De Leuke Update #14 | voorjaar in huis

Wat een heerlijke zonnige voorjaarsvakantie was dit! Het leek wel lente, op sommige dagen zaten we met korte mouwen in de speeltuin, zo fijn! In deze Leuke Update laat ik je zien wat we in de voorjaarsvakantie deden. Zoals altijd deel ik ook een lijstje met leuke uitjes in de komende weken.

de leuke update 14
De Leuke Update #14 | voorjaar in huis & kids uitagenda

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn we een paar dagen naar Den Haag geweest. Van te voren vroeg ik jullie al tips via Instagram en Facebook. Die zette ik samen met mijn eigen ervaringen op een rijtje in een artikel over Den Haag met kids. Wij gaan de komende tijd vaker, wat een leuke stad is het toch!

Den Haag met kids: Den Haag aan zee

Over één plekje schreef ik nog een aparte review: de Boomhuttenclub, waar de kinderen lekker kunnen spelen en klimmen terwijl je zelf bijkletst met wat lekkers erbij.

De Boomhuttenclub: lunchen terwijl de kinderen klauteren

Cathelijne ging op wintersport met kids in Schladming-Dachstein in Oostenrijk. Op Leuk met kids deelt ze haar jaloersmakende foto’s en haar tips in dit fijne skigebied.

Schladming-Dachstein: wintersport met kids in Oostenrijk - lunchen in de Seiterhutte

Voorjaar in huis

Je had het misschien al gezien: ik ben fan van die leuke kratjes van de Hema en sinds kort zijn ze er ook in een kleiner maatje! Ze staan bij ons op allerlei plekken: in de vensterbank, in de keuken en in de boekenkast. Meer ideeën om ze te gebruiken vind je in mijn artikel over de Hema kratjes.

Toffe kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken

Op de kamer van zoonlief heb ik met de kratjes een vrolijk voorjaarshoekje gemaakt met groen en botanische prints. De kratjes staan in het raam, met een cadeaulabeltje dat vertelt wat er in zit. Op de ramen plakten we raamstickers in de vorm van bladeren. De magnetische letters van Djeco zijn te koop Ilovespeelgoed. De grote plantenpotten zijn van Elho bij Fonq.

Toffe kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken

Aangezien het voorjaar begonnen lijkt te zijn, vind ik het tijd voor nieuwe bloemetjes! Ik was van plan om allemaal nuttige dingen te doen vorig weekend, maar ik heb op beide dagen lekker buiten een tijdschriftje gelezen, zelfs even met korte mouwen. En ach, het terras lente-klaar maken is ook nuttig toch ?

De Leuke Update #14 | voorjaar in huis & kids uitagenda

Hartstikke leuk dat er met de kinderen allerlei kinderspullen het huis inkomen, maar het is ook best fijn als je huis niet oogt als een groot schreeuwerig prentenboek. Daarom ben ik altijd op zoek naar leuk melamine kinderservies, in kleuren en prints waar zowel de kids als ikzelf vrolijk van worden. Laten we zeggen een stijlvol kinderparadijs. In het voorjaar verschijnen er altijd weer leuke nieuwe melamine spullen. Daarom vind je hier nu een artikel met het leukste melamine kinderservies.

Pasen valt dit jaar laat, op 21 en 22 april. Maar nu het maart is krijg ik er al wel weer zin in! Vorig jaar schreef ik dit artikel over paasdecoratie, binnenkort ga ik eens nadenken wat we dit jaar gaan doen!

Paasdecoratie: ideeen om het huis voor Pasen te versieren met kinderen

Filmtip

Er is een nieuwe film uit voor op dvd en online: Smallfoot. De Jeti’s leven volgens de regels van de stenen, vergelijkbaar met de tien geboden. De grootste gelover ziet iets waarvan de stenen zeggen dat het niet kan: namelijk dat er een Small Foot bestaat (een mens). Samen met een team van critici over de stenen (wetenschappers) gaan ze op zoek naar bewijs voor de mens, onder de wolken van de berg waar volgens de stenen het grote niets is. De leider van deze groep is de dochter van de stenendrager (Moses). Als de Jeti’s de mens meenemen naar hun dorp ontstaat er een geloofscrisis. Uiteindelijk wint de nieuwsgierigheid het aan beide kanten en worden de Jeti’s en de mensen vrienden. Het is een grappige film met leuke liedjes, beide kids vonden hem erg tof. Wij keken Smallfoot via Pathé Thuis, daarmee kun je thuis tv kijken met je tablet, connected TV of chromecast.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids