XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Toen de oudste zijn loopfiets moest inleveren aan de jongste was hij er nog lang niet klaar mee. Hij kon weliswaar fietsen, maar die loopfiets voor de hij ook heerlijk. Wij zelf vonden het op sommige momenten fijn dat hij er wat minder hard op ging dan op zijn grote fiets en als je met auto of openbaar vervoer gaat is zo’n handzaam loopfietsje veel handiger. Door die loopfiets kunnen we flinke afstanden wandelen, zonder dat de kinderen moe worden. Het werd daarom tijd voor een XL loopfiets.XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

De kleine Puky loopfiets die we hadden vonden we fijn, dus het moest een grotere loopfiets van hetzelfde merk worden. De kleinste Puky LR M is vanaf 85 centimeter lengte en 30 centimeter kruishoogte en heeft geen handrem, dit is een van de kleinste loopfietsen die er is, handig voor kinderen die klein voor hun leeftijd zijn. De Puky LR is voor kinderen vanaf 90 centimeter en 35 centimeter kruishoogte, te koop met en zonder handrem. De Puky LR XL is vanaf 95 centimeter en 42 centimeter kruishoogte en heeft standaard een handrem.

XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Wij gingen voor deze laatste XL variant, dit is echt een wat robuustere en langere loopfiets. Zoonlief kon er al snel vrij hard op gaan. Hij vond het bovendien een fijne stuntfiets.

XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Helaas voor zoonlief is zijn zusje inmiddels uit de kleine loopfiets gegroeid en heeft ze de grote nu ook overgenomen.

XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Dochterlief gaat ook alweer als een speer op de loopfiets, ze moet nog even leren dat ze er op ook zacht op kan fietsen, ze denkt nu dat ze net zo hard moet kunnen als haar broer.

XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

De Puky LR XL is te koop de kleuren groen, zwart en wit/roze, onder meer bij Bol.com.

Verder lezen

Wie hier vaker komt weet het misschien al: ik ben fan van de degelijke Duitse Puky fietsen. Alhoewel ik het niet de allermooiste kinderfiets vind – ik heb een zwak voor die retro fietsjes – vind ik het wel de allerbeste. Er is goed nagedacht over de ergonomie van de fiets, hij past perfect bij een kinderlijf. Hij is bovendien lichtgewicht, het scheelt al snel een paar kilo met andere a-merk kinderfietsen. Ook handig: ze zijn behalve in roze en blauw ook in unisex kleuren te koop en dat is zeldzaam, maar wel zo fijn als je een zoon en een dochter hebt. Beide kinderen hebben inmiddels een Puky fiets, ik schreef er hier een review over.

review-puky-unisex-fiets.jpg.jpeg

Zoonlief heeft inmiddels zijn loopfiets aan zijn zus gegeven, hij heeft nu een stepje waar ik kort geleden over schreef, want nog grotere loopfietsen zijn er niet 🙂

Om de loopfiets persoonlijk te maken maakte ik een mandje met de naam er op.

Tutorial: een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets, driewieler of fiets diy patroon

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids