om fruit te plukken op een rijtje.

Tot slot is er ook weer een nieuw overzicht met kindvriendelijke festivals en uitjes, in de Leuk met kids agenda.
Sprookjeswonderland: sprookjesbos, speeltuin en attracties voor jonge kids
Museum Naturalis met kinderen: 5 redenen om te gaan
Uitjes in Amsterdam met kinderen: onze favorieten
De jaarlijkse fruitpluk en appelpluk met kinderen: onze tips
Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen

Kijken en lezen

Er zijn verschillende nieuws media voor kinderen en er is deze maand ook een extra titel bijgekomen. Fijn voor nieuwsgierige kids! Ik zet de nieuws media voor basisschoolkinderen en tieners op een rijtje.

De Pokémon game is al heel lang populair. Vorig jaar verscheen er naast de bekende tekenfilmserie een film, die is nu uit op DVD. In deze film komen de Pokémons met behulp van computeranimatie tot leven. Dennis bekeek Pokémon Detective Pikachu met de kids en schreef een review.

Vind jij het ook zo fijn om inspiratie te zoeken en plaatjes te kijken op Instagram? In dit artikel verzamelde ik de leukste kinderkamer accounts op Instagram.
Nieuws media voor kinderen: uit deze titels kun je kiezen
Film review voor kids: Pokémon Detective Pikachu
Tip: gratis abonnement op het tijdschrift van LEGO
De leukste kinderkamer accounts op Instagram

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...