YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders

Een vakantie in je eentje, met tijd voor voor verdieping, een absolute aanrader voor moeders! Afgelopen week verbleef ik in Laren in de Achterhoek, bij B&B De Brenschutte. Voor een YOUcation, een mini vakantie om te ontspannen en om na te denken.

Ik vind het zo tof als twee vriendinnen samenwerken aan iets wat ze echt leuk vinden! Annemiek is eigenaar van bed & breakfast de Brenschutte en Erieke is coach bij haar eigen bedrijf EmBrace You. Samen bedachten ze de YOUcation, een vakantie in je eentje, voor drukke vrouwen, vaak moeders. Met tijd voor jezelf en tijd om aan jezelf te werken.

YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders. Een vakantie in je eentje, met tijd voor voor verdieping, een absolute aanrader voor moeders! Afgelopen week verbleef ik in Laren in de Achterhoek, bij B&B De Brenschutte. Voor een YOUcation, een mini vakantie om te ontspannen en om na te denken.

Annemieke en Erieke vroegen me of ik de YOUcation wilde komen uitproberen. Daar zei ik natuurlijk meteen ja op, want ik maak veel te weinig tijd voor mezelf, zoals zo veel moeders. Ik had er al super veel zin in, maar het was nog veel fijner dan ik verwacht had. Alles klopte gewoon aan deze mini vakantie voor moeders. Ik had nooit gedacht dat een midweek vakantie zoveel rust en inzicht kon geven.

Wat het voor mij extra bijzonder maakte, is dat ik in de Achterhoek opgegroeid ben. Annemieke en Erieke kende ik grappig genoeg niet van vroeger (Petra die onderstaande foto maakte bleek ik trouwens wel te kennen). Maar het contact met deze lieve dames voelde meteen vertrouwd, heel bijzonder!

YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders. Ik vind het zo tof als twee vriendinnen samenwerken aan iets wat ze echt leuk vinden! Annemiek is eigenaar van bed & breakfast de Brenschutte en Erieke is coach bij EmBrace You. Samen bedachten ze de YOUcation, een vakantie in je eentje, voor drukke vrouwen, vaak moeders. Met tijd voor jezelf en tijd om aan jezelf te werken.

Een mini vakantie voor moeders, met verdieping

De YOUcation heeft iedere dag een programma onderdeel voor je, maar ook veel tijd om te ontspannen. Wat ik erg fijn vond, was dat alles geregeld is. Annemiek maakte iedere dag alle maaltijden, die ze kwam langsbrengen. Daarnaast zit het huisje vol lieve details, daarover later meer.

De week begint al met de voorbereiding. Vooraf bedacht ik een vraagstuk dat ik wilde uitdiepen. Dat was dat een werkvraagstuk, namelijk hoe ik beter prioriteiten kan stellen. Maar het kan ook een privé vraagstuk zijn. Voor vertrek had ik een videogesprek met Erieke, om mijn vraagstuk alvast te bespreken. Daarnaast kreeg ik vooraf al leuke post.

Het programma van de YOUcation vakantie voor moeders

Maandag was de dag van aankomst op de prachtige boerderij van de Brenschutte. Annemiek legde uit hoe alles werkt. Maar er was vooral ook tijd om spullen uit te pakken en de plek te bekijken.

YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders. Annemiek is eigenaar van bed & breakfast de Brenschutte en Erieke is coach bij EmBrace You. Samen bedachten ze de YOUcation, een vakantie in je eentje, voor drukke vrouwen, vaak moeders. Met tijd voor jezelf en tijd om aan jezelf te werken.

Dinsdag kwam Erieke langs voor een coachings-sessie. Met behulp van een kleurentherapie methode gingen we dieper in op mijn vraagstuk. Alhoewel ik een werkvraagstuk uitdiepte, kwamen er ook persoonlijke dingen boven. Dat gaf mij veel inzicht. Samen bedachten we nieuwe perspectieven, waar ik zelf de dagen erna doelen uit formuleerde. Doordat je met kleuren werkt, kun je die kleuren thuis gebruiken om je je aan je doelen te herinneren.

Dinsdag komt Erieke langs voor een coachings-sessie. Met behulp van een kleurentherapie methode gingen we dieper in op mijn vraagstuk.

Woensdag maakte ik een stiltewandeling met Annemiek, in een natuurgebied niet ver van B&B de Brenschutte. Dat was een heel bijzondere ervaring. Door helemaal niks te zeggen, komen geluiden en beelden veel intenser binnen. Dat ga ik dus vaker doen en zeker ook aan de kids leren! Klik rechts op de foto voor meer foto´s.

Donderdag kwam Erieke langs met een opdracht. De nieuwe perspectieven ging ik met een collage visualiseren, uit tijdschriften scheurde ik mooie plaatjes die mij aanspreken. Deze collage hangt nu naast mijn bureau, zo word ik regelmatig aan mijn nieuwe perspectieven herinnerd. In de middag kreeg ik ook nog een voetreflexmassage van Rita, zo fijn.

Donderdag kwam Erieke langs met een opdracht. De nieuwe perspectieven ging ik met een collage visualiseren, die nu naast mijn bureau hangt. Zo word ik regelmatig aan mijn nieuwe perspectieven herinnerd! In de middag kreeg ik een voetreflexmassage van Rita, zo fijn!

Vrijdag was de dag om afscheid te nemen. Heel jammer om weer te vertrekken, maar ook heel fijn om weer naar man en kids te gaan! Na deze week voelde ik me echt ontspannen en veel wijzer.

B&B de Brenschutte

B&B de Brenschutte ligt aan de rand van het dorpje Laren in de gemeente Lochem in de Achterhoek. De bed & breakfast ligt naast de boerderij waar Annemiek met haar gezin woont. De boerderij ligt echt in het boerenland, mede daardoor ben je er echt even helemaal uit. Het uitzicht is heel weids, dat geeft een ontspannen gevoel.

Er zijn twee gastenverblijven: de Boskamer en het Bloemenhuisje. Beide studio’s zijn in principe voor twee personen. Maar er komen ook regelmatig ouders met jonge kinderen, er is genoeg ruimte voor een babybedje of peuterbedje. Onze kids zouden wat te groot zijn. Al kun je natuurlijk ook beide studio’s reserveren, als je tieners hebt is die privacy misschien juist heel fijn. Klik rechts op de foto voor meer foto´s.

Het Bloemenhuisje

Ik verbleef in het Bloemenhuisje, waarvan ik de kleuren fantastisch vond. Deze studio heeft een zithoek, keuken met eettafel, een heerlijk tweepersoons bed en een badkamer. Het is een heel fijn comfortabel huisje, waar je helemaal tot rust komt. Klik rechts op de foto voor meer foto´s.

Buiten is er een terras. Daar heb ik veel met met mijn luisterboek naar het boerenland zitten staren. Want staren naar dat zo bekende coulisselandschap van de Achterhoek is enorm zen.

YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders. Een vakantie in je eentje, met tijd voor voor verdieping, een absolute aanrader voor moeders! Afgelopen week verbleef ik in Laren in de Achterhoek, bij B&B De Brenschutte. Voor een YOUcation, een mini vakantie om te ontspannen en om na te denken.

Het huisje zit vol prachtige lieve details, daar moest ik telkens om glimlachen. Bovendien is overal over nagedacht. Zo ligt er tijdens de YOUcation een yogamat en een warme fleece deken in het huisje.

Een volledig verzorgde vakantie voor moeders

Niet alleen over de inrichting van het huisje is goed nagedacht. Je wordt ook de hele vakantie verzorgd, dat is natuurlijk extra fijn voor moeders. Vooraf heb ik met Annemiek besproken wat ik lekker vind en waar ik allergisch voor ben. Zij maakt namelijk iedere dag lekkere en gezonde maaltijden, die ze helemaal op je afstemt. ’s Ochtends en ’s avonds komt ze die langsbrengen. Daardoor hoef je dus echt helemaal nergens over na te denken. En als je iets mist, dan komt ze het gewoon nog even langsbrengen. Oh ja en Annemiek let er op dat het gezond is, maar er zit ook altijd iets te snoepen bij.

Extra leuk: bij alle maaltijden gebruikt Annemiek fantastisch servies. Een deel van dat servies heeft ze speciaal laten maken (klik rechts op de foto). Andere dingen vond ze onder meer bij kringloopwinkels in de buurt.

Wat ik zelf meenam

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf wat je meeneemt qua ontspanning. Dat hoeft natuurlijk niks met je vraagstuk te maken te hebben. Je kunt ook gewoon alleen maar ontspannende boeken of tijdschriften meenemen. Of iets anders wat jou ontspant, zoals iets om te handwerken.

Ik besloot het boek GRIP van Rick Pastoor (Bol.com) mee te nemen. Dat boek had ik al heel lang ongelezen liggen en vond ik mooi bij mijn vraagstuk passen. Ik luisterde overigens vooral het (Engelstalige) boek in BookBeat, zodat ik ondertussen naar het prachtige Achterhoekse landschap kon kijken. Het boek had ik bij de hand, om de schema’s te kunnen bekijken. Dit boek is ook een absolute aanrader als je beter prioriteiten wil leren stellen.

Naast dit boek, had ik tijdschriften mee en luisterde ik veel podcasts. Oh ja en vanzelfsprekend nam ik kleding en een toilettas mee.

GRIP van Rick Pastoor

Wat ik nog meer heb gedaan

Zoals gezegd ligt er een yogamat in het huisje. Daarmee heb ik dagelijks een van mijn favoriete YouTube yoga filmpjes gedaan.

In het huisje liggen allerlei toeristische gidsjes. Daarin zocht ik wat wandelingen op, die ik door Laren en het buitengebied maakte. Tijdens een van die wandelingen kwam ik vintage winkeltje Tante Annie tegen, waar ik natuurlijk iets in de kleuren uit de sessie van Erieke kocht. Oh ja en kijk niet gek op als iedereen je gedag zegt, ook tieners, want zo gaat dat in de Achterhoek. Klik rechts op de foto voor meer foto´s.

Daarnaast ging ik een middagje naar Zutphen. Daar struinde ik door een aantal kringloopwinkels. Verder wandelde ik door het centrum van Zutphen. Van Annemiek kreeg ik wat fijne tips: Thuis bij Kaat en RADIJS conceptstore. Daarnaast ging ik naar Appel & Ei, naar Bloem op de Taart en naar Su & Jill.

Op weg naar huis heb ik nog even een tussenstop in Deventer gemaakt, om met mijn vader en zijn vriendin te lunchen. We probeerden een voor ons nieuwe plek: PUNT in het Havenkwartier, een aanrader! Niet ver hiervandaan ligt kringloopwinkel Het Goed, een van mijn favorieten. Vanuit de Brenschutte is Deventer sowieso een leuk uitstapje.

Meer weten over deze vakantie voor moeders

Wil je meer weten over deze YOUcation, een vakantie voor moeders? Kijk dan op de website van EmBrace You. Daarnaast kun je natuurlijk ook even kijken bij bed & breakfast de Brenschutte.

YOUcation in de Achterhoek: vakantie en verdieping voor moeders. Een vakantie in je eentje, met tijd voor voor verdieping, een absolute aanrader voor moeders! Afgelopen week verbleef ik in Laren in de Achterhoek, bij B&B De Brenschutte. Voor een YOUcation, een mini vakantie om te ontspannen en om na te denken.

Op Leuk met kids lees je veel tips voor kids, maar ook voor moeders. Zo vind je hier heel veel me-time activiteiten voor moeders. Ook op Instagram deel ik regelmatig tips.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids