De Leuke Update #13 | voorjaarsvakantie

Bij ons in de regio Noord is de voorjaarsvakantie vandaag al begonnen, onze kids hebben er zo’n zin in! Voor degenen in de regio Midden en Zuid is het nog een weekje wachten, maar het is bijna zover. Voor deze update maakte ik dus een lijstje met leuke uitjes in de komende weken en andere tips voor de voorjaarsvakantie.

De afgelopen jaren deelde ik heel veel ideeën om te knutselen met kinderen, van peuter tot kleuter en schoolkinderen. Deze week zette ik alle leuke ideeën om te knutselen op een rijtje. Ook maakte ik een bucketlist voor de voorjaarsvakantie, vol leuke dingen om te gaan doen.

Toen we voor Valentijnsdag koekjes bakten kwam ik er achter dat het helemaal niet zo makkelijk is om mooie vormkoekjes te maken. Ik vroeg op Instagram tips en kreeg de perfecte aanwijzingen om vormkoekjes te bakken. We probeerden ook eens uit hoe je glazuur gebruikt om koekjes mee te versieren, dat blijkt super makkelijk te zijn! Bakken doen we vaker, kijk even hier als je meer inspiratie zoekt om lekkere dingen te bakken met kids in de vakantie.

De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie

Koekjes bakken voor Valentijnsdag

Heb je de nieuwe TV serie Oogappels al gezien? Voor wie het niet kent: het gaat over opvoedingsperikelen van ouders met tieners, waarop opa en oma op de achtergrond hilarisch herkenbaar commentaar leveren. Zou het net zo’n hit worden als De Luizenmoeder? Die laatste is afgelopen zondag weer begonnen, met een record aantal kijkers van 4 miljoen, nog exclusief het uitgesteld kijken (aldus de Stichting Kijkonderzoek). Wij hebben er weer zin in 🙂

Over opvoeding gesproken, op de school van onze kids werd vorige week de documentaire Most Likely to Succeed aan ouders getoond, over een school die probeert het onderwijs vorm te geven naar de eisen van de toekomst. Eigenlijk is het best gek dat we nog steeds hetzelfde onderwijs hebben als een eeuw geleden, toen de maatschappij er heel anders uitzag. Op school leer je weinig over echt samenwerken, innovatieve ideeën bedenken, een project ontwerpen en tot een goed einde brengen, kwaliteiten die je wel heel hard nodig hebt om succesvol te zijn op de werkvloer. De hele documentaire is helaas niet online te bekijken, maar ik vond wel deze dit gesprek met de documentaire maker.

https://youtu.be/iez92IQUHdc

Ik ben heel blij dat er steeds meer gezonde alternatieven voor junkfood zijn. Wij zijn fan van de pizzabodems van Magioni die gedeeltelijk uit groenten bestaan. We maken er minimaal een keer per maand pizza mee, maar als crostini zijn ze ook heel lekker. Er staat een recept op de site van Magioni, maar het is een kwestie van olijfolie en wat kruiden er op en afbakken. De pizzabodems met groenten er in zijn te koop bij Albert Heijn, ze hebben trouwens ook No Fairytales tortilla wraps die gedeeltelijk van groenten zijn.

De Leuke Update #13 | crostini van pizza

Boekentips

Tieners protesteren in Den Haag voor het klimaat, zelfs van onze basisschool waren er uit de hoogste klassen kids heen gegaan. Het nieuwe boek Ga voor Groen! speelt in op dit onderwerp en staat vol met handige tips om de wereld groener te maken.

De waanzinnige boomhut 8 is uit, dit maal met maar liefst 104 verdiepingen. Dit boek is een hit onder kinderen en geschikt vanaf groep 4, in ieder deel komen er 13 verdiepingen bij en de boomhut wordt steeds gekker.

Mijn gekke uitvindingen schetsboek met 50 geweldige activiteiten voor jonge uitvinders staat op ons wensenlijstje, dat is echt iets voor onze kleine uitvinder.

Toen de kids nog heel klein waren vond ik het best moeilijk om een leuk boek te kiezen. Het grote kijk-en voorleesboek voor rond de 2 jaar is een nieuw boek voor peuters, met verhaaltjes speciaal voor deze leeftijd.

De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie

 

De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie

Nieuwe films in de bios

Er zijn twee nieuwe films in de bios, Ernest & Célestine, waarover ik een review schreef, en Corgi.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids