Een herfst schilderij knutselen met bladeren


De bladeren vallen weer van de bomen, dus die worden in grote hoeveelheden mee naar huis genomen. Dit keer knutselen en schilderen we er een herfst schilderij met bladeren mee. Vanzelfsprekend in vrolijke kleuren. 

Een herfst schilderij knutselen met bladeren

Een herfst schilderij knutselen met bladeren

Dit heb je nodig

  • Een klein restje verf voor de ondergrond, ik gebruikte verftesters van Flexa.
  • Een canvas om op te schilderen. Ik kreeg ze van een vriendin, maar ze zijn online bijvoorbeeld te koop bij Bol.com en Xenos.
  • Kinderverf voor de opdruk.
  • Modpodge om het blad vast te lijmen, te koop bij Bol.com.
  • Penselen of kwasten.
  • Oude kranten om op te werken.

canvas verven

Zo maak je het

De basis

Verf eerst het canvas in de gewenste kleur. Laat het canvas daarna goed drogen. Ik gebruikte hiervoor geen kinderverf, dus ik deed het verven zelf, om vlekken in kleding te voorkomen. Ik gebruikte kleurtesters van Flexa in de kleuren Humble Blush (roze) en Tranquil Dawn (mint). De laatste kleur is de kleur van het jaar.

Verzamel ondertussen bladeren. Bladeren kun je ze het beste bij thuiskomst meteen laten drogen tussen twee (keuken)papiertjes en met iets zwaars er op, anders trekken ze krom.

De afdruk van het blad

Smeer een blad in met verf, wij gebruikten roze kinderverf. Druk het blad voorzichtig op het canvas en maak zo een afdruk. Verwijder het blad.

Het kan zijn dat je nu al klaar bent, maar bij ons was de afdruk niet helemaal mooi dekkend geworden. Met een penseel schilderden we daarom was extra lijnen om het blad compleet te maken.

Het vastgelijmde blad

Het geverfde blad gebruikten we vervolgens voor het tweede canvas doek. Dit plakten we met modpodge vast, dat kan ook met gewone lijm.

Daar kun je het op zich bij laten, maar dan is het blad kwetsbaar. Daarom brachten we op het blad een aantal lagen modpodge aan. Wij gebruikten modpodge met een glitter er in.

blad schilderen met modpodge

Een herfst schilderij knutselen met bladeren

Vervolgens besloot dochterlief dat het tijd werd voor een heel ander project. Op het overgebleven canvas maakte ze een mooi regenboog schilderij 🙂

regenboog schilderij

Nog meer herfst knutselen

Zoek je naast dit schilderij van bladeren nog meer ideeen om te knutselen met herfst materialen? Kijk dan even naar ons verzamelartikel over herfst knutselen met kinderen of kijk op onze pagina over knutselen. Op Instagram deel ik ook regelmatig ideeën.

Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.