De Leuke Update | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes

In deze Leuke Update vind je kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners.

Over sommige onderwerpen schrijf ik een nieuwe blog. Maar vaak voeg ik tips aan bestaande blogs toe. Ook op Instagram deel ik regelmatig losse tips. Vind je het jammer als je al deze tips mist? De leukste tips uit andere blogs en social media krijgen hier ook een plekje. Deze blog vul ik regelmatig aan, dus kom snel nog eens terug!

De Leuke Update | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. In deze Leuke Update vind je kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners.

Korting bij Mepal

Eigenlijk hou ik helemaal niet van Black Friday, maar van 20% korting bij Mepal word ik wél vrolijk. Vooral omdat ik net een aantal Cirqula bewaarbakken voor mezelf en voor mijn vader wilde bestellen. En een mooie nieuwe drinkfles voor mezelf, in een apart kleurtje, dus onderscheidend van de kids. Je kunt bestellen via de Mepal site.

De korting wordt verrekend in je winkelmandje. Je krijgt 10% korting bij bestelling vanaf 25,-, 15% korting vanaf 35,- en 20% korting vanaf 45,-. Tot en met maandag 27 november op het hele assortiment, ook op gepersonaliseerde producten.

De kersthapjes die alvast klaar zijn, bewaren we in deze super mooie Cirqula bakken van Mepal. De nieuwe kleuren Nordic Sage en Nordic Lilac passen namelijk prachtig op je kersttafel.

Crompouce voor je 12e verjaardag

Wat zoonlief het liefste wilde op zijn verjaardag? Een zelfgemaakte crompouce natuurlijk. Maar we zijn niet de enigen met dat idee. De pakjes voor roze glazuur en banketbakkersroom zijn overal uitverkocht. Als we binnenkort meer tijd hebben maken we het helemaal zelf. Want de kids vonden de crompouce super lekker. Voor nu versierde ik de crompouce van de bakker met gouden bolletjes uit een decoratiemix van Dr. Oetker (Albert Heijn).

Wat zoonlief het liefste wilde op zijn verjaardag? Een zelfgemaakte crompouce natuurlijk. Maar we zijn niet de enigen met dat idee. De pakjes voor roze glazuur en banketbakkersroom zijn overal uitverkocht. Als we binnenkort meer tijd hebben maken we het helemaal zelf. Want de kids vonden de crompouce super lekker. Voor nu versierde ik de crompouce van de bakker met eetbare balletjes.

1000+1 nacht

De voorstelling 1000+1 nacht van de Toneelmakerij gaat vanaf herfstvakantie langs de theaters. Layla ligt na een ongeluk in het ziekenhuis. Ze wordt in slaap gehouden, om te kunnen herstellen. Haar vader Ersin vertelt haar verhalen uit de Duizend-en-één-nacht vertellingen. Deze muzikale familievoorstelling is voor kinderen vanaf 8 jaar. We mochten bij de première zijn en vertellen hier meer over 1000+1 nacht.

Zoals leuke culturele uitjes en museum tips. Zo heeft De Toneelmakerij weer een nieuwe voorstelling: 1000+1 nacht.

Loetje in de Pijp

Loetje zit op allerlei plekken in Amsterdam en ook daarbuiten. Loetje in de Pijp is een lekker ruim restaurant, ideaal met kids. We gingen er laatst eerst borrelen en daarna eten. Dat gaan we vaker doen!

Loetje in de Pijp is een lekker ruim restaurant, ideaal met kids. Gezellig om eerst even te borrelen!

Nieuwe sociale media

Je kon ons al volgen op Instagram, op Pinterest, op Facebook en op TikTok. Maar nu vind je Leuk met kids ook op YouTube en op WhatsApp Kanalen. Als je WhatsApp Kanalen nog niet kent is dat niet gek, want ze zijn net nieuw in Nederland en België. Ik vertel hier meer over WhatsApp Kanalen.

Leuk met kids nu ook op YouTube en WhatsApp Kanalen.

Paddenstoel lantaarn

Sint Maarten komt er weer aan! Deze paddenstoel lampion maakten we met een witgeverfde keukenrol en een vouwblaadje.

De Leuke Update | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Deze paddenstoel lampion maakten we met een witgeverfde lege keukenrol en een vouwblaadje.

Dagje de stad in

Zoonlief was opeens een dagje vrij. Er waren te weinig docenten op school. Best wel slim: in de klassen-app kon je aangeven of je in staat was je kind thuis te houden (in een poll). En wat bleek? De meerderheid kon en wilde dat, de andere kids gingen gewoon naar school, een prima oplossing. Scholen doen alles om te zorgen dat kids naar school kunnen. Dat is voor veel ouders onmisbaar. En veel kids kunnen beter geen onderwijs missen. Maar het is ook heftig voor docenten. Van mij mogen ze dit wel vaker vragen. Ik kan mijn werk verplaatsen en we hebben er een leuke dag van gemaakt!

Op Instagram op @leukmetkids en op @amsterdammetkids laat ik alles zien wat we deden. Maar dit filmpje vat het alvast samen. En over Julius Caesar in H’ART Museum schreef ik een review.

Bekijk hier al onze tips voor kids in Amsterdam.

Herfstboom knutselen

De herfst is begonnen. Op zoek naar een leuk idee om te schilderen? We maakten een mooie herfstboom. Daarnaast vind je hier nog veel meer herfst knutsel ideeën.

Fijne plek in Amsterdam Oost

Eind september mocht ik bij een persevenement van Explore France stedelijk toerisme in Frankrijk ontdekken. Het was bij een heel leuk restaurant: The Lobby van Hotel V op de Fizeaustraat. Komt het je bekend voor? Dat komt misschien door Teun en Gijs die er vroeger hun podcast opnamen.  Wat een leuke plek, een heel fijn retro sfeertje. En het schaakbord en dambord gaan de kids ook tof vinden!

Ik blijf zo’n persevenement ongemakkelijk vinden hoor, je gaat dan langs tafeltjes voor een soort speed dates, in het Engels of Frans. Jezelf verkopen is niet mijn hobby, maar het hoort er ook bij. Gelukkig was ik samen met een heel leuk blog vriendinnetje, dat maakt het een stuk minder ongemakkelijk. En was ik echt heel enthousiast over een aantal Franse steden.

Wat een leuke plek: bij Hotel V op de Fizeaustraat. Komt het je bekend voor? Dat komt misschien door Teun en Gijs die er vroeger hun podcast opnamen.  Wat een leuke plek, een heel fijn retro sfeertje. En het schaakbord en dambord gaan de kids ook tof vinden!

Flow work life balance

Flow Magazine heeft een fijn pakket deze maand. Met de Flow van deze maand en een special over work life balance. Vanzelfsprekend met allerlei boekjes en ander papier spul. Aanrader! Ik ben alvast aan de slag met het boekje over haken. Te koop bij Bol.com.

Flow Magazine heeft een fijn pakket deze maand. Met de Flow van deze maand en een special over work life balance. Vanzelfsprekend met allerlei boekjes en ander papier spul. Aanrader!

Passiebloem knutselen

Bloemen knutselen is altijd leuk. Deze mooie passiebloem van papier knutselde ons meisje in groep 6 op school. Ze knipte eerst drie rondjes van paars, blauw en geel papier. Die rondjes knipte ze in. Daarna plakte ze een voor een op een wit vel, op elkaar. Vervolgens plakt ze de flappen van bovenste gele naar binnen. Tot slot knipte ze nog drie rondjes in dezelfde kleuren en plakte die in het midden.

Bloemen knutselen en knutselen met bloemen. Deze mooie passiebloem van papier knutselde kleine meis op school.

Camping met zwembad

Deze zomer zijn we niet echt op vakantie geweest. We wilden veel naar een buitenzwembad gaan, maar dat kwam er door het klussen en het slechte weer weinig van. Daarom boekten we in een mooi herfst weekend nog een nachtje naar een camping in Utrecht: Het Grote Bos. Met groot buitenbad en waterglijbanen, waar de kids honderd keer vanaf gingen.

De zaterdag was het prachtig mooi weer, de zondag toch minder, maar daardoor was het lekker ruim. Inmiddels is het zwembad dicht, maar in het voorjaar willen zeker een keer terug!

Toffe traktatie

We zijn gek op creatieve traktaties! Cindy maakt deze leuke beker met woordgrap voor haar dochter Puck. Het Starbucks logo bewerkte ze zelf tot StarPucks.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag op crèche of school. Cindy maakt deze leuke beker met woordgrap voor haar dochter Puck. Het Starbucks logo bewerkte ze zelf tot StarPucks, die liet ze als stickers afdrukken.

Naar de heide

Een van onze favoriete herfst uitjes: de Bussumerheide en Paviljoen Heidezicht. De heide is hier heel weids, maar je kunt ook door het bos lopen. En Paviljoen Heidezicht heeft een grote houten omheinde speeltuin, die zowel voor kleine als grote kids leuk is.

Bijzonder overnachten met kinderen

De meest bijzondere plek waar we ooit geslapen hebben: de Duin Onder op camping Geversduin. Half onder de grond slapen, net als een vos of konijn. We waren niet de enigen die het bijzonder vinden, want onze Instagram reels video ging viral. Honderdduizenden mensen zagen hem, duizenden gingen ons volgen. Dit heb ik nog nooit eerder mee zo gemaakt. Super leuk, want nu mogen we nog meer mensen op Instagram inspireren!

De meest bijzondere plek waar we ooit geslapen hebben: de Duin Onder op camping Geversduin. Half onder de grond slapen, net als een vos of konijn.

Tot slot

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Volg je ons ook al op Instagram, op Pinterest, op Facebook, op TikTok of op YouTube?

Kerst tips

We hebben zo veel zin in kerst! Je vindt hier super veel leuke tips voor kerst. Leuke ideeën voor in huis, heel veel knutseltips, lekkere recepten, fijne boeken, films en muziek voor kerst en natuurlijk tips voor de kerstvakantie.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids