Leuk met kids blog

★ Nieuw op Leuk Met Kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter

uitjes en vakantie

Er is weer een nieuwe Leuke Update, dit keer met alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes.

Wat zijn er veel leuke speeltuinen in Nederland, in alle provincies, zowel binnen als buiten! Ik maakte een lijstje van de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen.

Over speeltuinen gesproken: Miriam nam de kids op een studiedag mee naar het Maritiem Museum. Behalve dat er leuke speeltuin binnen en buiten zijn, is er nog veel meer te doen en te leren over scheepvaart.

Droom jij ook over een reis naar de westkust van VS? Viola woonde een aantal jaar in San Francisco en is gek op de stad. Ze schreef een fantastische blog over San Franciso met kids, met alle tips die alleen een local weet. Miriam maakte vorig jaar een reis langs de westkust van Amerika. Het verhaal van Viola als bewoner hebben we daarom aangevuld met Miriams ervaringen als bezoeker, met nog meer leuke tips.
De Leuke Update #16 | Alles over Pasen: knutselen, eten en kids uitjes
De leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland
Maritiem Museum met kids: reizen en werken op zee
San Francisco met kids: kindvriendelijke tips van een local

gespot: speelgoed, boeken en interieur


Ik heb zoiets cools ontdekt: buitenspeelgoed waarmee kinderen hun eigen tent of zelfs heel kamp kunnen bouwen van takken: Stick-lets.

Er is een mooi nieuw kinderboek verschenen over het dierenrijk: Het dikke boek van alle bijzondere dieren. In dit boek worden meer dan 100 dieren beschreven, met prachtige tekeningen en foto’s erbij.

Omdat ik toch moest nadenken over cadeauhelemaal in de cadeausfeer zat, voegde ik ook weer heel veel leuke dingen toe aan mijn lijstje met verjaardagscadeaus voor kids van 4 en 5 jaar.

Ikea heeft een hele gave én praktische collectie pegboards, handig om allerlei ruimtes in een huis vol kinderspullen opgeruimd te houden. Ik verzamelde leuke ideeën om de pegboards te gebruiken.
Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken
Verjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar leuke cadeau tips voor kleuters
Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren
Ikea pegboards: ideeën om de Ikea SKÅDIS te gebruiken

lekker eten

Onze kleine meis was jarig, dus we stonden veel samen in de keuken. Zoals heel veel kleine meisjes wilde ze graag een eenhoorn taart. Op school trakteerde ze op bananenbrood cupcakes, het recept daarvan deelde ik deze week.

Iedere feestdag wordt bij ons aangegrepen om koekjes en cupcakes te versieren. Voor Pasen maakten we deze Nijntje paashaasjes of nou ja… paaskonijntjes.
Gezonde traktatie: bananenbrood cupcakes
Super simpele eenhoorn taart
Nijntje paashaas koekjes versieren

knutselen

Tot mijn grote verbazing blijkt zoonlief van zeven heel goed met de naaimachine om te kunnen gaan, dat heeft hij op school geleerd. Ook met naald en draad is hij heel handig. Gek genoeg is er online weinig inspiratie te vinden, dus ik ging op zoek naar ideeën om te naaien en borduren voor jongens en meisjes.

Ieder jaar is het weer spannend: voor wie mogen de kinderen een paasdoos knutselen voor het lente ontbijt op school. Wie heb ik, wie heeft mij, wat zal ik knutselen? En ieder jaar verzamel ik de leukste paasdozen weer, het artikel wordt steeds langer.

Nu de kids wat ouder worden doen ze steeds meer met strijkkralen, je kunt er heel mooie 3d kunstwerkjes mee maken. In dit artikel deel ik aantal ideeën om te knutselen voor Pasen met strijkkralen. Wil je nog meer inspiratie, kijk dan even naar mijn artikel over knutselen voor Pasen.
Handwerken voor jonge kinderen: naaien en borduren voor jongens en meisjes
Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente
Paasdoos knutselen: de leukste ideeën voor het paasontbijt op school

Kinderkleding

De meest gebruikte jas is bij ons de regenjas, zeker in dit seizoen, ik laat je onze favoriete regenjassen zien.

Maar gelukkig hebben we die regenjassen steeds minder nodig en wordt het tijd voor zomerkleding. Ik zette vijf leuke kinderkleding trends op een rijtje.
Voor jou uitgezocht: hippe regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen
5 kinderkleding trends voor de zomer

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...