Tweedehands kinderkledingbeurzen zijn hip, de leukste dit weekend op een rijtje

Mijn moeder was haar tijd ver vooruit, toen ik klein was vond ze het al leuk om in de lokale kringloopwinkel op zoek te gaan naar mooie vondsten. Haar kast hing vol met mooie kleding, soms van designers, die ze er op de kop tikte, ze had er oog voor. Ik schaamde me er een beetje voor, je wilde door je klasgenootjes echt niet bij de kringloopwinkel gespot worden, dat was nog erger dan de Zeeman. Toch bleek haar hobby besmettelijk, ik nam het al snel over.

Destijds vonden de meeste mensen kringloopwinkels vies, later werd het avantgardistisch, heette het opeens vintage en sindsdien is het langzaam mainstream geworden. Gelukkig maar, want het struinen is ontzettend leuk, betaalbaar en goed voor het milieu . De laatste jaren richtte ik me vooral op interieurspulletjes, maar inmiddels is kinderkleding een nieuw doel. Want ik trek mijn zoon graag mooie spulletjes aan, maar oh wat is dat een dure hobby. Ik ben niet de enige die dat vind, zo blijkt uit het grote aantal markten voor tweedehands kinderkleding, vaak hippe markten.

Een kleine greep uit de markten van dit weekend. Op IJburg in Amsterdam is op 5 en 6 oktober M2Fase, een markt voor vintage kinderkleding, oftewel mooie hippe tweedehands kinderkleding. Bij de Bennekomse Beurzen op 5 en 6 oktober vind je kinderkleding en ook allerlei babyspullen. Op 6 oktober is ook kinderkledingbeurs Leidsche Rijn, met kinderkleding en speelgoed in Utrecht. Op 7 oktober is Sonsbeekkids, een hippe kinderkledingbeurs in Arnhem. Wat ook leuk is, is dat de opbrengst van de meeste van deze beurzen gedeeltelijk naar een goed doel gaat!

Een overzicht van heel veel markten voor tweedehands kinderkleding het hele jaar door vind je op Kinderkledingbeurs.nl.

Wil je meer lezen over het onderwerp? Kijk dan eens naar dit artikel over tips en trucs voor zoeken op Marktplaats.

Op Leuk met kids vind je van alles voor ouders en kids: inspiratie voor wonen en kinderkamers, zelf dingen maken, koken, shoppen, speelgoed, kinderkleding, muziek, media, uitjes, vakantie en nog veel meer! Wil je via Facebook, Twitter of email op de hoogte blijven van de berichten op dit blog? Klik dan hier.

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids