De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes


Pasen is dit jaar heel laat, pas op 21 en 22 april. Wij zijn al uitgebreid aan het knutselen en lekkere dingen aan het maken, in deze update deel ik wat leuke tips. Nu het voorjaar weer is begonnen zijn er steeds meer leuke uitjes voor kinderen, ook die vind je weer in deze Leuke Update.

Pasen staat bij ons altijd in het teken van verjaardagen, kleine meis en ik zijn beide rond Pasen jarig. De verjaardagsversiering staat daarom ook altijd in het teken van Pasen en de lente. Althans, voor haar verjaardag, want zelf doe ik er meestal niet zo veel aan 😉 Zoals heel veel kleine meisjes wilde ze graag een eenhoorn taart maken, we waren allebei blij met het resultaat. Op school trakteerde ze op bananenbrood cupcakes, het recept daarvan deelde ik deze week.

Omdat ik weer helemaal in de cadeausfeer zat, voegde ik ook weer heel veel leuke dingen toe aan mijn lijstje met verjaardagscadeaus voor kids van 4 en 5 jaar.

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Uitjes 

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram en Facebook om tips voor leuke speeltuinen. Ik kreeg een overweldigende hoeveelheid fantastische tips. Die vind je nu in dit artikel: De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland. Wat zijn er veel leuke speeltuinen in Nederland, in alle provincies, zowel binnen als buiten!

Over speeltuinen gesproken: Miriam nam de kids op een studiedag mee naar het Maritiem Museum. Behalve dat er leuke speeltuin binnen en buiten zijn, is er nog veel meer te doen en te leren over scheepvaart.

Maritiem Museum met kids: reizen en werken op zee

Ken jij de blogs Boyslabel, Girlslabel en Babylabel al? Op haar websites deelt Colinda inspiratie, ze schrijft bijvoorbeeld over kinderkleding, speelgoed, opvoeding, vakantie en uitjes. Ze maakte ook lijstjes met de leukste mamablogs voor jongens, meisjes en babies. Leuk met kids staat in de lijstjes, maar nog veel meer leuke blogs, die moet je even checken!

Winactie 

Er is een leuke winactie! In de meivakantie staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor, met een theatershow van VET Kindercabaret, een familie-acteerworkshop en workshops van Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. Op Leuk met kids kun je kaartjes winnen voor de meivakantie!

Knutselen voor Pasen en de lente

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het lente ontbijt op school. Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? En ieder jaar verzamel ik de leukste paasdozen weer, het artikel wordt steeds langer 🙂

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Nu de kids wat ouder worden doen ze steeds meer met strijkkralen, je kunt er heel mooie 3d kunstwerkjes mee maken. In dit artikel deel ik aantal ideeën om te knutselen voor Pasen met strijkkralen. Wil je nog meer inspiratie, kijk dan even naar mijn artikel over knutselen voor Pasen.

Met Pasen heb ik altijd enorm zin om het huis te versieren. Buiten is het nog koud, terwijl ik al lang toe ben aan het voorjaar, dus dan heb ik zin in voorjaarskleuren binnen. De kids zijn het daar gelukkig helemaal mee eens, dus wij gaan ieder voorjaar aan de slag met de versiering voor Pasen.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Lekker eten met Pasen

Met Pasen maken we altijd lekkere dingen. Iedere feestdag wordt bij ons aangegrepen om koekjes en cupcakes te versieren. Voor Pasen maakten we deze Nijntje paashaasjes of nou ja… paaskonijntjes 😉 We maakten ze van kant en klare Nijntje koekjes. Deze paasmuffins zijn ook heel makkelijk om te maken. Ik hou wel van weinig werk met veel effect 🙂

Wil je van het paasontbijt wat speciaals maken? Anouk deelt een paar van haar favoriete tips. Deze paastraktatie voor op school is leuk als je jarig bent rond Pasen.

Nijntje paashaas koekjes versieren

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Voor in de agenda

☆Op zondagochtend 31 maart kun je met je kleintje naar de bios, bij de Mini Morning van VUE en de Kleuterbios van Pathé draait dan Masha en de Beer.

☆Het Flower Festival Lisse is op verschillende dagen in april. Op 6 april is er een Kids Tulpenpluktuin en op 20 april is het Kindercorso.

☆5 tot en met 14 april is de Kindermuziekweek, in theaters, muziekscholen en concertzalen in heel Nederland worden leuke dingen georganiseerd.

☆6 en 7 april is Kom in de Kas in heel Nederland, in veel kassen worden activiteiten voor kinderen georganiseerd.

☆7 april is het Kinderkorenfestival bij de Nationale Opera in Amsterdam voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

☆Op 10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 12 juni staat Museum Rotterdam in het teken van Party People Kids en hosten ze speciale museumdagen voor alle mini dancing queens, hip-hop dudes en muziekfans vanaf 6 jaar.

☆12 tot en met 14 april is Crea Weekend in Hardenberg, met DIY workshops en winkeltjes.

☆13 tot en met 21 april is de Dolfje Weerwolfje Week, Paul van Loon heeft optredens op verschillende plekken in Nederland.

☆Op 15 tot en met 23 april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Almere en Haarlem.

☆In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag, voor het ultieme lentegevoel. Bij Natuurmonumenten in Ruinen, Dwingelderveld, Maastricht, Biezenmortel. Ook in Soest, Ottoland bij Dordrecht en Amsterdam zijn bijvoorbeeld lammetjesdagen.

21 en 22 april is Pasen

☆Met Pasen wordt op veel plekken een paasvuur georganiseerd.

☆19 tot en met 21 april is het Werkspoorfestival in Utrecht, met popup keukens, barretjes, muziek en een kinderprogramma.

☆19 tot en met 22 april is het Taartrovers Film Festival in het Groninger Forum in Groningen.

☆Van 20 april tot en met 5 mei kruipen kinderen in het Zuiderzeemuseum in in de huid van een kind uit 1919. Ze doen mee in een huishouden van vroeger en merken dat ze hiervan vuile handjes krijgen. Kids kunnen verkleden in klederdracht, Oudhollandse spelletjes spelen en van verschillende knutselactiviteiten doen.

☆Op 21 en 22 april, eerste en tweede paasdag, kun je in attractiepark Duinrell in Wassenaar op zoek naar het Gouden Ei. Als je het ei vindt kun je een jaar lang gratis toegang winnen.

☆21 en 22 april is Paaspop Zieuwent in de Achterhoek, met op zondag een KinderDOEmiddag.

☆21 en 22 april is het Oldtimer Festival in Hem bij Venhuizen (Noord Holland), leuk voor kleine autofans.

☆Op zondagochtend 21 en 28 april kun je met je kleintje naar de bios, bij de Mini Morning van VUE draait dan Bing in de bioscoop. Deze filmochtenden in de bios zijn speciaal voor kleintjes, het licht staat een beetje aan, het geluid is minder hard en het zijn relatief korte films.

27 april is Koningsdag

☆27 april is de vrijmarkt in Utrecht (die op veel plekken al de nacht ervoor begint), er is een aantal plekken voor kinderen, zo heeft de vrijmarkt in Park Lepelenburg een eigen naam: Koningskinderen. In Amsterdam zijn het Vondelpark en het Artisplein traditioneel gereserveerd zijn voor kinderen.

☆28 en 29 april is het Uk en Puk Festival in Utrecht, een leuk theateruitje voor kleine kinderen in de meivakantie, ik schreef hier over een eerdere versie. Het Uk en Puk festival is in Theater Kikker in het centrum van Utrecht en Podium Hoge Woerd in De Meern.

☆28 april tot en met 5 mei staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor, met een theatershow van VET Kindercabaret, een familie-acteerworkshop en workshops van Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. De tentoonstelling Serieus grappig is al wat langer in Beeld en Geluid, die gaat over satire in Nederland. Op Leuk met kids kun je ook kaartjes winnen voor Beeld en Geluid in de meivakantie!

☆29 april tot en met 5 mei is het Taartrovers Film Festival in het Eye Filmuseum in Amsterdam.

☆1 mei is er het FamilieFest in Het Nieuwe Instituut, het thema is: Kraak Het Nieuwe Instituut. Kinderen gaan hutten bouwen in de tuin, families kunnen bijdragen aan een geheime radiozender, er is een workshop free running, een workshop graffiti en een escapetour.

☆1 tot en met 5 mei is Circusstad Festival in Rotterdam, met allerlei workshops en voorstellingen voor kinderen.

☆4 mei is het Kinderfestival in het Heracles Station in Almelo, met een show, stormbaan, ballon clown, springkussen, schminken en lekker eten. Gezinnen uit kinderen met weinig geld krijgen gratis kaarten.

☆Op 5 mei zijn er door het hele land Bevrijdingsfestivals, Bevrijdingspop in Haarlem heeft bijvoorbeeld een speciaal kinderfestival.

Langlopende uitjes

☆Vanaf 22 maart is er een nieuwe lente tentoonstelling bij Villa Zebra: De Moestuin, voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Daarnaast is er een nieuwe installatie in ZELF! voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar: De Groentekraam.

☆Tot en met 19 mei is de Keukenhof open, waar van alles voor kinderen wordt georganiseerd, tickets kun je van te voren boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets, daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het ook goedkoper.

☆Tot en met 16 juni is kunstfestival Tweetakt in Utrecht, met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan.

Nog meer leuke uitjes

☆Zoek je een leuke speeltuin, met mooi weer of juist met slecht weer? Kijk dan even in mijn lijstje met de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland.

☆Wil je een paar dagen weg, maar niet te ver? Bij attractieparken als de Efteling en Duinrell kun je ook blijven slapen, door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je tussen de wilde dieren slapen, heel erg tof. Bij Vakantiepark Dierenbos staat juist alles in het teken van bosdieren.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.