Koningsdag: leuke dingen doen met kids

Wat gaan jullie doen met Koningsdag? Ik zette leuke dingen om te doen met de kids voor je op een rijtje, van vrijmarkten tot totaal andere dingen.

Koningsdag leuke dingen doen met kids

Vrijmarkten

De vrijmarkt in Utrecht: super leuk, maar dan wel een op een beetje kindvriendelijke plek. Op een aantal plekken begint de vrijmarkt in Utrecht al de nacht ervoor. Daarnaast zijn er speciale spots voor kinderen: Van Asch van Wijckskade bij de voetbalkooi, Nijntjeplein, Nicolaaskerkhof en in Park Lepelenburg, de laatste heeft een een eigen naam: Koningskinderen.

De vrijmarkt in Amsterdam: hier is het Vondelpark traditioneel gereserveerd voor kinderen. Maar er zijn nog veel meer plekken: het Amstelveld, de Amsterdamse Poort, het Artisplein, het Bellamyplein, het Bilderdijkpark, het binnenplein van het Buikslotermeerplein, de Dappermarkt, het Erasmuspark, het Frederik Hendrik Plantsoen, het Frederiksplein bij de Falckstraat, de Leliegracht, de NDSM-Werf, het Plein 40-45, het Sarphatipark, de Sint Antoniesluis, Stadspark Tussenmeer, het Westerpark en de haven van IJburg. In de Watergraafsmeer is ieder jaar het Bredewegfestival waar ieder jaar veel gezinnen op af komen. Restaurant Proost en Stroop in Noord is een oase ver weg van de grote stad maar toch heel dichtbij. Op het grasveld is plek voor spelletjes, dansjes, kijkdozen, muziekinstrumenten, speurtochten, zelfgemaakte sieraden, goochelacts, toneelstukjes en meer.

De lokale vrijmarkt: Koningsdag is natuurlijk in iedere stad en dorp traditioneel de dag om kinderspeelgoed te kopen of verkopen én elkaar te ontmoeten. Wil je echt je slag slaan? Lees dan deze tips wat je moet kopen. De vrijmarkt is ook een mooi moment om je kind de waarde van geld te leren en te laten zien dat het keuzes moet maken. Geef hem bijvoorbeeld een tientje en laat hem bepalen wat hij wil kiezen, maar op is op.

Andere leuke dingen

Heb je geen zin in al dat Koningsdag gedoe, maar wel om leuke dingen te doen met kids?

Oranje eten: Koningsdag is de dag van de oranje tompoezen, of natuurlijk iets anders als je er niet van houdt 🙂 Nog leuker: zelf iets bakken en bekleden met oranje fondant of marsepein, te koop bij de bakker.

Een pretpark of (binnen)speeltuin: veel pretparken en speeltuinen zijn ook gewoon open en vaak niet zo druk. Zo schreef ik deze week bijvoorbeeld een review over de Julianatoren. Als het regent is een indoorspeeltuin een goede optie.

Als het echt heel hard regent: in principe kun je met een regenbroek en regenjas natuurlijk prima naar buiten. Mocht het weer nou echt heel erg zijn, dan heb ik hier 101 dingen om binnen te doen. Of je gaat iets knutselen, zoals dit kroontje.

De poppetjes op de foto zijn van Lapin & Me, de foto heb ik gemaakt van de etalage van &Klevering Centraal. Als ik die drie poppetjes nou eens op een kleedje tegenkwam 🙂


Meer inspiratie voor Koningsdag


Alles over Koningsdag met kidsOp Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Koningsdag: inspiratie om te knutselen, diy ideeën voor kleding, tips wat je allemaal kunt doen op Koningsdag, tips voor wat je kunt verkopen op de vrijmarkt, tips om leuke dingen te kopen op de vrijmarkt, een interessant boek over het Koningshuis en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids