Zelf maken voor kids: een shirt of romper met een (kerst) ster

Zelf maken voor kids: een shirt of romper met een (kerst) ster

Iedereen is al helemaal in kerststemming, tijd dus om de kleine ook in kerststemming te brengen. Een shirt of romper met kerst ster is namelijk heel makkelijk om zelf te maken. 

Je kunt voor kerst heel makkelijk zelf een print van een ster op een romper maken. Eerder legde ik al uit hoe je met flockfolie heel eenvoudig een mooie fluwelen print op een kledingstuk maakt. maar je kunt het er natuurlijk ook op schilderen met textielverf, dat koop je bij hobbywinkels.

  

Ik heb een patroon van een ster gemaakt. Dit kan je naar Word kopiëren, bepalen hoe groot je het wil maken en vervolgens printen. Knip de ster uit en trek het patroon over op de flockfolie, uitknippen, opstrijken en klaar! Dit jaar maakten we een romper, maar bij de volgende kerst wordt het tijd om een kerst shirt zelf te maken.

En het fijne van sterren is dat ze niet alleen met kerst leuk zijn, dus ook daarna blijft het kledingstuk bruikbaar.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding