Review Camping Geversduin: met kinderen in de natuur vlakbij zee

Camping Geversduin ligt aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat. Een fijne gezinscamping in het duin- en bosgebied. Dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ bij Heemskerk. Het bleek een waar natuurparadijs voor de kids, met veel speeltuinen. Maar je ziet hier ook veel tieners kamperen met hun ouders. Tijd voor een review van Camping Geversduin.

Bijna iedereen kent Camping Bakkum (review). Deze camping is onderdeel van de Kennemer Duincampings, net als Camping de Lakens én Camping Geversduin. Ze liggen allemaal achter de duinen van Noord Holland.

Review Camping Geversduin: met kinderen in de natuur vlakbij zee. Camping Geversduin ligt aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat. Een fijne gezinscamping in het duin- en bosgebied. Dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ bij Heemskerk. Het bleek een waar natuurparadijs voor de kids, met veel speeltuinen. Maar je ziet hier ook opvallend veel tieners kamperen met hun ouders. We maakten een review van Camping Geversduin.

Review van Camping Geversduin

Camping Geversduin ligt tussen Castricum en Heemskerk, midden in het Noordhollands Duinreservaat, aan de rand van het bos. Op de camping zijn naast de vele kampeerplaatsen ook allerlei bijzondere huisjes en tenten.

De camping is mooi opgezet. Zowel de huisjes als de meeste kampeerplekken staan in het groen. We zagen bijzondere kevertjes kruipen en hoorden vele vogels fluiten (waaronder een nachtegaal ‘s nachts). Controleer wel elke avond goed op teken, je zit immers in bosgebied.

We bezochten Camping Geversduin inmiddels meerdere keren. Meivakantie 2018 brachten Miriam en haar gezin (zoontjes van 7 en 4 jaar) een week door op deze natuurcamping. Zomervakantie 2023 werden Maud en haar gezin (zoon van 11 jaar, dochter van 9 jaar) uitgenodigd voor een weekend op de camping. In dit artikel vind je dus de ervaringen van zowel Miriam als Maud.

Spelen op Camping Geversduin

De speeltuinen op Camping Geversduin

Verspreid over de camping vind je allerlei geweldige speeltuinen. Het was een waar paradijs voor de kinderen. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Op het centrale plein is een grote houten speeltuin in een mega zandbak met daarnaast een groot springkussen. De waterpomp hier is een groot succes bij de kids. Ze ontmoetten er ook snel andere kinderen, ideaal dus als je als ouders even wil ontspannen!

Spelen in de houten speeltuin.

In de grote houten speeltuin kun je op allerlei plekken met water spelen. De waterspeeltuin achter de minimarkt, de snackbar, het restaurant en de recreatiezaal is een belevenis. Miriam vond het fantastisch: er zijn sluisjes, waterpompen en –spuiten en met een waterrad kon haar oudste water scheppen naar een houten waterbaan.

De schoenen moesten meteen uit, ongeacht hoe koud het was. Miriam had gelukkig oude kleren meegenomen en dat bleek handig. Alles zat onder de modder, inclusief de haren, maar daar maakten ze zich geen zorgen om: eindelijk werd er eens niet om de tablet gevraagd! Samen met nieuwe vriendjes speelden de jongens hele dagen buiten.

Review Camping Geversduin: met kinderen in de natuur vlakbij zee. De kinderen spelen in de grote houten speeltuin. Zelf zit je ondertussen lekker op het terras. Op dit terras kun je ook wat eten of drinken als je niet op de camping slaapt.

Zelf zit je ondertussen lekker op het terras. Op dit terras kun je ook wat eten of drinken als je niet op de camping slaapt.

Daarnaast is vlakbij de ingang een Belevingspad. Je kunt via paadjes op een beboste heuvel onder andere naar een uitkijktoren lopen. Van hieruit heb je een mooi uitzicht over de hele camping.

Sporten op Camping Geversduin

Naast heel veel peuters, kleuters en grotere kinderen, zagen we ook opvallend veel tieners op Camping Geversduin. Geen wonder, er zijn leuke sportfaciliteiten. Zo is er een flink voetbalveld, waar de kids van Maud iedere keer naartoe gingen. Vaak was het er flink druk, dus kon je met grote teams voetballen.

Review Camping Geversduin: met kinderen in de natuur vlakbij zee. Naast heel veel kleine kinderen, zagen we ook opvallend veel tieners op Camping Geversduin. Geen wonder, er zijn leuke sportfaciliteiten. Zo is er een flink voetbalveld. Ook is er een padelbaan die je kunt huren. Daarnaast zagen we oudere tieners ook zelf naar het strand fietsen.

Ook is er een padelbaan die je kunt huren. Daarnaast zagen we oudere tieners ook zelf naar het strand fietsen.

Het animatieprogramma

Niet alleen de vele speeltuinen dagen kinderen uit om de natuur te ontdekken, ook het animatieteam bedenkt leuke natuuractiviteiten. Zowel in de meivakantie als in de zomervakantie was het animatieprogramma uitgebreid, voor kids, maar ook voor tieners. Bekijk voor de periode wanneer jij wil gaan even wat er precies op het programma staat, dat kun je op de site vinden.

het animatieteam op de waterdag

Ullie, de schattige mascotte in de vorm van een uil, helpt het animatieteam. De kinderen van Miriam werden voorgelezen door Ullie, hebben gedanst in het bos, levend stratego in het bos gedaan en een eigen insectenhotel in elkaar getimmerd.

Review Camping Geversduin: met kinderen in de natuur vlakbij zee. Niet alleen de vele speeltuinen dagen kinderen uit om de natuur te ontdekken, ook het animatieteam bedenkt leuke natuuractiviteiten. Zowel in de meivakantie als in de zomervakantie was het animatieprogramma uitgebreid, zowel voor kids als voor tieners.

Vijf jaar later waren de kinderen van Maud wat ouder. Zij hebben met het animatieteam bijvoorbeeld een voetbalfilm gekeken en een waterbaan gemaakt. Het hoogtepunt was lasergamen op het steile Belevingspad, vol adrenaline kwamen ze terug.

Van alle gemakken voorzien

Op de camping zijn alle voorzieningen aanwezig. De minimarkt verkoopt alleen biologische producten en wij kochten er elke ochtend heerlijke broodjes. Ook de naastgelegen restaurants bieden volop eet-mogelijkheden. De toiletgebouwen die wij af en toe bezochten waren netjes.

Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat

Accommodaties en kampeerplaatsen op Camping Geversduin

Kamperen bij Camping Geversduin

Natuurlijk kun je op Camping Geversduin een kampeerplaats boeken. De kampeerplaatsen zijn met of zonder electra en met of zonder auto. Ook staat er op sommige kampeerplekken een picknicktafel en hangmat. Natuurlijk zijn ook plaatsen voor campers.

Review Camping Geversduin: met kinderen in de natuur vlakbij zee. Natuurlijk kun je op Camping Geversduin een kampeerplaats boeken. De kampeerplaatsen zijn met of zonder electra en met of zonder auto. Ook staat er op sommige kampeerplekken een picknicktafel en hangmat. Natuurlijk zijn ook plaatsen voor campers.

Daarnaast zijn er seizoensplaatsen. Waar je op Camping Bakkum veel stacaravans ziet, is dat hier niet toegestaan. Op de seizoensplaatsen staan veel gewone caravans en en enkele safaritent.

Bijzonder overnachten in de Duin Onder

Maud mocht met haar gezin overnachten in een heel bijzonder huisje: de Duin Onder. Dit gezellige huisje ligt ingebouwd in een heuvel. Je slaapt dus half onder de grond, net als een vos, konijn of muis. Hoe leuk is dat voor kinderen? Daarnaast zit om het huisje heen een tuin die je kunt afsluiten, geschikt voor kleine kinderen dus. Bovendien stonden er in de tuin een picknicktafel en relaxstoelen, maar ook een kinderkeukentje met zand. Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

Van binnen is de Duin Onder prachtig ingericht, met veel oog voor detail. Zo heeft de zithoek een chique uitstraling, met zachte velours stoelen. Je slaapt in een soort spelonken, met een tweepersoonsbed en twee kinderbedden (180 centimeter lang). En hoe tof is het prachtige servies van HKLiving, dat verwacht je toch niet op een camping? Natuurlijk is er ook een kleine badkamer en een keukentje met koelkast. Met Nespresso machine en duurzame cupjes van de Koffiejongens. Nu in de zomer was het huisje lekker koel, maar we zagen ook een thermostaat voor als het minder warm is.

In de Duin Onder ligt ook nog een rugzak om mee op avontuur te gaan. Met de uitrusting kun je namelijk dieren en planten in de natuur zoeken en met de kaarten kun je ze ook nog herkennen. ’s Avonds voor het slapen gaan is er een boek om (voor) te lezen.

Ben je op zoek naar een bijzonder huisje dat je kids niet snel zullen vergeten? Dan is de Duin Onder echt wat voor jullie. Het huisje spreekt enorm tot de verbeelding, er kwamen ook veel campinggasten langslopen die het er over hadden. Hobbit huisje, mollennest, konijnenhol, van alles hebben we gehoord. Kleine meis voelde zich als Vos en Haas, Dennis dacht juist aan de fantastische Meneer Vos. Omdat foto’s de Duin Onder niet volledig kunnen laten zien, maakte ik ook nog dit filmpje.

Nog meer vakantiehuisjes

Zoek je een wat ruimer vakantiehuisje of heb je lange kinderen? Dan zijn bijvoorbeeld het Strandhuis of de Duin Kebbin misschien meer iets voor jullie, die laten we hier onder zien. Maar er zijn nog veel meer verschillende huisjes en tenten, dus kijk ook even op de site van Camping Geversduin, de link vind je onderin deze review.

Miriam verbleef in een Strandhuis. De 10 Strandhuizen van Camping Geversduin staan in een cirkel, met in het midden een geweldig speeltuintje, waar haar jongste niet uit weg te slaan was. Hierin zit, heel luxe, een vaatwasser. Het huisje heeft in totaal zes bedden, waarvan twee boven op een vliering. Het trapje naar boven is erg steil. De jongste kon niet naar boven, waardoor het uiteindelijk een ‘men cave’ werd voor de oudste zoon met zijn vriendjes van de camping.

Ook sommige Duin Kebbins staan in een rondje, met in het midden een speeltuintje. Maar je kunt ook een Duin Kebbin voor honden boeken, die staan niet aan de speeltuin.

Zowel bij Miriam als bij Maud stonden bij aankomst twee lokale Noest biertjes klaar! Die konden we meteen opdrinken, terwijl de kinderen speelden. Die van Miriam ontdekten voor het huisje het avontuurlijke natuurspeeltuintje. De kids van Maud vertrokken meteen naar het voetbalveld.

Uitjes vanaf Camping Geversduin

Om je te vermaken hoef je de camping niet af. Maar het strand, het bos en de duinen nodigen uit om erop uit te gaan.

Fietsen naar Strand Heemskerk is een must

Miriam huurde op de camping fietsen. Ze hebben ook fietskarretjes en bakfietsen. Wil je zeker weten dat je specifieke fietsen hebt, dan kun je ze reserveren.

Vergeet niet je Duinpas mee te nemen, die is verplicht als je door het Noordhollands Duinreservaat fietst. De pas is inbegrepen in de prijs van Camping Geversduin. Miriam fietste via mooie fietspaden door het bos en de duinen in ongeveer 25 minuten naar het strand van Heemskerk.

Vergeet niet je Duinpas mee te nemen, die is verplicht als je door het Noordhollands Duinreservaat fietst.

Op dit strand kunnen geen auto’s komen, het wordt daarom het stilste strand van Nederland genoemd. Het strand is heerlijk breed en daardoor heb je op een zonnige dag voldoende ruimte om je heen.

Op het strand bij Heemskerk kunnen geen auto’s komen en wordt daarom het stilste strand van Nederland genoemd. Het strand is heerlijk breed en daardoor heb je op een zonnige dag voldoende ruimte om je heen.

Er staat slechts één strandtent: De Vrijheit. Die naam was goed gekozen; er heerste een ongedwongen sfeer. Je kon je eigen water op het terras opdrinken. Maar omdat het vakantie was, bestelden ze voor een paar euro een grote karaf ranja. De lunch was perfect: simpele broodjes en tosti’s voor de kids en voor de ouders heerlijke broodjes. Miriam heeft hier bijna drie uur gezeten, omdat ze er verschillende gezelschapsspelletjes hadden, die de jongens allemaal wilden spelen.

Strand Bakkum

Kun of wil je niet fietsen, dan kun je er ook voor kiezen om met de auto naar strand Bakkum of strand Castricum te gaan. Daarover lees je meer in de blog over Camping Bakkum.

Het strand van Bakkum.

Waterzuivering in de duinen: bezoekerscentrum De Hoep

Als je door de duinen vlakbij de camping fietst (of zoals de man van Miriam deed, hardlopen) kun je maar één ding concluderen: Nederland is verschrikkelijk mooi!

De schitterende duinen van het Noordhollands Duinreservaat zijn ook een zuiveringsgebied voor drinkwater. In het bezoekerscentrum De Hoep (ook wel het konijnenhol genoemd) leerden Miriam en haar gezin op een interactieve manier alles over waterzuivering en de omgeving.

De schitterende duinen hier zijn ook een zuiveringsgebied voor drinkwater. In het nabij gelegen bezoekerscentrum De Hoep, (ook wel het konijnenhol genoemd) leerden Miriam en haar gezin op een interactieve manier alles over waterzuivering en de omgeving.

De schitterende duinen van het Noordhollands Duinreservaat zijn ook een zuiveringsgebied voor drinkwater. In het bezoekerscentrum De Hoep (ook wel het konijnenhol genoemd) leerden Miriam en haar gezin op een interactieve manier alles over waterzuivering en de omgeving.

Uiteindelijk zijn ze twee dagen naar het bezoekerscentrum geweest, omdat de kinderen het zo geweldig vonden. Er is ook een leuk winkeltje. Zo kochten ze bij de balie voor 50 cent een speurtocht voor hun oudste zoon. De speurtocht is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en ging over de roofdieren die in de Noord-Hollandse duinen en elders in Nederland leven.

Na ongeveer 20 minuten was zoonlief klaar en kreeg hij een echt diploma. Hij was er enorm trots op en ze merkten dat hij enorm veel geleerd had. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de Slechtvalk het snelste dier op aarde is? Als hij aan het jagen is, kan hij naar zijn prooi duiken met een snelheid van 350 kilometer per uur. En die snelheidsduivel leeft dus gewoon in Nederland!!

Kindvriendelijk restaurant Johanna’s Hof

Naast het bezoekerscentrum ligt een leuk restaurant genaamd Johanna’s Hof, met boerderijdieren en een speeltuin. Ideaal om daar even te lunchen tijdens de hele dag in de duinen.

Naast bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt een leuk restaurant genaamd Johanna’s Hof, met boerderijdieren en een speeltuin. Ideaal om daar even te lunchen tijdens de hele dag in de duinen.

Een paar meter verderop ligt een speelbos: dikke takken waar je hutten mee kan bouwen. Toen er een paar takken tegen een boomstam overeind stonden, zagen de jongens meteen al waar de deur en het raam van hun huis was.

Naast bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt een leuk restaurant genaamd Johanna’s Hof, met boerderijdieren en een speeltuin. Ideaal om daar even te lunchen tijdens de hele dag in de duinen. Een paar meter verderop ligt een speelbos: dikke takken waar je hutten mee kan bouwen.

Ook in de duinen kom je speelweides tegen: er is dus volop plek om even uit te rusten tijdens de fietstocht. Wat een geweldig recreatiegebied!

Meer weten over Camping Geversduin

Samengevat: Camping Geversduin heeft alles in zich om even helemaal weg te zijn in de natuur, zeker voor wie een bezoekje wil brengen aan het Noordhollands Duinreservaat. Kinderen worden uitgedaagd om de natuur te ontdekken en als ouders ervaar je hoe overweldigend de natuur in Nederland kan zijn. Wil je na deze review meer weten, kijk dan even op de website van Camping Geversduin.

Camping Geversduin ligt aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat. Een fijne gezinscamping in het duin- en bosgebied. Dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ bij Heemskerk. Het bleek een waar natuurparadijs voor de kids, met veel speeltuinen. Maar je ziet hier ook opvallend veel tieners kamperen met hun ouders. We maakten een review van Camping Geversduin.

Zoek je naast de review van Camping Geversduin nog meer leuke campings? Bekijk dan onze camping pagina. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids