De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Pasen is dit jaar heel laat, pas op 21 en 22 april. Wij zijn al uitgebreid aan het knutselen en lekkere dingen aan het maken, in deze update deel ik wat leuke tips. Nu het voorjaar weer is begonnen zijn er steeds meer leuke uitjes voor kinderen, ook die vind je weer in deze Leuke Update.

Pasen staat bij ons altijd in het teken van verjaardagen, kleine meis en ik zijn beide rond Pasen jarig. De verjaardagsversiering staat daarom ook altijd in het teken van Pasen en de lente. Althans, voor haar verjaardag, want zelf doe ik er meestal niet zo veel aan 😉 Zoals heel veel kleine meisjes wilde ze graag een eenhoorn taart maken, we waren allebei blij met het resultaat. Op school trakteerde ze op bananenbrood cupcakes, het recept daarvan deelde ik deze week.

Omdat ik weer helemaal in de cadeausfeer zat, voegde ik ook weer heel veel leuke dingen toe aan mijn lijstje met verjaardagscadeaus voor kids van 4 en 5 jaar.

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Uitjes 

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram en Facebook om tips voor leuke speeltuinen. Ik kreeg een overweldigende hoeveelheid fantastische tips. Die vind je nu in dit artikel: De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland. Wat zijn er veel leuke speeltuinen in Nederland, in alle provincies, zowel binnen als buiten!

Over speeltuinen gesproken: Miriam nam de kids op een studiedag mee naar het Maritiem Museum. Behalve dat er leuke speeltuin binnen en buiten zijn, is er nog veel meer te doen en te leren over scheepvaart.

Maritiem Museum met kids: reizen en werken op zee

Ken jij de blogs Boyslabel, Girlslabel en Babylabel al? Op haar websites deelt Colinda inspiratie, ze schrijft bijvoorbeeld over kinderkleding, speelgoed, opvoeding, vakantie en uitjes. Ze maakte ook lijstjes met de leukste mamablogs voor jongens, meisjes en babies. Leuk met kids staat in de lijstjes, maar nog veel meer leuke blogs, die moet je even checken!

Winactie 

Er is een leuke winactie! In de meivakantie staat Beeld en Geluid helemaal in het teken van humor, met een theatershow van VET Kindercabaret, een familie-acteerworkshop en workshops van Tex de Wit en Comedyhuis Utrecht. Op Leuk met kids kun je kaartjes winnen voor de meivakantie!

Knutselen voor Pasen en de lente

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het lente ontbijt op school. Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? En ieder jaar verzamel ik de leukste paasdozen weer, het artikel wordt steeds langer 🙂

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Nu de kids wat ouder worden doen ze steeds meer met strijkkralen, je kunt er heel mooie 3d kunstwerkjes mee maken. In dit artikel deel ik aantal ideeën om te knutselen voor Pasen met strijkkralen. Wil je nog meer inspiratie, kijk dan even naar mijn artikel over knutselen voor Pasen.

Met Pasen heb ik altijd enorm zin om het huis te versieren. Buiten is het nog koud, terwijl ik al lang toe ben aan het voorjaar, dus dan heb ik zin in voorjaarskleuren binnen. De kids zijn het daar gelukkig helemaal mee eens, dus wij gaan ieder voorjaar aan de slag met de versiering voor Pasen.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente

Lekker eten met Pasen

Met Pasen maken we altijd lekkere dingen. Iedere feestdag wordt bij ons aangegrepen om koekjes en cupcakes te versieren. Voor Pasen maakten we deze Nijntje paashaasjes of nou ja… paaskonijntjes 😉 We maakten ze van kant en klare Nijntje koekjes. Deze paasmuffins zijn ook heel makkelijk om te maken. Ik hou wel van weinig werk met veel effect 🙂

Wil je van het paasontbijt wat speciaals maken? Anouk deelt een paar van haar favoriete tips. Deze paastraktatie voor op school is leuk als je jarig bent rond Pasen.

Nijntje paashaas koekjes versieren

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Leuke uitjes

☆Zoek je een leuke speeltuin, met mooi weer of juist met slecht weer? Kijk dan even in mijn lijstje met de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids