Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen

Het is alweer bijna voorjaarsvakantie, dus het is weer tijd voor een bucketlist vol leuke activiteiten voor kinderen! Wij maakten alvast een lijst met leuke ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. 

Waarom noemen we een vakantie in februari tegenwoordig eigenlijk voorjaarsvakantie? Vroeger heette dit de krokusvakantie, wat veel beter klopte. Krokusjes staan voor mij voor het vooruitkijken naar het voorjaar, terwijl de meeste dagen nog heel koud zijn. Voor de eerste kleurrijke bloemen van het jaar, waarna er nog heel veel volgen. En voor heel af en toe je jas open kunnen doen, als het zonnetje schijnt, nog voor de echte lente begint.

In deze bucketlist vind je dan ook veel dingen om lekker binnen te doen 😉 Maar natuurlijk ook genoeg activiteiten om tijdens de voorjaarsvakantie lekker buiten te doen met de kinderen. Met je jas aan en je muts op, zodat je het lekker lang volhoudt. Of zal het toch al een beetje lente-weer zijn?

Tijdens de voorjaarsvakantie vullen we deze lijst met activiteiten voor kinderen zeker nog aan. Wil je weten wat we zelf gaan doen in de voorjaarsvakantie? Volg ons dan op Instagram!

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen

Knutselen en andere creativiteit

☆Als het koud blijft gaan we nog wat vogelvoer zelf maken.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek, de rest gaat weg. Van knutselwerkjes die te groot zijn om in te plakken maken we een foto om in te plakken.

☆We doen graag zelf een fotoshoot met de kids. Ik wil binnenkort een keer naar de NDSM werf, omdat de achtergronden daar zo tof zijn. Oude industriële plekken zijn namelijk heel tof om foto’s te maken.

☆Samen foto’s maken met een oude smartphone vinden de kids leuk. Daarna bewerken ze de foto’s met allerlei gekke smileys er op.

☆Zoonlief vindt het leuk om met de naaimachine dingen te maken. We gaan dus weer aan de slag met deze handwerk ideeën voor kinderen. Ook leuk: met een textielstift samen een stoffen tas versieren.

☆Een stop motion of kijkdoos maken, we zijn het al heel lang van plan. Maar het is er nog steeds niet van gekomen.

☆Natuurlijk wordt er flink geknutseld in de vakantie. Een winter knutselwerk, krokussen of andere bollenbloemen knutselen zoals narcissen, tulpen of blauwe druifjes… Of we knutselen alvast iets voor Pasen.

Lekker eten

☆Over Pasen gesproken… Het is ook nooit te vroeg om alvast een keer paaseieren te versieren of wat anders lekkers te maken voor Pasen.

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken. Erbij maken we een fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

☆Iets lekkers bakken is altijd gezellig. Op Leuk met kids vind je veel ideeën om lekkere dingen te bakken met kids.

☆Onze kinderen helpen graag met koken, maar dan natuurlijk wel een gerecht dat ze lekker vinden. Een soort Kinderkookcafé thuis dus.

Binnenspelen

☆De kinderen zijn gek op spelletjes om samen te doen. Soms vinden ze smart games juist fijn, die kun je namelijk lekker in je eentje doen, ook fijn onderweg.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren. Ondertussen kleuren de kids bijvoorbeeld kleurplaten of ze bouwen iets.

☆De kinderen kunnen zich eindeloos verkleden. Misschien maak ik deze vakantie wel een verkleedoutfit voor ze.

☆De kinderen maken heel graag hutten: onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Wij hebben dit huttenbouw systeem van PL-UG, ik schreef er hier een review over.

☆De kids vinden het heerlijk om een doeboek te doen. Dit dikke speel- en oefenboek is onze favoriet.

☆Een groot KAPLA bouwwerk maken. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie.

Binnen bewegen

☆Samen yoga doen met de oefeningen in dit leuke boekje of YouTube.

☆Dansen op de favoriete muziek van de kids. We maakten een lijstje met de leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube.

☆Meer tips voor slecht weer activiteiten voor kinderen vind je in dit artikel.

Lang in bed en laat opblijven

☆Erg gezellig: met de matrassen van het grote bed in de woonkamer voor de televisie. Lekker met zijn allen film kijken of stoeien op het bed zonder er vanaf te kunnen vallen. Het is gelukkignog net lang genoeg donker om er ook te kunnen slapen.

☆Leuk: lekker laat opblijven en dan in het donker met een zaklamp een “nachtwandeling” maken. Een tip van Roos.

☆Iedere vakantie komt er minimaal één vriendje logeren. Een traditie van Miriam.

☆De vakantie is lang genoeg om een leuk boek voor te lezen. Bij voorkeur een boek dat ze allebei leuk vinden. Misschien gaan we de Gorgels en het geheim van de Gletsjer nog een keer voorlezen, maar dit keer voor beide kids.

Buitenspelen

Voor de deur

☆Stoepkrijten: een hele grote tekening maken op de stoep voor ons huis. Of een hinkelbaan, dan blijf je lekker warm.

☆Stoepranden, net als vroeger. Je staat tegenover elkaar op de rand van de stoep, allebei aan een kant van de straat. Je probeert de bal precies op de stoeprand te gooien. En als de bal terug stuitert krijg je een punt.

De hort op

☆Naar een grote speeltuin. Maar dan bij voorkeur wel een waar je ook even binnen kunt opwarmen tussendoor.

☆Lekker naar het bos, even helemaal ontspannen…

☆Uitwaaien op het strand, terwijl de kinderen schelpen zoeken. Natuurlijk wel met hun regenbroek en regenjas aan.

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer organiseren in heel Nederland natuuractiviteiten voor kinderen in de vakantie. Misschien gaan we wel weer een kabouterpad wandelen.

Uitjes

☆In de voorjaarsvakantie worden er leuke uitjes en andere activiteiten voor kinderen georganiseerd. In de Leuk met kids agenda deel ik er veel.

☆Een must voor iedere vakantie: een één op één uitje met je kind, zonder broer of zus, dan zijn ze opeens zo relaxed, een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

UITJES BUITEN

☆De Efteling staat nog op onze bucketlist, wie weet op een mooie dag?

☆Weet je dat Madurodam behalve de miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Een leuk uitje voor een droge dag dus.

UITJES BINNEN

☆Er zijn weer leuke kinderfilms in de bios. In de Leuk met kids agenda vind je een overzicht.

☆We gaan deze vakantie zeker een keer zwemmen, voor kids is het belangrijk om af en toe weer even te oefenen en ze vinden het heel leuk.

☆Als het echt lang slecht weer is ga ik een binnenspeeltuin overwegen of een klimhal waar kinderen zich makkelijk zelf kunnen zekeren.

☆In veel kindvriendelijke restaurants worden in de voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ik doe dat iedere vakantie wel een keer met moeders van klasgenootjes.

☆Mijn moeder was gek op struinen bij een kringloop, ik vind het fantastisch en dochterlief ook. Zou het een erfelijk dingetje zijn?

CULTUUR EN MUSEA

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum. We zijn vlak voor de vakantie al naar het Zuiderzeemuseum geweest. Daar is de nieuwe tentoonstelling Zee vol verhalen. Zoonlief vond het erg tof, omdat er zo veel doe-dingen zijn. Kids leren er op een leuke interactieve manier over het voormalige Zuiderzeegebied. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er extra veel activiteiten voor kinderen.

☆In de voorjaarsvakantie staat Beeld en Geluid in Hilversum in het teken van Kinderen voor Kinderen. Het kinderkoor bestaat 40 jaar, daarom zijn er workshops zang en dans en kun je sommige kinderen uit het koor ontmoeten. Elke dag is er iets anders. Hier gaan kleine meis en ik heen, daar hebben we super veel zin in.

☆Er zijn natuurlijk nog veel meer musea. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea. Wij gingen bijvoorbeeld naar Naturalis en Museum Boerhaave in Leiden, het Maritiem Museum en Villa Zebra in Rotterdam, het Muiderslot in Muiden, NEMO en de Museumtramlijn in Amsterdam, het Nijntje Museum of het Spoorwegmuseum in Utrecht, het DAF Museum in Eindhoven, of het Veiligheidsmuseum in Almere.

☆Er zijn in de krokosvakantie een paar leuke theaterfestivals voor kinderen. Daar willen we graag een keer heen

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan op de pagina met alle uitjes op Leuk met kids.

Fijne voorjaarsvakantie!!

Kom regelmatig even terug naar Leuk Met Kids voor meer kids activiteiten in de voorjaarsvakantie! Kijk bijvoorbeeld eens naar de Leuk met kids agenda of naar ons overzicht van uitjes met kids.

Op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke tips. Bijvoorbeeld om de kids te vermaken in en om huis. thuis tips