Ramadan knutselen: leuke ideeën voor kinderen

Ben je op zoek naar leuke ideeën om te knutselen in de Ramadan? Hier vind je toffe Ramadan knutseltips voor kinderen.

Ramadan knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke ideeën om te knutselen in de Ramadan? Hier vind je toffe Ramadan knutseltips voor kinderen.

Ramadan maan en ster knutselen

Deze Islamitische halve maan en ster hebben we gemaakt van karton. Eerst hebben we een halve maan en ster getekend op het karton. Vind je dat moeilijk, dan kun je een plaatje zoeken en dat op karton plakken. Daarna hebben we het uitgeknipt.

Bovenin de maan en de ster hebben we met een perforator een gaatje gemaakt. Daarna hebben we er een lintje doorheen gedaan en het op de achterkant vastgeplakt. Tot slot hebben we stippen op de maan en ster getekend met viltstiften.

Ramadan knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke ideeën om te knutselen in de Ramadan? Hier vind je toffe Ramadan knutseltips voor kinderen. Deze Islamitische halve maan en ster hebben we gemaakt van karton.

Ramadan ornament knutselen

Dit Ramadan ornament is leuk om te knutselen met kinderen. Grote kinderen kunnen het zelf, peuters en kleuters met een beetje hulp. Ook leuk om tijdens de Ramadan te knutselen op school in de klas.

Je kunt ze maken met ijsstokjes of knutselhoutjes. Met stift of met verf kun je de stokjes een kleur geven.

Daarna maak je met lijm eerst twee vierkanten. Als dat droog is plak je de vierkanten op elkaar. Een paar glitters maken het ornament af.

Ramadan knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke ideeën om te knutselen in de Ramadan? Hier vind je toffe Ramadan knutseltips voor kinderen. Zo maak je een Ramadan ornament.

Ramadan lantaarn knutselen

Deze Ramadan lantaarn is leuk om te knutselen als lampje. Je gebruikt gekleurd papier, doorzichtig vliegerpapier en plakstift lijm.

Ik maakte een lantaarn vorm die je kunt printen. Dat printte ik op de achterkant van het gekleurde papier. Dan kun je de vorm makkelijk uitknippen. Vervolgens sneden we de bogen er uit met een stanleymesje. Dat is geen klusje voor kleine kinderen.

Daarna plakten we er een stukje vliegerpapier op, dat we netjes uitknipten. Vervolgens vouwden we de vormen en vouwranden op de lampion. Nep waxinelichtje er in en klaar! Klik rechts op de foto voor meer foto’s.

1001 nachten lantaarn knutselen met glas in lood

Deze Ramadan lantaarn heeft een glas in lood effect. Een laterna magica met een 1001 nachten effect. We gebruikten hiervoor een A4 vel en stukjes doorzichtig vliegerpapier in verschillende kleuren.

Eerst tekenden we op de achterop het glitterpapier een glas in lood patroon. Zorg dat je de balkjes breed die over blijven genoeg maakt, want daar plak je straks het vliegerpapier op. Zet kruisjes op de stukjes die je wil uitsnijden. Met een stanleymes sneed ik de vakjes er uit (geen klusje voor kleintjes, we hebben zo’n klein stanleymes). Vervolgens knipte mijn dochter (groep 5) stukjes vliegerpapier en plakte ze op de achterkant van het glittervel. Voor het hengsel maakten we twee gaatjes met een perforator. Het hengsel is gemaakt van chenilledraad. Daar kan het fietslampje ook aan hangen.

Wil je deze lampion graag bewaren na de Ramadan? Dan kun je hem lamineren met een lamineerapparaat. Klik rechts op de foto voor de uitleg foto’s

Ramadan lampion knutselen met ijsstokjes

Deze prachtige Sint Maarten lampion is gemaakt met ijsstokjes, we kwamen hem op straat tegen. Je ziet deze lampions ook als Ramadan lantaars. Het frame is gemaakt met ijsstokjes. Dat is vastgeplakt met een lijmpistool. Daarna is er vliegerpapier opgeplakt. Het handvat is gemaakt van chenilledraad.

Een lijmpistool is heel fijn voor het betere knutselwerk. Maar alleen voor grote kids en onder begeleiding.

Ramadan knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke ideeën om te knutselen in de Ramadan? Hier vind je toffe Ramadan knutseltips voor kinderen. Zoals deze Ramadan lampion of lantaarn met gemaakt met ijsstokjes.

Verder lezen

Zoek je naast tips voor Ramadan knutselen, vind je hier nog veel meer leuke ideeën. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons knutsel overzicht . En ook op Instagram delen we regelmatig knutselideeën.

Ramadan knutselen: leuke ideeën voor kinderen. Ben je op zoek naar leuke ideeën om te knutselen in de Ramadan? Hier vind je toffe Ramadan knutseltips voor kinderen.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids