Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee

Heerlijk: vakantie bij zee. Deze zomer gingen we naar Landal Port Greve in Zeeland. Een kindvriendelijk vakantiepark aan het Grevelingenmeer en vlakbij zee.

Landal Port Greve ligt aan de noordkant Schouwen-Duiveland. Met een strandje aan het Grevelingenmeer en leuke speeltuinen. We gaan graag naar Landal parken. Ze hebben veel voorzieningen, maar voelen niet zo massaal aan als veel andere parken. Bovendien is het vermaak voor kinderen vaak op de natuur gericht.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kinderen: vakantie en uitjes 

Vakantie aan zee 

We vinden het erg fijn om op loopafstand van een strand te zitten. Met kinderen is het toch wel wat gedoe om met de auto of fiets te gaan. Als je kunt wandelen ga je veel vaker even naar het strand. Nou ligt dit park niet aan zee, maar aan het Grevelingenmeer. De zee is ongeveer tien minuten rijden. Het Grevelingenmeer is een afgesloten zijarm van de zee en is dan ook behoorlijk zout. Doordat het landinwaarts is, is de wind er minder koud. Naar zee gingen we om te wandelen en voor het prachtige uitzicht.

strandtent Jeanzz aan het Grevelingenmeer

Maar om te zwemmen gingen we naar het strandje aan het Grevelingenmeer, dat ligt direct naast Landal Port Greve. Sommige huisjes liggen zelfs aan het strandje. Dit strandje heeft zand, maar ook stenen, dus de ideale plek om lekker te spelen. Ook is er een kleine strandtent, genaamd Jeanzz. Naast het strand ligt het haventje van Den Osse, gezellig al die bootjes.

Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - krabbetjes vangen aan het Grevelingenmeer

In Denemarken ontdekten de kinderen het krabbetjes vangen, dat vinden ze ontzettend leuk. Hier gingen ze eerste keer krabbetjes vangen met het entertainment team van Landal. Zo ontdekten we wat de beste plek is. Daarna namen we eigen schepnetjes mee naar het strand.

boottocht over het Grevelingenmeer

Bij Landal boekten we een boottocht over het Grevelingenmeer. De boottocht van ongeveer anderhalf uur is niet te lang, ideaal met kinderen dus. Bovendien zijn er spelletjes, boeken en kleurpotloden aan boord.

spelen op de duinen op de Brouwersdam

Het Noordzeestrand op de Brouwersdam is vlakbij. Voor je het strand oploopt, loop je door hoge duinen. De kinderen vonden het heerlijk om zich vanaf deze duinen omlaag te laten rollen.

Noordzeestrand op de Brouwersdam

Het Noordzeestrand is een heel lang strand. Bovendien zijn er verschillende strandtenten, ik vertel er hier meer over.

Voorzieningen op Landal Port Greve

Wij zijn heel veel op het strandje geweest. Daarnaast heeft het park natuurlijk ook allerlei andere faciliteiten. Binnen is er bijvoorbeeld een zwembad en een binnenspeeltuin. Wij bezochten het park tijdens de corona uitbraak, daarom hebben we daar geen gebruik van gemaakt.

Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin met terras en restaurant

Buiten is een leuke houten speeltuin, in het thema van de zee. De speeltuin ligt naast het terras van het restaurant, ideaal dus. Naast de speeltuin is ook een midgetgolf terreintje.

Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin met terras en restaurant

Aan de andere kant van het centrumgebouw is er een air trampoline en sportveld. Dit deel is echt voor de wat grotere kinderen.

Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin met airtrampoline en sportveld

Ook aan de andere kant van het park is nog een leuke grote speeltuin met klimmuurtje. Deze speeltuin ligt echt tussen de huisjes.

Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee, op Schouwen Duiveland - speeltuin aan de andere kant van het park

Op het park is ook een fijne supermarkt, wij hebben al onze boodschappen daar gedaan. Daarnaast is er een winkeltje met souvenirs, zwemkleding, speelgoed en praktische dingen.

vogelhuisjes met lavendel

Huisjes op Landal Port Greve 

De meeste huisjes in Landal Port Greve zijn gebouwd in de jaren ´80, dat is geen stijl die ik heel mooi vind. Maar door de relaxte sfeer en de ligging aan het Grevelingenmeer vind ik het toch een heel fijn park.

Landal Port Greve huisjes en appartementen

Dit keer boekten we vrij laat en zochten we bovendien twee begane grond appartementen naast elkaar, opa en oma waren mee. Die waren lekker ruim en liggen aan een vijvertje, de kinderen konden daar in het gras spelen.

Landal Port Greve huisjes en appartementen

Als we volgende keer wat eerder boeken, dan kiezen we een appartement aan het strandje. Wat een fantastisch uitzicht heb je daar! Het zijn ongeveer dezelfde appartementen, maar dan kijk je de hele dag naar het Grevelingenmeer.

Schouwen Duiveland met kinderen - kindvriendelijk vakantiepark Landal Port Greve - strandje Grevelingenmeer

Landal Adventure game app

Een tijdje geleden schreef ik al over de Landal Adventure game app. Dit is een soort kruising tussen Minecraft en Pokemon Go, maar dan in de natuur. Samen met zoonlief heb ik de app getest, we waren allebei heel enthousiast. Nu we weer op een Landal park waren vroegen de kinderen meteen om de app.

Dat de kinderen de app leuk vinden spreekt voor zich. Ik vind de app zelf ook leuk, omdat we samen alle uithoeken van het park zagen. Normaal kom je toch vooral in de buurt van je huisje en de centrale faciliteiten. Nu wandelden we over het hele park en waren ondertussen lekker buiten.

game app

Verder lezen

Wil je meer weten van dit park? Kijk dan op de site van Landal Port Greve. Wil je meer weten over de omgeving? Kijk dan naar onze blog over Schouwen-Duiveland.

Op Leuk met kids vind je nog veel meer tips voor uitjes en vakanties. Ook vind je hier nog meer artikelen over Landal. Op Instagram delen we deze zomer nog meer tips voor uitjes en vakanties.

Landal Port Greve: kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland vlakbij bij zee

Heel veel camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids