De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie


Bij ons in de regio Noord is de voorjaarsvakantie vandaag al begonnen, onze kids hebben er zo’n zin in! Voor degenen in de regio Midden en Zuid is het nog een weekje wachten, maar het is bijna zover. Voor deze update maakte ik dus een lijstje met leuke uitjes in de komende weken en andere tips voor de voorjaarsvakantie.

De afgelopen jaren deelde ik heel veel ideeën om te knutselen met kinderen, van peuter tot kleuter en schoolkinderen. Deze week zette ik alle leuke ideeën om te knutselen op een rijtje. Ook maakte ik een bucketlist voor de voorjaarsvakantie, vol leuke dingen om te gaan doen.

Toen we voor Valentijnsdag koekjes bakten kwam ik er achter dat het helemaal niet zo makkelijk is om mooie vormkoekjes te maken. Ik vroeg op Instagram tips en kreeg de perfecte aanwijzingen om vormkoekjes te bakken. We probeerden ook eens uit hoe je glazuur gebruikt om koekjes mee te versieren, dat blijkt super makkelijk te zijn! Bakken doen we vaker, kijk even hier als je meer inspiratie zoekt om lekkere dingen te bakken met kids in de vakantie.

De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie

Koekjes bakken voor Valentijnsdag

Heb je de nieuwe TV serie Oogappels al gezien? Voor wie het niet kent: het gaat over opvoedingsperikelen van ouders met tieners, waarop opa en oma op de achtergrond hilarisch herkenbaar commentaar leveren. Zou het net zo’n hit worden als De Luizenmoeder? Die laatste is afgelopen zondag weer begonnen, met een record aantal kijkers van 4 miljoen, nog exclusief het uitgesteld kijken (aldus de Stichting Kijkonderzoek). Wij hebben er weer zin in 🙂

Over opvoeding gesproken, op de school van onze kids werd vorige week de documentaire Most Likely to Succeed aan ouders getoond, over een school die probeert het onderwijs vorm te geven naar de eisen van de toekomst. Eigenlijk is het best gek dat we nog steeds hetzelfde onderwijs hebben als een eeuw geleden, toen de maatschappij er heel anders uitzag. Op school leer je weinig over echt samenwerken, innovatieve ideeën bedenken, een project ontwerpen en tot een goed einde brengen, kwaliteiten die je wel heel hard nodig hebt om succesvol te zijn op de werkvloer. De hele documentaire is helaas niet online te bekijken, maar ik vond wel deze dit gesprek met de documentaire maker.

Ik ben heel blij dat er steeds meer gezonde alternatieven voor junkfood zijn. Wij zijn fan van de pizzabodems van Magioni die gedeeltelijk uit groenten bestaan. We maken er minimaal een keer per maand pizza mee, maar als crostini zijn ze ook heel lekker. Er staat een recept op de site van Magioni, maar het is een kwestie van olijfolie en wat kruiden er op en afbakken. De pizzabodems met groenten er in zijn te koop bij Albert Heijn, ze hebben trouwens ook No Fairytales tortilla wraps die gedeeltelijk van groenten zijn.

De Leuke Update #13 | crostini van pizza

Boekentips

Tieners protesteren in Den Haag voor het klimaat, zelfs van onze basisschool waren er uit de hoogste klassen kids heen gegaan. Het nieuwe boek Ga voor Groen! speelt in op dit onderwerp en staat vol met handige tips om de wereld groener te maken.

De waanzinnige boomhut 8 is uit, dit maal met maar liefst 104 verdiepingen. Dit boek is een hit onder kinderen en geschikt vanaf groep 4, in ieder deel komen er 13 verdiepingen bij en de boomhut wordt steeds gekker.

Mijn gekke uitvindingen schetsboek met 50 geweldige activiteiten voor jonge uitvinders staat op ons wensenlijstje, dat is echt iets voor onze kleine uitvinder.

Toen de kids nog heel klein waren vond ik het best moeilijk om een leuk boek te kiezen. Het grote kijk-en voorleesboek voor rond de 2 jaar is een nieuw boek voor peuters, met verhaaltjes speciaal voor deze leeftijd.

De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie

Voor in de agenda

16 tot en met 24 februari is de voorjaarsvakantie in de regio Noord, 23 februari tot en met 3 maart is de voorjaarsvakantie in de regio Midden en Zuid.

☆Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in Zeehondencentrum Pieterburen een rondleiding volgen, maar er worden ook activiteiten georganiseerd, zoals een workshop zeemansknopen maken, pasteltekenen of een waddensafari.

☆16 tot en met 24 februari is Sprookjes in de Krokus, een jeugdfilm -en theaterfestival in de Pijp in Amsterdam, georganiseerd door Rialto, CC Amstel, de OBA en de Amsterdamse Jeugdtheaterschool.

☆16 tot en met 3 maart kunnen oudere stoere kids (vanaf 12 jaar) in The Amsterdam Dungeon naar de tijdelijke show Februscary, in de duisternis jagen onverwachte situaties en onvoorziene gasten de bezoeker de stuipen op het lijf.

☆17 februari is de Feelgoodmarket op Strijp S in Eindhoven, met heel veel activiteiten voor kids. Strijp S is sowieso heel leuk om heen te gaan.

☆17 februari is de Swan Market, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod, dit keer in Den Bosch.

☆22 februari gaan de Wonderkamers van het Haags Gemeentemuseum weer open. Kinderen kunnen hier dwalen, ontdekken, spelen, leren en je compleet laten verrassen, in een wereld vol beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, architectuur en mode. De museumgame is een mix van digitale en niet digitale opdrachten in thematische kamers rondom het labyrint.

☆23 en 24 februari is de Modelbouwshow in Goes, waar gebouwen, auto’s, treinen, boten en vliegtuigen op schaal zijn nagebouwd.

☆23 februari tot en met 1 maart is theater- en kunstfestival Krokus Kabaal op verschillende locaties in Den Haag.

☆24 februari is Prentenboekjesfestival Feest in de Stad in de Schouwburg Amstelveen, vol bekende prentenboekfiguren en er is een voorstelling van Agent en Boef en Nijntje op de fiets.

☆24 februari tot en met 3 maart is jeugdtheaterfestival Lente Uitjes in Amersfoort, Utrecht, Houten en Leidsche Rijn.

☆24 februari is de Swan Market, een lifestyle markt met allerlei creatief aanbod, dit keer in Rotterdam.

☆Tot en met 3 maart is het IJsbeelden Festival in Zwolle, vergeet niet om je warme jas mee te nemen, want ook binnen is het koud.

☆Tot en met 3 maart is Flevonice in Biddinghuizen, een drie kilometer lange kunstijsbaan in de natuur, met allerlei andere leuke dingen, zoals een grote glijbaan waar je met een band vanaf gaat, een grote krabbelbaan om te oefenen, een speeltuin, trampolines en een restaurant.

☆3 maart is de Sunday Market, een creatieve markt in Amsterdam, met veel leuke dingen voor kids. Het Westergasterrein is sowieso een leuke plek om met de kinderen heen te gaan, het is een leuk park met een speeltuin.

☆16 maart is de Museumnacht Kids, op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

☆16 maart is Alles is kunst-festival in Rotterdam, waar kinderen kennis kunnen maken met beeldende kunst, theater, dans, muziek, schrijven en illustreren. Georganiseerd door Lemniscaat en de Rotterdamse Bibliotheek.

☆21 maart tot en met 19 mei is de Keukenhof weer open, waar van alles voor kinderen wordt georganiseerd, tickets kun je van te voren boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets, daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het ook goedkoper.

☆24 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, met avonturentocht en kindertocht.

☆29 maart tot en met 16 juni is Tweetakt, een festival in Utrecht, met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan. In het Fort vind je beeldende kunst, dans, theater en muziektheater beleven, speciaal voor kinderen en families.

☆In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag, voor het ultieme lentegevoel.

De Leuke Update #13 | kids uitjes voor de voorjaarsvakantie

Nog meer leuke uitjes

☆Wil je een paar dagen weg, maar niet te ver? Bij attractieparken als de Efteling en Duinrell kun je ook blijven slapen, door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken. Bovenstaande foto nam ik trouwens ook in Duinrell.

☆Op zondagochtend kun je vaak naar een ochtend speciaal voor kleintjes in de bios, dan staat het licht een beetje aan en is het geluid minder hard. Het zijn meestal korte films, vaak zelfs meerdere korte filmpjes achter elkaar, ideaal voor de concentratie van kleintjes. Dit wordt onder andere georganiseerd onder de noemer Kleuterbios van Pathé en Mini Morning van VUE.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

Nieuwe films in de bios

Er zijn twee nieuwe films in de bios, Ernest & Célestine, waarover ik een review schreef, en Corgi.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.