Koningsdag: leuke dingen doen met kids

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Wat gaan jullie doen met Koningsdag? Ik zette leuke dingen om te doen met de kids voor je op een rijtje, van vrijmarkten tot totaal andere dingen.

Koningsdag leuke dingen doen met kids

De vrijmarkt in Utrecht: super leuk, maar dan wel een op een beetje kindvriendelijke plek. De vrijmarkt in Utrecht (die op veel plekken al de nacht ervoor begint) heeft een aantal plekken voor kinderen: Van Asch van Wijckskade bij de voetbalkooi, Nijntjeplein, Nicolaaskerkhof en in Park Lepelenburg, de laatste heeft een een eigen naam: Koningskinderen.

De vrijmarkt in Amsterdam: hier is het Vondelpark traditioneel gereserveerd voor kinderen, maar nog veel meer plekken: het Amstelveld, de Amsterdamse Poort, het Artisplein, het Bellamyplein, het Bilderdijkpark, het binnenplein van het Buikslotermeerplein, de Dappermarkt, het Erasmuspark, het Frederik Hendrik Plantsoen, het Frederiksplein bij de Falckstraat, de Leliegracht, de NDSM-Werf, het Plein 40-45, het Sarphatipark, de Sint Antoniesluis, Stadspark Tussenmeer, het Westerpark en de haven van IJburg. In de Watergraafsmeer is ieder jaar het Bredewegfestival waar ieder jaar veel gezinnen op af komen. Restaurant Stroop in Noord is een oase ver weg van de grote stad maar toch heel dichtbij: op het grasveld is plek voor spelletjes, dansjes, kijkdozen, muziekinstrumenten, speurtochten, zelfgemaakte sieraden, goochelacts, toneelstukjes en meer.

De lokale vrijmarkt: Koningsdag is natuurlijk in iedere stad en dorp traditioneel de dag om kinderspeelgoed te kopen of verkopen én elkaar te ontmoeten. Wil je echt je slag slaan? Lees dan deze tips wat je moet kopen. De vrijmarkt is ook een mooi moment om je kind de waarde van geld te leren en te laten zien dat het keuzes moet maken. Geef hem bijvoorbeeld een tientje en laat hem bepalen wat hij wil kiezen, maar op is op.

Oranje eten: Koningsdag is de dag van de oranje tompoezen, of natuurlijk iets anders als je er niet van houdt 🙂 Nog leuker: zelf iets bakken en bekleden met oranje fondant of marsepein, te koop bij de bakker.

Een pretpark of (binnen)speeltuin: geen zin in al dat Koningsdag gedoe? Veel pretparken en speeltuinen zijn ook gewoon open en vaak niet zo druk. Zo schreef ik deze week bijvoorbeeld een review over de Julianatoren. Als het regent is een indoorspeeltuin een goede optie.

Als het echt heel hard regent: in principe kun je met een regenbroek en regenjas natuurlijk prima naar buiten, maar mocht het nou echt heel erg zijn, dan heb ik hier 101 dingen om binnen te doen. Of je gaat iets knutselen, zoals dit kroontje.

De poppetjes op de foto zijn van Lapin & Me, de foto heb ik gemaakt van de etalage van &Klevering Centraal. Als ik die drie poppetjes nou eens op een kleedje tegenkwam 🙂

Verder lezen (klik op het plaatje)
DIY: kroontje knutselen voor Koningsdagshopping tips vrijmarktDIY shirt koningsdagDe leukste festivals en markten in de lente voor met de kinderenvoor-jou-gespot-het-leukste-buitenspeelgoed-voor-deze-zomer.jpg.jpeg verliefd-op-schoenen-ieder-seizoen-een-nieuw-paar-new-balance-gympies.jpg.jpegDe lekkerste recepten voor zelfgemaakte Zoku ijsjespicknicken met kinderen lekkere receptenVan fietsstoeltje en moederfiets tot bakfiets alle manieren om je kind mee te nemen op de fiets101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.