Makkelijk recept voor frisse couscous tabouleh op een warme dag

Op zoek naar een fris zomer gerecht dat je van te voren kunt maken én makkelijk mee kunt nemen? Maak dan dit recept voor tabouleh couscous.

In Frankrijk is het koude Marrokkaanse gerecht Tabouleh zeer bekend, in Nederland veel minder. Op warme dagen is het heerlijk en makkelijk te maken. Nadat je het bereid hebt moet het een tijd in de koelkast, maar het is daardoor heel geschikt om van te voren te maken voor een picknick, bbq of etentje.

Makkelijk recept voor frisse couscous tabouleh op een warme dag. Op zoek naar een fris zomer gerecht dat je van te voren kunt maken én makkelijk mee kunt nemen? Maak dan dit recept voor tabouleh couscous.

Ingredienten voor tabouleh

1 rode en 1 gele paprika, 1 courgette, 1 blikje tomaten, 1 citroen, een bosje munt en een bosje peterselie, 500 gram couscous, olijfolie, balsamico.

Voor erbij: falafel of worstjes, baba ganoush (te koop bij supermarkt of Turkse groenteboer) of humus, stukjes komkommer, eventueel pitabroodjes.

Recept tabouleh couscous

Snijd de paprika en courgette in grote stukken, doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze ruim met olijfolie en balsamico. Zet dit 40 minuten op 200 graden in de oven, halverwege moet je het even omscheppen.

Geen zin om de groente zelf klaar te maken? Geroosterde paprika’s en andere groenten kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen.

Doe de couscous in een pan, doe er 1 liter gekookt water bij, roer dit flink door en laat het vijf minuten met de deksel er op staan. Na vijf minuten is het water opgenomen en kun je de couscous met een vork los maken. Laat dit afkoelen.

Haal de groente uit de oven, maak ze klein in de keukenmachine, maar laat er wel stukjes in zitten, het moet geen puree worden. Maal de kruiden met een lepel groente fijn in de keukenmachine. Voeg beide toe aan de couscous, net als de tomaten.

Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit, voeg beide toe aan de couscous. Zet het een paar uur in de koelkast en je tabouleh is klaar, voeg eventueel peper en zout toe. Eet smakelijk!

Makkelijk recept voor frisse couscous tabouleh op een warme dag. Op zoek naar een fris zomer gerecht dat je van te voren kunt maken én makkelijk mee kunt nemen? Maak dan dit recept voor tabouleh couscous.

Verder lezen

Op Leuk met kids deel ik regelmatig blogs over eten met kinderen. Ook verzamel ik onze favoriete recepten.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids