DIY: lusjes voor handschoenen aan de winterjas

Ben je die handschoenen van de kinderen ook altijd kwijt? Of raken je kids verstrikt in de koorden die aan die handschoenen zitten? Zo maak je lusjes voor handschoenen, waarmee je ze vast zet aan de winterjas. 

Best gek, dat je in iedere folder over veiligheid gewaarschuwd wordt dat kinderen verstrikt kunnen raken in touwtjes, maar dat alle handschoenen voorzien zijn van lange koorden… De kans dat mijn rouwdouwers ergens achter blijven hangen is vrij groot, dus die koorden wil ik niet.

Maar losse handschoenen mee geven naar crèche en school werkt ook niet. Dan kan ik iedere week een nieuw paar aanschaffen. Gelukkig kun je de koorden ook recyclen om er lusjes of haakjes van te maken.

DIY: lusjes voor handschoenen aan de winterjas

Knip de touwtjes van de handschoenen, zodanig dat je 20 à 25 centimeter koord overhoudt aan de handschoen. Naai het vast zodat je aan de handschoen een lusje van 10 à 12 centimeter hebt.

Maak vervolgens aan de binnenkant van de jas ook een koordje vast. De lengte van het koordje moet ongeveer 8 à 10 centimeter zijn. Vouw het koordje dubbel, maak de uiteinden aan elkaar en naai het aan de binnenkant van de jasmouw, ongeveer 10 centimeter van de onderkant.

Vervolgens maak je de handschoen aan de jas, door het handschoen koord door het lusje te halen en door het koord zelf. Als de handschoenen vies zijn kun je ze makkelijk loshalen en wassen.

Verder lezen

Zoek je naast deze lusjes voor handschoenen in de winterjas nog meer kinderkleding inspiratie? Kijk dan even naar ons kinderkleding overzicht.

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids