Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Reis mee!” Nou is zoonlief gek op reizen en voertuigen, dus ik deel vandaag onze favoriete boeken voor deze Kinderboekenweek!

De Kinderboekenweek is dit jaar van 2 tot en met 13 oktober. Het ene jaar heb je wat meer met het thema dan het andere. Dit jaar vinden we het thema van de Kinderboekenweek zo leuk dat we besloten onze favoriete boeken over reizen en voertuigen op een rijtje te zetten. En dat zijn er best een boel:-)

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek

Leesboeken over reizen en voertuigen

Het is vaak best wel gedoe om kinderen aan het lezen te krijgen. Je kent de historische verhalen van het boek Lang Geleden misschien wel. Het vertelt de geschiedenis op een manier die voor kinderen begrijpelijk is. Daarnaast is er in dezelfde serie een leesboek over voertuigen, op AVI M4 en E4 niveau. Dat is snel! bevat drie verhalen: over Albert Einstein, Anton Fokker en de eerste auto’s van Spijker. De zinnen zijn kort en het staat vol leuke plaatjes, ideaal om lezen leuk te maken. Het is te koop bij Bol.com.

Dat is snel, historisch boek om zelf te lezen uit de serie Lang Geleden

Annie M.G. Schmidt was waarschijnlijk gek op voertuigen. Otje is een soort roadtrip op zoek naar een eigen huis. Abeltje vliegt in een lift door de lucht. Verder speelt in Pluk van de Petteflet het kraanwagetje van Pluk een grote rol. De boeken zijn te koop bij Bol.com, ook vaak als luisterboek.

Pluk van de Petteflet

Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman was vroeger mijn favoriete boek. Dolf komt vanuit onze tijd in de Middeleeuwen terecht, midden in een kinderkruistocht. Samen met de goedgelovige kinderen reist hij te voet half Europa door. Het is te koop bij Bol.com, ook als luisterboek.

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek: Kruistocht in Spijkerbroek

In de boeken van De Gorgels neemt Jochem Myjer kinderen mee op reis. Op reis naar Texel, waar de Gorgels wonen, maar ook op reis in een fantasiewereld. En in het blauwe boek op reis naar Oostenrijk. Te koop bij Bol.com, een deel van de boeken ook als luisterboek. In dit artikel lees je nog veel meer over de Gorgels.

Cadeautip: De Gorgels boeken en Bobba en Belia knuffels

Informatieve boeken over reizen en voertuigen

Het grote treinenboek vertelt aan de hand van prachtige tekeningen over de geschiedenis van de trein. Hij is eigenlijk vanaf 6 jaar, maar onze treinenfan vond het met 4 jaar ook al fantastisch. Het boek is tweedehands te koop bij Bol.com.

Het grote treinenboek

Reis naar de Sterren is zo’n mooi boek vol informatie, over alles wat met de ruimte te maken heeft. Het boek staat vol weetjes. Denk aan planeten, raketten en astronauten, tot in de kleinste details. Het bevat heel veel mooie plaatjes, maar de teksten zijn best moeilijk. Zoonlief van 7 jaar vindt het heel mooi, hij is echt een feitjesliefhebber. Een foto vertelt niet genoeg bij een boek als dit, dus ik heb een filmpje gemaakt waarin je mee kunt kijken. Het is te koop bij Bol.com.

Zoonlief is behalve gek op voertuigen, ook gek op LEGO. Auto’s en trucks van steentjes bevat heel veel voorbeelden om na te bouwen. Het boek is te koop bij Bol.com.

Auto's en trucks van steentjes

Atlassen enzo 

Maak je eigen wereldbol. Deze wereldbol zet je zelf in elkaar. Vervolgens lees je allemaal leuke feitjes en zoek je ze op de wereldbol op. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com, ik schreef er hier over.

knutsel je eigen wereldbol

Grote steden spreken tot de verbeelding en dat is precies waarom deze getekende atlas Wereldsteden zo leuk is, zowel voor kinderen als voor ouders. Hij is te koop bij Bol.com, ik schreef er hier over.

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek: Wereldsteden

De Grote Atlas staat nog op ons wensenlijstje. Het is een super mooi boek om eindeloos naar te kijken. Vol weetjes over dieren, planten, cultuur, mensen en geschiedenis. Het is te koop bij Bol.com. Er is ook nog een bijbehorende Tekenatlas.

atlas en tekenatlas

Tekenen op reis

Het Kleur- en Speurboek Amsterdam is een kleurboek met prachtige kleurplaten vol details, van allerlei mooie plekken in de stad. Het is daarnaast een speurboek, Sam en Nora en hun hond Diesel nemen je mee op avontuur door de stad. Het is te koop bij Bol.com

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek: Kleur- en Speurboek Amsterdam

De kleurplaten van Very Mappy nemen je helemaal mee in de kaart. Ze zijn er van Nederland en Amsterdam, te koop via Bol.com.

Super grote kleurplaten van Nederland en Amsterdam

Prentenboeken over reizen en voertuigen

In de boeken van Boer Boris komen heel veel voertuigen voor. De sneeuwschuiver in Boer Boris in de sneeuw is wel extra stoer. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Boer Boris

In Kom uit die kraan klimt een klein jongetje in een hijskraan op een bouwplaats. Terwijl hij een ravage lijkt aan te richten verricht hij eigenlijk een heldendaad. Het boek is te koop bij Bol.com.

Kom uit die kraan

De gele ballon is het woordenloze wereldzoekboek met de mooie tekeningen. Op iedere pagina staat een mooie prent met heel veel details, waarin je onder meer de gele ballon moet vinden, maar ook de boef en een busje. Met dit prentenboek reizen kinderen de hele wereld over. Het boek is te koop bij Bol.com.

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek: De gele ballon

Het geschenk van de Kinderboekenweek 

Het Kinderboekenweekgeschenk 2019 is Haaientanden van Anna Woltz. Je krijgt dit boek zoals altijd in de Kinderboekenweek cadeau bij de boekhandel, bij besteding van tien euro aan Nederlandstalige kinderboeken.

Toffe boeken over reizen en voertuigen voor de Kinderboekenweek: het Kinderboekenweekgeschenk en het prentenboek

Daarnaast is er ook het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dat is dit jaar André het Astronautje, op zoek naar Laika. Dit boek is geschreven door André Kuipers, met illustraties van Natascha Stenvert. Het is te koop in iedere boekhandel en online bij Bol.com.

Verder lezen 

Naast boeken lezen over reizen en voertuigen, kun je natuurlijk nog veel meer doen in de Kinderboekenweek. Wil je meer weten of zien wat er allemaal te doen is, kijk dan ook even op de website van de Kinderboekenweek.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids