Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen

De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze krokusvakantie te doen. Met ideeën voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Voor zowel voor mooi weer als voor slecht weer. 

Het is bijna niet voor te stellen, maar het is alweer tijd voor de voorjaarsvakantie. Zou de lente alweer een beetje voelbaar zijn? Even geen onderwijs, het eerste lente zonnetje, wij hebben er zin in!

Aan het begin en einde van de dag is het vaak nog koud. Maar midden op de dag kan het zonnetje heerlijk zijn. In deze bucketlist vind je dan ook veel dingen om lekker binnen te doen. Maar ook heel veel activiteiten om tijdens de voorjaarsvakantie lekker buiten te doen met de kinderen. Want als dat zonnetje doorbreekt is het opeens heerlijk. En anders doen we die dikke jas aan, zodat we het lekker lang volhouden.

Tijdens de voorjaarsvakantie vullen we deze lijst met activiteiten voor kinderen zeker nog aan. Daarnaast delen we ook veel tips op Instagram!

Inhoud: voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen

Scroll lekker door de lijst of klik meteen door naar:

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze krokusvakantie te doen. Met ideeën voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Voor zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

Wanneer is de voorjaarsvakantie in 2024?

◇10 februari 2024 tot en met 18 februari 2024 is in Nederland de voorjaarsvakantie in de regio Zuid en in België in Vlaanderen. 11 – 14 februari wordt in heel veel steden en dorpen in het Zuiden wordt weer Carnaval gevierd.

◇17 februari 2024 tot en met 25 februari 2024 in Nederland in de regio Noord en Midden de voorjaarsvakantie.

◇Hoe komt het dat de voorjaarsvakantie in 2024 zo vroeg is? Carnaval valt dit jaar vroeg. In de regio Zuid valt Carnaval altijd in de krokusvakantie. En de regio Noord en Midden volgen de week erna.

◇In Vlaanderen in België is ook nog paasvakantie van 1 april tot 14 april. Sommige Nederlandse scholen hebben ook een korte paasvakantie. Hier vind je ook tips voor de paasvakantie.


Voorjaarsvakantie activiteiten thuis met kinderen

Binnenspelen

☆De kinderen zijn gek op spelletjes. Ik maakte een overzicht van bordspelletjes voor alle verschillende leeftijden. Soms vinden ze smart games juist fijn, die kun je namelijk lekker in je eentje doen. Dat is ook fijn onderweg.

☆Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… De kinderen kunnen zich eindeloos verkleden.

☆De kinderen maken heel graag hutten: onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Wij hebben het huttenbouw systeem van PL-UG (bij Bol.com of bij I Love Speelgoed), ik schreef er hier een review over.

☆Als de kinderen een groot bouwwerk maken zijn ze een hele tijd bezig. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

◇Deze vakantie gaan we de LEGO op beide kinderkamers weer eens goed uitzoeken. Bekijk onze tips om te LEGO en DUPLO op te bergen.

Bekijk ook: binnen tips voor als het buiten regent of koud is

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

Buitenspelen in de voorjaarsvakantie

☆De kinderen vinden schaatsen fantastisch. In de voorjaarsvakantie gaan ze lekker veel met skates of rolschaatsen (Bol.com) naar buiten. Of op de stepjes natuurlijk. En misschien gaan we wel een keertje naar de schaatsbaan.

Stoepkrijten: een hele grote tekening maken op de stoep voor ons huis. Of een hinkelbaan, dan blijf je lekker warm. Stoepkrijt tekeningen zijn net kleine kunstwerkjes. Ons favoriete stoepkrijt is van Crayola bij Bol.com, want de kleuren zijn mooi helder.

Stoepranden, net als vroeger. Je staat tegenover elkaar op de rand van de stoep, allebei aan een kant van de straat. Daarbij probeer je de bal precies op de stoeprand te gooien. En als de bal terug stuitert krijg je een punt.

☆De kids hebben het knikkeren herontdekt. Fijn is dat je er weinig bij nodig hebt, je kunt een gat naast een tuintegel gebruiken. Knikkers zijn te koop bij Bol.com.

☆“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg om een happertje te vouwen.

☆De tennispaal gaat weer uit de schuur, daarbij blijf je ook lekker warm. Swingball is te koop bij Bol.com

☆Nog een van onze favorieten: darten in de tuin. Wij hebben een dartbord met balletjes en klittenband (BS bij Bol.com).

☆De eerste klusjes in de tuin kunnen gedaan worden, de kinderen helpen daar graag bij. We moeten allerlei dingen snoeien. Daarbij mogen de kids op YouTube opzoeken hoe en wanneer we dat moeten doen. Daarnaast planten we wat bloeiende bloembollen, zoals krokussen, narcissen, tulpen of blauwe druifjes.

Bekijk ook: tips om buitenspelen in je eigen tuin leuker te maken 

Happertje vouwen met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen

Knutselen met kinderen in de voorjaarsvakantie

☆Natuurlijk wordt er flink geknutseld in de vakantie. We maken bijvoorbeeld een winter knutselwerk of we knutselen alvast iets voor Pasen. Al onze knutsels bewaren we in ons overzicht met 101 knutsel ideeën.

☆Ook heel erg leuk: een stop motion filmpje te maken. Zo maak je een stopmotion filmpje.

☆Zijn jullie naar het museum geweest en willen jullie nu thuis aan de slag? In dit artikel vind je heel veel leuke ideeën voor thuis kunst voor kinderen. Boeken, kinderfilms, online rondleidingen, workshops en knutseltips.

☆Ook zelf foto’s maken met een oude smartphone vinden de kids leuk. Daarna bewerken ze de foto’s met allerlei gekke smileys er op.

☆Als het koud blijft gaan we nog wat vogelvoer zelf maken.

☆De kids vinden het leuk om met de naaimachine dingen te maken. We gaan dus weer aan de slag met deze handwerk ideeën voor kinderen. Het is tulpentijd, dus deze tulpen van vilt en chenilledraad zijn nu erg leuk.

Bekijk ook: onze favoriete knutselspullen 

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Bijvoorbeeld knutselen in winter thema, zoals deze sneeuwpop van kralen.

Tekenen en kleuren

☆Onze kids zoeken graag dingen op internet op, om het vervolgens na te tekenen. Zo zijn ze gek op Pokemon, ze verzamelen de kaarten en vonden deze traktatie fantastisch. Dus bedachten ze om samen Pokémons te gaan tekenen en er een soort presentatie van te maken. Toegegeven, dat deden ze pas nadat ze voor die dag een game verbod kregen omdat ze ruzie hadden gemaakt. Dat leidt kennelijk tot nieuwe creativiteit en saamhorigheid 😉

☆Ook pakken de kids hun onze nateken-boeken er graag bij. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Ze hebben Zo teken je leuke dieren (bij Libris en bij Bol.com) en Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com).

☆Ook zo leuk: happy stones maken, mooi versierde stenen. Die verstop je als verrassing voor de vinder in de buurt. Het is enige wat je nodig hebt zijn mooie gladde stenen en verf of permanent stiften. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com). Dat willen we deze vakantie doen! Hier laat ik meer zien.

Bekijk ook: leuke ideeën om te tekenen en kleuren

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Zoals leuke ideeën om te tekenen en kleuren.


Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek rozeMaak dit boek blauwMaak dit boek groen en Maak dit boek geelHier vertel ik er meer over. De boekjes zijn te koop bij Bol.com.

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel. 

Tekeningen bewaren

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze krokusvakantie te doen. Met ideeën voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Voor zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek.

Lekker eten

☆Het is nooit te vroeg om alvast een keer paaseieren te versieren of wat anders lekkers te maken voor Pasen. Of juist om winterkoekjes te versieren.

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken. Erbij maken we een fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

Heel Holland Bakt! Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids.

☆Als het koud blijft, dan gaan we lekker een keer kaasfonduen.

☆Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt met de allermooiste knutselwerkjes.

☆Onze kinderen helpen graag met koken, maar dan natuurlijk wel een gerecht dat ze lekker vinden. Een soort Kinderkookcafé thuis dus.

Bekijk ook: 101 gezonde kindvriendelijke recepten 

Winter koekjes bakken en versieren. Het is een van onze favoriete bezigheden voor de winter: koekjes bakken en versieren. Soms bakken we de koekjes zelf, soms gebruiken we koekjes uit de winkel. Want koekjes versieren is misschien wel het allerleukste, het is een soort knutselen. In dit artikel delen we leuke ideeën. Zoals dit peperkoekhuisje of snoephuisje recept.

Games en online workshops

☆Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Manlief speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

☆De kids programmeren graag. Met MIT apps Scratch (vanaf 8) en Scratch Junior (vanaf 5) leren kinderen programmeren. Voor oudere kinderen is er Code.org, ontwikkeld door Bill Gates en Mark Zuckerberg. Zoonlief heeft het boek Programmeren voor kinderen (Bol.com), dat helpt hem met Scratch.

☆Zelf een game bouwen is ook leerzaam en leuk, dat kan gratis met de Klokhuis Game Studio.

☆We hebben een elektrische piano. Deze vakantie gaan we veel piano oefenen met de app Simply Piano. Met name zoonlief is al een flink eind gekomen met die app.

Bekijk ook: de leukste online workshops en activiteiten.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

Kijken in de voorjaarsvakantie

☆Erg gezellig: met de matrassen van het grote bed in de woonkamer voor de televisie. Lekker met zijn allen film kijken of stoeien op het bed zonder er vanaf te kunnen vallen. Het is gelukkig nog net lang genoeg donker om er ook te kunnen slapen.

☆Een thuisbioscoop is natuurlijk ook heel gezellig. Popcorn en frisdrank erbij, gordijnen dicht en met zijn allen tegen elkaar op de bank. Kun je er geen genoeg van krijgen? Je kunt natuurlijk ook een film marathon doen. Dennis een lijstje van nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren. Ook zijn er leuke films bij Pathé Thuis.

☆In de vakantie heb je wat meer rust, leuk om samen yoga te leren. Ik maakte een lijstje met leuke yoga boeken en filmpjes.

☆Dansen op de favoriete muziek van de kids. We maakten een lijstje met de leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube.

Bekijk ook: de leukste nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren

Boeken

☆De vakantie is lang genoeg om een leuk boek voor te lezen. Bij voorkeur een boek dat ze allebei leuk vinden. Zelf lezen de kids graag weetjesboeken.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren. Ondertussen kleuren de kids bijvoorbeeld kleurplaten of ze bouwen iets.

☆Kleine meis heeft haar eigen bucketlist vakantie project. Ze zocht een stapel atlassen uit de kast en pakte de wereldbol erbij. In haar schrift schrijft ze van alles op wat ze ontdekt over aardrijkskunde. Bij Bol.com vind je veel verschillende wereldbollen.

Kleine meis bedenkt haar eigen vakantie project. Ze pakte een stapel atlassen uit de kast en de wereldbol erbij. In haar schrift schrijft ze van alles op over aardrijkskunde.

Tijdschriften en vakantieboeken

☆De kids lezen graag tijdschriften. Onze kids vinden het heerlijk om een doeboek te doen. Dit dikke speel- en oefenboek is onze favoriet.

☆Nog een leuke tip voor ouders. Het grote vakantie-doeboek voor uitgebluste ouders. Van de bedenkers van de podcast Ik Ken Iemand Die. Met anekdotes, tips, recepten, puzzels en kleurplaten die je met gebalde vuisten mag doorkrassen. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen

Leuke uitjes met kinderen in de voorjaarsvakantie

☆In de voorjaarsvakantie worden er leuke festivals en andere activiteiten voor kinderen georganiseerd. Bekijk daarvoor even de lokale uit agenda.

☆Een must voor iedere vakantie: een één op één uitje met je kind. Zonder broer of zus. Want dan zijn ze opeens zo relaxed. Dit is een tip van Corrien waar we het allemaal hartgrondig mee eens zijn.

☆Op een mooie dag samen lunchen in een restaurant. Liefst op een terras in het voorjaarszonnetje. In dit artikel vind je kindvriendelijke restaurants in heel Nederland.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. Kanteen25 Amsterdam: duurzaam restaurant met stoere speelruimte op Marineterrein, leuk voor kinderen en tieners. In de speelruimte in de kelder kun je tegen elkaar tafelvoetballen of poelen. Of even lekker met elkaar kletsen op de banken, weg van alle ouders. De twee vintage arcade apparaten vond zoonlief fantastisch.

Gratis met de trein

☆Een uitje is extra leuk als je met de trein gaat. Wist je dat je kind gratis met de trein mee kan? Hoe je dat regelt lees je hier op Leuk met kids. Voor tieners zijn er goedkope dagkaarten.

Attractieparken enzo

☆Altijd leuk: een dagje naar een attractiepark, bijvoorbeeld bij de Efteling, bij Duinrell, of bij Plopsa en bij Disneyland Parijs. In de meeste van deze parken kun je ook slapen. Daardoor hoef je je niet alle attracties in één dag te doen. Maar sommige attracties kunt uitstellen tot de volgende dag. En andere attracties de volgende dag nóg een keer doen.

☆Bij het Safari Resort van de Beekse Bergen in Brabant kun je tussen de wilde dieren slapen. Wij schreven een review over het Safari Resort. Daarnaast kun je even verderop over overnachten bij Lake Resort Beekse Bergen.

Aquarium Sea Life aan de boulevard van Scheveningen heeft onvoorstelbaar veel vissen. Maar ook otters, roggen, zeepaardjes en nog veel meer.

☆Weet je dat Madurodam behalve de miniatuurstad ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen heeft? Een leuk uitje voor een droge dag dus.

☆Voor oudere kinderen is een klimbos leuk. Lees bijvoorbeeld onze review van Fun Forest, die zitten in verschillende steden. En ze gaan na de winterstop in de voorjaarsvakantie weer open.

◇Tot 24 februari zijn de Light Nights Aqualuna in Ouwehands Dierenpark (niet alle dagen). Dit lichtspektakel vormt een magische waterwereld, een wereld vol kleur en prachtige wezens.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer. Deze foto nam ik in Madurodam.

Een citytrip met kinderen in de voorjaarsvakantie

☆Een citytrip is super leuk om met een van de kids of met het hele gezin te doen.

☆Iedere vakantie gaan we wel wat leuks doen in Amsterdam, onze woonplaats. Hier vind je onze favoriete uitjes in Amsterdam met kids. Met tieners kun je naar AMAZE van ID&T, een verrassende reis langs licht- en geluidsshows. Altijd leuk: een rondvaart over de Amsterdamse grachten met Lovers.

Rotterdam vinden we ook een hele leuke stad! Hier vind je al onze kindvriendelijke tips in Rotterdam. Denk je aan Rotterdam, dan denk je al snel aan de wereldberoemde gele Kubuswoningen. We hebben er een nachtje geslapen, in een familiekamer van Stayokay Rotterdam. Daarnaast maken street art kunstenaars in Rotterdam vaak kunstwerken op oude gebouwen. Zo is een toffe sfeer ontstaan in deze buurten. Met een app kun je kun je wandelroutes langs deze street art doen, echt een aanrader!

◇In Utrecht is tot eind maart lichtjesroute Lumen. Kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk.

☆Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve escape game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Zoonlief heeft dit hoog op zijn bucketlist staan.

☆Andere speeltuinen in eigen stad ontdekken is altijd leuk! Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen en speelboerderijen.

Bekijk ook: onze andere tips voor een citytrip met kinderen

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. In Rotterdam worden regelmatig street art kunstenaars uitgenodigd, die kunstwerken aanbrengen op oude gebouwen. Zo is een hele toffe sfeer ontstaan in deze buurten. De Street art routes leiden je langs al deze prachtige graffiti. We namen de route als basis en combineerden dat met allerlei andere bezienswaardigheden in de buurt.

Voorjaarsvakantie activiteiten voor tieners en oudere kinderen

☆Leuk om even de energie kwijt te raken: een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL.

☆Bij The Park Playground beleef je samen VR experiences, leuk met een groep. In deze virtuele ervaring maak je je eigen avontuur, maar iedereen er kan apart rondlopen. Denk aan De Mol in VR, een escape room of een sci-fi avontuur.

☆In de Kartfabrique in Utrecht kun je lasergamen, karten of ontsnappen uit Prison Island. Zoonlief was hier met zijn oom en wil graag weer terug.

☆Bij Gamecity in Zoetermeer kun je karten, laser gamen of Prison Island spelen.

AMAZE van ID&T in Amsterdam is een tof uitje met tieners. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows in verschillende ruimtes. Je bepaalt voor een deel zelf hoe de reis gaat, wat het spannend maakt. Amaze is vanaf 10 jaar. In deze review van AMAZE vertellen we meer.

Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds ligt op de Dam in Amsterdam. Leuk om selfies met beelden van sterren te maken. Tieners kunnen daarna meteen shoppen in de Kalverstraat.

Bodyworlds in Amsterdam laat met anatomische exemplaren van echte menselijke lichamen zien hoe het lichaam werkt.

The Amsterdam Dungeon is een spannende interactieve tour, waarin je zelf een rol speelt. In verschillende shows word je meegenomen naar de duistere kant van de geschiedenis van Amsterdam. Met heksenjagers, brandstapels en meer.

Wandelen met kinderen

☆We wandelen altijd veel, dus ook in de voorjaarsvakantie. Lekker naar strand, bos of heide. Onze oppashond komt ook, die vindt dat natuurlijk heerlijk. Dan nemen we broodtrommels en isoleerflessen mee met wat warms voor onderweg. Of we gaan ergens warme chocolademelk drinken.

☆Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk.

☆Ken je de wandelknooppuntennetwerken al? Je kunt een wandeling uitstippelen tussen verschillende knooppunten. Die wandeling volg je dan via de paaltjes met gekleurde pijlen. Op veel parkeerplaatsen bij wandelgebieden zie je deze wandelroutes staan. Je kunt ze ook online zoeken of zelf uitstippelen bij de ANWB of Wandelnet. Met kids is het erg fijn om van tevoren te weten hoe ver een wandeling is.

☆Lekker vies worden kan bij de Oerrrr speelnatuur van Natuurmonumenten. Voor kleintjes is een kabouterpad wandelen leuk.

Geocaching is heel populair bij kids en tieners. Je download een app (voor Android heb ik c:geo) en gaat op zoek naar een cache.

☆Ook leuk: met de Pokemon Go app op stap. Terwijl je kind virtuele Pokémons zoekt, maak je een flinke wandeling. Let wel op dat je kind niet de weg oploopt zonder te kijken.

☆Ben je bang dat de kids vies en nat worden? Kijk dan even naar deze hippe regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen. Als het erg koud is kan een skibroek ook fijn zijn.

Uitje met kids: kabouterpad wandelen

Cultuur en musea met kinderen

☆We gaan regelmatig naar een kindvriendelijk museum. Ik heb samen met lezers een lange lijst gemaakt met kindvriendelijke musea. Daarnaast schreven we over veel musea een review. In de voorjaarsvakantie hebben veel musea extra activiteiten voor kinderen.

Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad een uitgebreide collectie vliegtuigen, maar ook toffe speeltuinen, zowel buiten als binnen. 

◇Veel LEGO in musea dit jaar! Zo heeft het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn een LEGO tentoonstelling. Ook kun je in het Muiderslot meebouwen aan een LEGO kasteel (meer over het Muiderslot). Leuke uitjes voor de voorjaarsvakantie!

◇Het Spoorwegmuseum is het favoriete museum van onze jongen. Hij is er geweest als peuter, kleuter en kind, maar ook als tiener is het nog steeds leuk. Natuurlijk kun je hier indrukwekkende historische treinen bekijken. Maar er is nog veel meer. Voor oudere kinderen en tieners zijn er spannende attracties en het Techlab. Voor peuters en kleuters is er een treintje waarin je kunt rijden en een speeltuintje. Tijd voor een blog over het Spoorwegmuseum dus!

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals het Spoorwegmuseum. In het Techlab van het Spoorwegmuseum leer je op een speelse manier over de techniek van de trein. Het is een soort practicum lokaal vol proefjes. Hoe blijven treinen op het spoor, hoe werken de remmen, dat soort vragen. Dit deel van het Spoorwegmuseum is een absolute tip voor nieuwsgierige kinderen.

◇Toen we in Eindhoven waren bezochten we het Philips Museum, verrassend leuk! Over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Philips. Maar ook over techniek en technologische ontwikkeling. Kleuters en jonge kinderen kunnen op pad met UV-zaklamp, opdrachtvel en tekenvel. Oudere kinderen en tieners lossen met de Mission Eureka tablet challenges op.

◇Vorige voorjaarsvakantie gingen we naar Geofort Herwijnen, op de grens van Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht. Hier leer je over de aarde, het klimaat, waterbeheer en de energietransitie. Buiten is er een leuke speeltuin. En je kunt er Minecraft workshops doen! Daarnaast zit het in een oud fort van de Hollandse Waterlinie. Onze kids vonden het er fantastisch en willen snel een keer terug.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. Zoals Geofort Herwijnen, hier leer je over de aarde, het klimaat, waterbeheer en de energietransitie. Buiten is er een leuke speeltuin. En je kunt er Minecraft workshops doen! Het zit in een oud fort van de Hollandse Waterlinie.

☆Naar de bieb om een grote stapel leuke boeken uit te zoeken. Veel bibliotheken organiseren ook leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie.

Naar de bioscoop in de voorjaarsvakantie

◇Er is weer een nieuwe film over de Familie Vos in de Efteling. Een paar jaar geleden heb je misschien De expeditie van familie Vos gezien. In de Legende van Familie Vos gebeurt er natuurlijk weer wat geks in de Efteling. Dit keer zijn er spoken in het park. De film draait vanaf begin februari in de bioscoop, dus ook in de voorjaarsvakantie. Lees hier meer over deze bioscoopfilm.

Nog meer uitjes binnen

☆Er zijn in de voorjaarsvakantie vaak leuke kinderfilms in de bioscoop. In veel bioscopen worden tijdens de voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd.

☆We gaan deze vakantie zeker een keer zwemmen. Voor kids is het belangrijk om af en toe weer even te oefenen en ze vinden het heel leuk.

☆Als het echt lang slecht weer is ga ik een binnenspeeltuin overwegen. Of een klimhal, liefst zo een waar kinderen zich makkelijk zelf kunnen zekeren. Bij een trampolinepark van JumpSquare of van Jump XL kunnen kinderen en tieners hun energie ook kwijt.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. Zoals klimmen in een klimhal. Dit is USC Sportcentrum Universum in Amsterdam.

☆In veel kindvriendelijke restaurants worden in de voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ik doe dat iedere vakantie wel een keer met moeders van klasgenootjes.

☆Mijn moeder was gek op struinen bij een kringloopwinkel, ik vind het fantastisch en dochterlief ook. Zou het een erfelijk dingetje zijn?

Bekijk ook: 101 binnen uitjes met kinderen

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: leuke activiteiten voor kinderen. Festival organisator ID&T heeft een uitje in Amsterdam: AMAZE. Het is een verrassende reis langs licht- en geluidsshows. Dit uitje is geschikt voor tieners en volwassenen, dus ik ging erheen met zoonlief.

Nachtje, weekendje of weekje weg in de voorjaarsvakantie

☆De voorjaarsvakantie is de ideale periode om een weekje weg te gaan, omdat huisjes relatief goedkoop zijn. Bovendien worden er op vakantieparken tijdens de voorjaarsvakantie vaak leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

☆Zoek je een leuke plek? We hebben heel veel fijne tips om te overnachten met kinderen en tieners. Hotels, campings en vakantiehuisjes, in Nederland en daarbuiten. We schreven ook een aantal reviews van vakantiehuisjes en hotels.

☆Kortgeleden verbleven we op Landal Orveltermarke, een mooi groen vakantiepark. Leuk voor kinderen, tieners en ouders die van sporten en natuur houden. Met onder meer een golfbaan, MTB track, speelnatuur, natuurbad en binnenzwembad. Het ligt vlakbij museumdorp Orvelte. Ik schreef een review van Landal Orveltermarke.

☆Of kijk bij de parken van Landal, van Europarcs, van Roompot, van Topparken of van RCN. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje. De keten Stayokay zit zowel in steden als in de natuur en heeft vaak familiekamers.

Kortgeleden verbleven we op Landal Orveltermarke, een mooi groen vakantiepark. Leuk voor kinderen, tieners en ouders die van sporten en natuur houden. Met onder meer een golfbaan, MTB track, speelnatuur, natuurbad en binnenzwembad. Het ligt vlakbij museumdorp Orvelte.

Voorjaarsvakantie buiten Nederland

Parijs is het hele jaar door leuk. We gingen er deze zomer heen. Wat te doen in Parijs? Op onze eerste dag gingen we met de hop on hop off bus langs allerlei toeristische attracties in het centrum van Parijs. Daarmee zie je in korte tijd veel van Parijs. Maar op de tweede dag wilden we juist wat meer de sfeer van Parijs proeven en wat meer de tijd nemen. Daarom gingen we naar Montmartre met de kids. Ook leuk: Disneyland Parijs, wij kwamen er helaas niet aan toe.

◇Zoek je nog een leuk hotel, huisje of camping? Bekijk dan onze tips om te overnachten in en rond Parijs.

Bekijk hier meer tips in Frankrijk.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

Wintersport met kinderen in de voorjaarsvakantie

☆Veel gezinnen gaan in de voorjaarsvakantie op wintersport. Cathelijne is een ervaren skiër. Ze deelt haar wintersport tips voor de voorbereiding van de wintersport.

☆Zoek je nog een leuke bestemming? Cathelijne ging op wintersport met kids in Schladming-Dachstein in Oostenrijk. Een fijn skigebied.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze krokusvakantie te doen. Met ideeën voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Voor zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

☆Wil je de wintersport thuis beleven? Dan kun je natuurlijk naar een indoor skibaan gaan. Of maak dit knutselwerkje van deze skiërs. Hier vind je de uitleg & meer winter knutsels.

Hoe schattig zijn deze skiërs in de winter? Deze wintersport knutsel is wel wat ingewikkelder. Geschikt dus voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Alvast wat Pasen in huis halen

☆Zin om Pasen alvast in huis te halen? Je vindt hier heel veel knutseltips voor Pasen. Helemaal leuk als je paasvakantie hebt!

☆Of bekijk onze decoratietips voor Pasen in huis.

Knutselen met strijkkralen: Pasen en de lente.

☆Alvast wat lekkers maken voor Pasen? Bekijk ook onze recepten voor de paasbrunch en het paasontbijt. Of bekijk onze zoete recepten voor Pasen.

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze vakantie te doen, zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

Fijne voorjaarsvakantie met jullie kinderen, dat gaat vast lukken met deze activiteiten!

Onze voorjaarsvakantie kids bucketlist: activiteiten voor kinderen. De voorjaarsvakantie komt er aan! Daarom maakten we weer een bucketlist vol leuke voorjaarsvakantie activiteiten voor kinderen. Een lijst vol ideeën om deze krokusvakantie te doen. Met ideeën voor peuters en kleuters, maar ook voor grotere kinderen en tieners. Voor zowel voor mooi weer als voor slecht weer.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids