Onze favoriete hockey life hacks: handige tips voor hockeyers

Zit je zelf op hockey, of je kinderen? Bekijk dan onze favoriete hockey life hacks, allemaal handige tips voor hockeyers.

Onze favoriete hockey life hacks: handige tips voor hockeyers. Zit je zelf op hockey, of je kinderen? Bekijk dan onze favoriete hockey life hacks, allemaal handige tips voor hockeyers.

Maak een rek voor hockeysticks

Niks zo irritant als rondslingerende hockeysticks, die je hal of voordeur blokkeren. Zeker als er meerdere gezinsleden hockeyen, dan zijn het er veel. Voor iedere hockeyer minimaal een veldstick en een zaalstick.

Bij een teamgenoot van onze oudste kwamen we een handig rek voor hockeysticks tegen. Een van onze favoriete life hacks voor hockeysticks opbergen. We gingen twee lagen kapstokjes op, een laag voor de sticks en een laag voor de hockeytassen en andere kleine dingen.

Onze favoriete hockey life hacks: handige tips voor hockeyers. Bij een teamgenoot van onze oudste kwamen we een handig rek voor hockeysticks tegen. Een van onze favoriete life hacks voor hockeysticks opbergen. We gingen twee lagen kapstokjes op, een laag voor de sticks en een laag voor de hockeytassen en andere kleine dingen.

Wij gebruikten deze Roommate Village kapstokjes, die we al hadden. Ze zijn te koop bij Bol.com en bij Babypark. Er kunnen ook nog wat fluitjes, bitjes en andere kleine dingen in. Maar je kunt natuurlijk ook een andere kapstok gebruiken of zelf maken.

Op Instagram en op YouTube deel ik er (binnenkort) ook een filmpje van.

Zo houd je hockeysokken heel

Heb je regelmatig gaten in je sokken? Ze gaan langer mee als je ze oprolt, in plaats van er aan te trekken en sjorren.

Doe je sokken aan en rol ze af naar beneden. Trek je schoenen aan. Doe je scheenbeschermers er in en rol je sokken terug om hoog.

Oh ja en deze uitneembare scheenbeschermers zonder elastiek onder de voet zijn ook onmisbaar. Die kun je meteen na de wedstrijd of training uit doen. En de stof kan los in de wasmachine.

Onze favoriete hockey life hacks: handige tips voor hockeyers. Zo houd je hockeysokken heel en gaan ze langer mee.

Stop je bitje in de afwasmachine

Zo’n vies ding: de gebitsbeschermer. Dat bitje kan gewoon in de afwasmachine, net als het bakje dat erbij hoort.

Ik heb nog geen manier gevonden om te voorkomen dat onze kinderen hun bitje opeten. Tips zijn dus welkom.

Zo'n vies ding: de gebitsbeschermer. Dat bitje kan gewoon in de afwasmachine, net als het bakje dat erbij hoort.

Plekken om je bitje te bewaren

Waar bewaar je dat bitje als je het even niet gebruikt? Zoals in de rust? Of tussen twee wedstrijden door op een toernooi? Nou hier bijvoorbeeld:

  • In de dubbele rand van je hockeysok.
  • Onder de rand van je hockeyrokje of broekje.
  • In een broek(je) met een rits.
  • Onder het bandje van je bh of topje.

De oplossing tegen stinkende hockeyschoenen

Wat kunnen sportschoenen enorm stinken! En dan liggen die hockeyschoenen ook nog vaak in de hal, zodat iedereen ze ruikt bij binnenkomst. We hebben zelfs wel eens schoenen moeten weggooien vanwege de stank, best wel zonde. 

Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. En niet alleen je schoenen, ook bijvoorbeeld scheenbeschermers, skates en skischoenen. Daarnaast kun je er na een regenbui of sneeuwbui je natte sokken, handschoenen en mutsen op drogen. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.

Shoefresh: een oplossing voor stinkende en natte schoenen. Wat kunnen schoenen ontzettend stinken en sportschoenen waarschijnlijk het allerergst. Maar ook na een lange werkdag of schooldag ruiken schoenen bepaald niet fris. Shoefresh heeft daar wat op bedacht: een apparaat dat je schoenen opfrist. Wij testten de Shoefresh opod.

Zo bepaal je de maat van je hockeystick

Hockeysticks worden gemeten in inches. 1 inch is 2,54 centimeter. We kennen allemaal de regel: een junior stick voor kinderen mag niet boven de navel uitkomen. Trek je kind hockeyschoenen aan en meet op hoeveel centimeter van de grond de onderkant van de navel zit. Deel dat getal door 2,54 en je weet de maximale stickmaat.

Tieners hebben vaak al een senior hockeystick. De standaardmaat senior hockeystick is 36,5 inch. Maar er zijn inmiddels ook hockeysticks in maat 37,5 en 38,5. Voor lange mensen, of als je last van je rug hebt.

Online vind je sticks bijvoorbeeld bij Hockeyhuis.nl of bij Bol.com.

Stop tape in je hockeytas

Het gebeurt zo vaak: het gripje van je stick laat los. Zie je dan nog maar eens te concentreren op een wedstrijd. Onze kids hebben dus altijd een rolletje hockeytape in hun tas. Ook handig als de keepersoutfit weer eens kapot gaat of er een riempje mist.

Koop je hockeytenue tweedehands

Maar één hockey tenue hebben is niet handig. Zeker niet met kinderen, want die vergeten regelmatig om gedragen kleding in de wasmand te stoppen.

Het is een stuk goedkoper om een paar outfits tweedehands te kopen, dan eentje nieuw, want hockey kleding is duur. Ook dat mooie trainingspak van de club is veel goedkoper tweedehands. En bovendien is het veel duurzamer.

Wij hebben een lokaal vraag en aanbod forum op Facebook, daar wordt veel hockeykleding aangeboden. Op Marktplaats kun je binnen een paar kilometer van je huis een zoekopdracht instellen. Ook kun je vrienden en buren met oudere kinderen vertellen dat je graag tweedehands hockeyspullen overneemt.

Waterafstotende kleding

Investeer in ademende waterafstotende kleding voor de hockeytraining. De trainingsbroeken en jasjes van Reece Australia vind ik bijvoorbeeld fijn. Ik koop ze vaak tweedehands, of bij Bol.com. Let er wel op dat je de ademende waterafstotende variant hebt. En dat de rits op de zijkant tot hoog open kan.

Onze favoriete hockey life hacks: handige tips voor hockeyers. Investeer in ademende waterafstotende kleding voor de hockeytraining. De trainingsbroeken en jasjes van Reece Australia vind ik bijvoorbeeld fijn.

Goede oude naamstickers

Zijn je kids regelmatig spullen kwijt op de hockeyclub? Of gaan ze op hockeykamp? Dan zijn naamstickers handig. Je weet wel, die dingen die bestelde toen de kinderen klein waren. Die zijn ook heel handig voor vergeetachtige tieners.

Ik heb al een paar keer meegemaakt dat iemand die ik niet kende me belde omdat ze iets van mijn kids hadden gevonden. Bovendien voorkomt het verwarring, aangezien er altijd wel iemand in je team is met dezelfde stick. En de helft van het team hetzelfde clubvest heeft.

Meer hockey life hacks

De komende tijd voeg ik zeker nog meer handige hockey tips toe. Weet jij nog hockey life hacks? Dan vind ik het leuk als je me een mail of DM stuurt.

Op zoek naar handige tips voor een opgeruimd huis? Bekijk dan onze organizing tips voor in huis.

50 organizing tips voor een opgeruimd huis met kinderen. Een huis met kinderen wordt al snel een grote chaos. Het helpt als je de boel goed organiseert. De beste organizing tips voor een opgeruimd huis met kinderen vind je hier.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids