De Leuke Update | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes

In deze Leuke Update vind je kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners.

Over sommige onderwerpen schrijf ik een nieuwe blog. Maar vaak voeg ik tips aan bestaande blogs toe. Ook op Instagram deel ik regelmatig losse tips. Vind je het jammer als je al deze tips mist? De leukste tips uit andere blogs en social media krijgen hier ook een plekje. Deze blog vul ik regelmatig aan, dus kom snel nog eens terug!

De Leuke Update | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. In deze Leuke Update vind je kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners.

Restaurants in Eindhoven

We hebben weer wat leuke restaurantjes aan ons restaurant overzicht toegevoegd. Dit keer drie leuke restaurants in Eindhoven

De Huiskamer Strijp-S is een gezellig restaurantje. Ingericht als huiskamer, met meubels van de kringloopwinkel. Met leuke simpele gerechten. Even verderop is de bijzondere speeltuin van Strijp-S en ook de Ontdekfabriek.

House of Watt

We hebben denk ik een nieuwe favoriet! House of Watt vlakbij Amstelstation is een leuk retro restaurant met tieners en oudere kinderen. Binnen zijn er een tafelvoetbaltafel en spelletjes. Buiten zijn er tafeltennistafels, een volleybalnet en schommels (aan de overkant van de weg). De kaart staat vol lekkere eenvoudige gerechten, daar houden we van.

Bekijk al onze restaurant tips in Amsterdam.

House of Watt vlakbij Amstelstation is een leuk retro restaurant met tieners en oudere kinderen. Binnen zijn er een tafelvoetbaltafel en spelletjes. Buiten zijn er tafeltennistafels, een volleybalnet en schommels (aan de overkant van de weg).

Heel veel lichtjes

We sloten de kerstvakantie af met een nachtje Eindhoven. Bij Lumina Park bij het Evoluon in Eindhoven maakten we een reis door de tijd langs licht kunstwerken. Van de Romeinen tot de toekomst. Op Instagram deel ik een filmpje.

We sloten de kerstvakantie af met een nachtje Eindhoven. Bij Lumina Park bij het Evoluon in Eindhoven maakten we een reis door de tijd langs licht kunstwerken. Van de Romeinen tot de toekomst.

Nieuwe boekjes van Jill

Kleine meis is fan van Jill Schirnhofer. Ze heeft allerlei doeboeken, tekenboeken en meer. Met tips, opdrachten, testjes en spelletjes waarmee meiden zich uren vermaken. En een favoriet van kleine meis: Tekenen met Jill, waarin Jill je in stapjes leert tekenen.

Nu zijn er twee nieuwe dingen. Allereerst een teken journal, een dik boekje met lege pagina’s om in te tekenen, gemaakt van mooi dik papier. Daarnaast een boekje vol sticker vellen, bijvoorbeeld om in je agenda te plakken.

Te koop bij Bol.com en bij Libris. Ideaal als cadeau voor een kinderfeestje. Ook leuk als combinatie!

Karten met je oom

Hoog op de bucketlist van zoonlief: weer een keer karten. Zijn oom nam hem mee naar de Kartfabrique in Utrecht. Nu wil hij natuurlijk nog een keer 😉

Bekijk alle binnen uitjes.

Hoog op de bucketlist van zoonlief: weer een keer karten. Zijn oom nam hem mee naar de Kartfabrique in Utrecht. Nu wil hij natuurlijk nog een keer ;-)

Crompouce voor je 12e verjaardag

Wat zoonlief het liefste wilde op zijn verjaardag? Een zelfgemaakte crompouce natuurlijk. Maar we zijn niet de enigen met dat idee. De pakjes voor roze glazuur en banketbakkersroom zijn overal uitverkocht.

Als we binnenkort meer tijd hebben maken we het helemaal zelf. Want de kids vonden de crompouce super lekker. Voor nu versierde ik de crompouce van de bakker met gouden bolletjes uit een decoratiemix van Dr. Oetker (Albert Heijn).

Wat zoonlief het liefste wilde op zijn verjaardag? Een zelfgemaakte crompouce natuurlijk. Maar we zijn niet de enigen met dat idee. De pakjes voor roze glazuur en banketbakkersroom zijn overal uitverkocht. Als we binnenkort meer tijd hebben maken we het helemaal zelf. Want de kids vonden de crompouce super lekker. Voor nu versierde ik de crompouce van de bakker met eetbare balletjes.

1000+1 nacht

De voorstelling 1000+1 nacht van de Toneelmakerij gaat vanaf herfstvakantie langs de theaters. Layla ligt na een ongeluk in het ziekenhuis. Ze wordt in slaap gehouden, om te kunnen herstellen.

Haar vader Ersin vertelt haar verhalen uit de Duizend-en-één-nacht vertellingen. Deze muzikale familievoorstelling is voor kinderen vanaf 8 jaar. We mochten bij de première zijn en vertellen hier meer over 1000+1 nacht.

Zoals leuke culturele uitjes en museum tips. Zo heeft De Toneelmakerij weer een nieuwe voorstelling: 1000+1 nacht.

Nieuwe sociale media

Je kon ons al volgen op Instagram, op Pinterest, op Facebook en op TikTok. Maar nu vind je Leuk met kids ook op YouTube en op WhatsApp Kanalen. Als je WhatsApp Kanalen nog niet kent is dat niet gek, want ze zijn net nieuw in Nederland en België. Ik vertel hier meer over WhatsApp Kanalen.

Leuk met kids nu ook op YouTube en WhatsApp Kanalen.

Tot slot

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuw artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Volg je ons ook al op Instagram, op Pinterest, op Facebook, op TikTok, op WhatsApp Kanalen of op YouTube?

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids