Zo kun je andere kinderen helpen om Sinterklaas te vieren

Niet voor iedereen is de Sinterklaastijd makkelijk. Omdat er weinig geld is, of om andere redenen. Daarom zijn er mooie initiatieven, waarmee je andere kinderen met Sinterklaas kunt helpen.

Zo kun je andere kinderen helpen om Sinterklaas te vieren. Niet voor iedereen is de Sinterklaastijd makkelijk. Omdat er weinig geld is, of om andere redenen. Daarom zijn er mooie initiatieven, waarmee je andere kinderen met Sinterklaas kunt helpen. 

Actie Pepernoot

Niet ieder gezin heeft geld om Sinterklaas te vieren. Het Nationaal Fonds Kinderhulp zamelt met de Actie Pepernoot geld in, om kinderen in arme gezinnen toch een cadeau te kunnen geven.

Heppie Weekenden

Stichting Het Vergeten Kind ondersteunt kinderen met een ingewikkelde thuissituatie. Zo organiseert ze samen met Verkade de Heppie Weekenden, waarin een kind even onbezorgd kan spelen. Wil jij helpen? Kijk dan op de site van Stichting Het Vergeten Kind. Je kunt bij de supermarkt Verkade chocoladeletters, een chocolade hart of het Hartenhuis kopen (bijvoorbeeld bij Albert Heijn), dan steun je de Heppie Weekenden. Daarnaast kun je via de site doneren.

Ongebruikte cadeaus

Ook Stichting Jarige Job helpt gezinnen die het moeilijk hebben. Hebben jouw kinderen iets gekregen waar ze helemaal niet mee spelen? Dan kun je dat doorgaans in januari meegeven aan de pakketbezorger of inleveren bij een PostNL-punt, met dit gratis verzendlabel van PostNL. Stichting Jarige Job zorg er dan voor dat al deze cadeautjes terecht komen bij kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat zij het thuis minder breed hebben.

De kringloopwinkel

Speelgoed dat niet meer gebruikt wordt maar nog wel mooi is, kun je naar de kringloopwinkel brengen. Dat ruimt op bij jou thuis en het zijn leuke Sinterklaascadeaus voor pakjesavond voor jongere kinderen. Ook zijn er in sommige buurten initiatieven waarin speelgoed wordt ingezameld via Facebook groepen. Daarnaast zamelen sommige voedselbanken speelgoed in.

Ook voor onze eigen kids koop ik een deel van de Sinterklaascadeaus tweedehands. Dat kan bij de kringloop zijn, maar ook via ons lokale vraag en aanbod forum op Facebook. Nieuwe producten zijn immers vervuilend, dus dat willen we beperken. Met mooi cadeaupapier zien de meeste kids het verschil niet. Anders kun je ze uitleggen dat Sinterklaas ook aan recycling doet.

Samen voor alle kinderen

Kun je juist wel wat hulp gebruiken? Of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Bij Sam& oftewel Samen voor alle kinderen kun je een aanvraag doen. Zij geven geld voor sporten, zwem- of muziekles, schoolspullen, een verjaardag vieren of een uitje. Het is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit is dus niet speciaal voor Sinterklaas.

Tot slot

De Pietjes op de foto maakte ik van chenille draad, samen met onze kids. In deze blog vind je de uitleg van deze Pietjes en andere Sint knutsel ideeën. Ook op Instagram delen we regelmatig tips.

Weet jij nog een ander mooi landelijk initiatief om andere kinderen te helpen Sinterklaas? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids