Makkelijk recept voor frisse couscous tabouleh op een warme dag

In Frankrijk is het koude Marrokkaanse gerecht Tabouleh zeer bekend, in Nederland veel minder. Op warme dagen is het heerlijk en makkelijk te maken. Nadat je het bereid hebt moet het een tijd in de koelkast, maar het is daardoor heel geschikt om van te voren te maken voor een picknick of etentje.
Makkelijk recept voor frisse couscous tabouleh op een warme dag
Ingredienten: 1 rode en 1 gele paprika, 1 courgette, 1 blikje tomaten, 1 citroen, een bosje munt en een bosje peterselie, 500 gram couscous, olijfolie, balsamico.
Voor erbij: falafel of worstjes, baba ganoush (te koop bij supermarkt of Turkse groenteboer) of humus, stukjes komkommer, eventueel pitabroodjes.

Snij de paprika en courgette in grote stukken, doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze ruim met olijfolie en balsamico. Zet dit 40 minuten op 200 graden in de oven, halverwege moet je het even omscheppen. Geen zin om de groente zelf klaar te maken? Geroosterde paprika’s en andere groenten kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen.

Doe de couscous in een pan, doe er 1 liter gekookt water bij, roer dit flink door en laat het vijf minuten met de deksel er op staan. Na vijf minuten is het water opgenomen en kun je de couscous met een vork los maken. Laat dit afkoelen.

Haal de groente uit de oven, maak ze klein in de keukenmachine, maar laat er wel stukjes in zitten, het moet geen puree worden. Maal de kruiden met een lepel groente fijn in de keukenmachine. Voeg beide toe aan de couscous, net als de tomaten. Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit, voeg beide toe aan de couscous. Zet het een paar uur in de koelkast en je tabouleh is klaar, voeg eventueel peper en zout toe. Eet smakelijk!

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, het leukste paasbrood recept, toffe lente uitjes met kids en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids