Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk

Ken je de Franse westkust al? Met lange stranden en dorpjes vol witte huizen met gekleurde luiken. We verbleven een weekje met de kinderen aan zee, bij camping Bel in de Vendée in Frankrijk. Kijk je mee?

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Ken je de Franse westkust al? Met lange stranden en dorpjes vol witte huizen met gekleurde luiken. We verbleven een weekje met de kinderen aan zee, bij camping Bel in de Vendée in Frankrijk. Kijk je mee?

Camping Bel ligt in La Tranche sur Mer, aan zee in de Vendée dus. Of eigenlijk op de grens tussen de Atlantische Oceaan en de zeestraat Pertuis Breton. Op uitnodiging van Eurocamp verbleven we een weekje op camping Bel, in een luxe stacaravan.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. La Plage Clemenceau is een mooi ruim strand.

We gingen bewust voor de Franse westkust, omdat het daar net wat rustiger is dan aan de Franse zuidkust. Natuurlijk is het hier ook toeristisch, maar de sfeer vonden we relaxter. De lange zandstranden geven een gevoel van ruimte.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Dit is het stadje La Tranche sur Mer.

Camping Bel in de Vendée

Camping Bel ligt in het stadje La Tranche sur Mer. Je kunt daardoor naar het strand en het stadje lopen of fietsen. Op de camping is een barretje met drankjes, vers brood, ijsjes en simpele maaltijden. Maar de supermarkt is ook vlakbij.

Op het strand

Op de camping is een fijn zwembad, met apart peuterbad en een bubbelbad. Wij begonnen de dag vaak in het zwembad, dan was het er rustig. Ik ging baantjes trekken, de rest speelde met een bal. Tussendoor gingen de kids soms naar de kidsclub. Na een siësta wandelden we naar het strand. Maar wij waren hier dan ook tijdens een hittegolf. Klik rechts op de foto voor meer afbeeldingen. 

Op de camping zijn meerdere speeltuinen. Een speeltuin bij het centrumgebouw met terrasje en bij beide toiletgebouwen een speeltuintje. Ook is er een binnenspeeltuintje. Niet ver van de camping ligt het gemeentelijke skatepark, met ernaast een speeltuin.

Bij het centrumgebouw zijn ook allerlei sportfaciliteiten. Allereerst een halfcourt tennisbaan en een batmintonveld. Daarnaast een voetbalkooi met basket. Ook zijn er tafeltennistafels en een tafelvoetbalspel. Voor volwassenen is er ook een fitnessruimte.

Toen wij er waren organiseerde de camping iedere avond wat, zoals een openluchtfilm of een bandje. Daarnaast heeft Eurocamp een eigen Engelstalig peuterprogramma, kinderprogramma en tienerprogramma. Afhankelijk van de leeftijd zijn er knutselen, spelletjes, challenges en sporten, vaak is het een combinatie van verschillende dingen. Onze kids vonden het kinderprogramma leuk, ze zijn een paar keer gaan knutselen en sporten.

Op camping Bel zagen we veel gezinnen met kinderen, maar ook veel gezinnen met tieners. Logisch, gezien de faciliteiten op de camping en de nabijheid van de zee waar je kunt watersporten.

Eurocamp Azure Plus stacaravan

We verbleven in een Azure Plus stacaravan van Eurocamp. Deze stacaravan heeft een ruim terras met schaduwdoek. Naast een eettafel zijn er loungestoelen en ligbedden. Klik rechts op de foto voor meer afbeeldingen. 

Ook de binnenruimte is met 32m2 lekker ruim. Er zijn drie slaapkamers, met verduisterende rolgordijnen. Daarnaast is er in de woonkamer een slaapbank. Je kunt hier dus met acht personen slapen.

De tafel in de woonkamer kun je uitklappen, dat is handig. Zeker als de kids extra grote kleurplaten mee hebben én heel graag bordspelletjes spelen.

De keuken ligt naast het terras. Er is een grote koelkast, gasfornuis, oven, magnetron én een vaatwasser. (De karaf vonden we hier in de buurt op een rommelmarkt, de hydrofieldoek nam ik mee van huis.) De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet.

La Tranche sur Mer

La Tranche sur Mer: het stadje

Camping Bel in la Tranche sur Mer ligt aan de zuidkant van het Franse department Vendée. Het ligt 958 kilometer van Amsterdam, ongeveer tien uur rijden.

De boulevard van la Tranche sur Mer

La Tranche sur Mer is een langgerekt stadje, dat daardoor veel kust heeft. De houten voetgangersboulevard geeft het stadje vanaf het strand een schattige aanblik.

De boulevard van la Tranche sur Mer.

La Tranche sur Mer is in de winter een rustig stadje met ongeveer 2500 inwoners, in de zomer een bruisende badplaats. Vanaf de camping is het ongeveer een kwartiertje lopen naar het centrum van het stadje. Daarnaast kun je op allerlei plekken fietsen huren, er zijn ook veel fietspaden.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Bijna alle huisjes zijn wit, met luiken in mintgroen en allerlei kleuren blauw. En vooruit, een enkeling kiest voor een andere kleur luiken.

Bijna alle huisjes zijn wit, vaak met luiken in mintgroen en allerlei kleuren blauw. En vooruit, een enkeling kiest voor een andere kleur luiken. Dit huisje met gele luiken en een tuin vol dahlia’s viel extra op.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Bijna alle huisjes zijn wit, met luiken in mintgroen en allerlei kleuren blauw. En vooruit, een enkeling kiest voor een andere kleur luiken. Dit huisje met gele luiken en een tuin vol dahlia’s viel extra op.
La Tranche sur Mer: stranden

De kust van de Vendée wordt ook wel la Petite Californie genoemd, Klein Californië. Vanwege de lange zandstranden en de vele watersporters. Ook de badplaats la Tranche sur Mer heeft zoals gezegd veel lange stranden. Als het eb is, is de zee veel verder weg dan als het vloed is. Bij eb ontstaan er allemaal stroompjes, waar de kids leuk kunnen spelen. 

La Tranche sur Mer in de Vendée. La Plage de la Tranche is het centrale strand, ter hoogte van de winkelstraat Avenue de la Plage.

La Tranche sur Mer heeft veel verschillende stranden. Twee daarvan liggen op ruim 10 minuten lopen vanaf Camping Bel. La Plage de la Tranche is het centrale strand, ter hoogte van de winkelstraat Avenue de la Plage. Wij liepen vaak naar het rustigere la Plage Clemenceau, een mooi ruim strand dat iets oostelijker ligt. De zee blijft hier lang ondiep, dat is fijn voor kinderen.

La Tranche sur Mer in de Vendée. La Plage Clemenceau is een mooi ruim strand.

Tussen la Plage Clemenceau en la Plage de la Tranche ligt ook l’Embarcadère, een lange pier. Vanaf deze pier heb je uitzicht op het stadje.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk.. Tussen la Plage Clemenceau en la Plage de la Tranche ligt ook l'Embarcadère, een lange pier. Vanaf deze pier heb je uitzicht op het stadje.

Op allerlei plekken kun je bootjes, sups en surfplanken huren. Ook zijn er verschillende watersportscholen. Wil je liever in een meer watersporten, dan is er vlak achter de kust het binnenmeer Plan d’eau du Maupas. We zagen hier onder meer sups en wakeboards.

Het strand van la Tranche sur Mer
La Tranche sur Mer: restaurants en winkels

De hoofdwinkelstraat Avenue de la Plage is zoals in alle kustplaatsen erg toeristisch. Maar je vindt er ook een paar leuke winkels en restaurants, vooral in de zijstraten.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Dit is het dorp La Tranche sur Mer.

Zo vind je rond de kruising van de Rue Aristide Briand en Avenue de la Plage de betere souvenirs, zoals leuke posters, kaarten, zeep en woonaccessoires. Ook vind je hier een boulangerie, fromagerie, boucherie en epicerie. Zelf aten we er bij L’Etage oesters en op houtvuur geroosterde gerechten. In de hoofdstraat aten we bij les Isles super lekkere ijsjes in eindeloos veel smaken. 

La Tranche sur Mer, bij L'Etage oesters eten.

In het zomerseizoen zijn er verschillende markten in la Tranche sur Mer. Op de website van la Tranche vind je de planning. 

De markt in la Tranche sur Mer.

Uitjes in de buurt van deze camping in de Vendée 

Bijna alle uitjes én de schattige stadjes van de Vendée liggen aan of dichtbij de kust. Er zijn hier in de buurt dus allerlei uitjes, waaronder O’Gliss waterpark, O’Fun klimpark, prehistorisch centrum Cairn en kastelen zoals Château de Talmont. Puy du Fou is ruim een uur rijden, net als de stad La Rochelle. Met de veerboot van Inter Iles kun je ook naar La Rochelle en het eiland Ile de Ré varen.

Het zuidoostelijke deel van La Tranche sur Mer heet la Grière, dat is echt een toeristendorp. Ook het schiereiland L’Aguillon-la-Presqu’ile ten zuiden daarvan zou ik overslaan in het hoogseizoen. De mooie plekken zijn er erg druk. Alleen speeltuin Parc La Presqu’île en skatepark La Faute Sur Mer vonden de kids erg leuk.

Wij vonden les Sables d’Olonne een leuke stad aan zee, het is een klein uur rijden. Hier vertellen we meer over Les Sables d’Olonne.

l'Ile Penotte in les Sables d'Olonne

Verder lezen

Wil je meer weten over Camping Bel, de stacaravan, la Tranche sur Mer of de Vendée, kijk dan op de site van Eurocamp.

Camping Bel in de Vendée: met kinderen aan zee in Frankrijk. Ken je de Franse westkust al? Met lange stranden en dorpjes vol witte huizen met gekleurde luiken. We verbleven een weekje met de kinderen aan zee, bij camping Bel in de Vendée in Frankrijk. Kijk je mee?

Op Leuk met kids vind je nog veel meer kindvriendelijke vakantietips in Frankrijk. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids