De beste apps voor foto bewerking op Android, iPhone en iPad

Veel mensen vragen mij hoe ik mijn blogfoto’s en kinderfoto’s bewerk. Meestal doe ik dat op mijn smartphone of tablet, met apps die veelal gratis zijn. Ik laat je mijn favoriete foto apps voor Android, iPhone en iPad zien.

Apps voor fotobewerking en filters

Social medium en foto app Instagram behoeft voor veel mensen geen toelichting. Voor wie hem nog niet gebruikt: de app is niet alleen leuk om foto’s te delen. Instagram heeft namelijk ook hele mooie filters en fotobewerkingsmogelijkheden. De app is er voor iOS en Android.

Snapseed heeft heel veel mogelijkheden voor fotobewerking. De app slaat foto’s in hoge resolutie op, fijn als je ze wil afdrukken. Ook retoucheren is mogelijk. Daarnaast heeft de app wat filters. De app is er voor Android en iOS.

Met AfterFocus kun je de achtergrond van foto’s wazig maken en zo de nadruk op het onderwerp leggen. Deze app is er voor Android en iOS.

Adobe Photoshop Fix is een soort lightversie van Photoshop. Ik vind het ideaal om oneffenheden in foto’s mee te verwijderen. Ook kun je er gezichtsfoto’s mee retoucheren, zodat die wallen net wat minder confronterend worden 😉 De app is er voor Android en iOS.

VSCO Cam is een app waarbij je vooraf en achteraf dingen kunt aanpassen. Deze app gebruik ik zelf niet, maar vriendinnen wel. Vooraf kun je de sluitertijd en het focuspunt instellen, achteraf onder meer filters kiezen. De app is er voor iOS en Android.

De beste apps voor foto bewerking op Android, iPhone en iPad

Plaatjes, tekst en randen

Photofy heeft hele gave letters, filters, kaders en stickers. Je kunt er ook collages mee maken. Een nadeel vind ik dat de app in de gratis versie zijn naam op de foto zet. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS.

Een van mijn favoriete foto apps is PicsArt, je kunt er ontzettend veel mee. De app heeft basisbewerkingen zoals knippen en draaien, maar je kunt er nog veel meer mee. Er zit een aantal mooie filters en effecten op. Verder kun je (dubbele) randen maken en speelse kaders. Ook zitten er zitten toffe lettertypes in die je ook een kleur kunt geven, mooie stickers en je kunt zelf op de foto tekenen. De app is er voor Android, iOS en op de computer.

Collages van meerdere foto’s maken

Met InShot kun je foto’s en video’s bewerken en er randen om maken. Ook kun je collages maken met deze app. De app is er voor Android en iOS.

Met PicsArt kun je hele goede collages maken, in allerlei vormen en formaten. Ook de maten voor sociale media zitten er in. De app is er voor Android, iOS en op de computer.

PicCollage heeft kaders in verschillende formaten. Daarnaast heeft de app ook allerlei achtergronden, lettertypes en plaatjes. Een nadeel vind ik dat de app haar logo in je foto’s zet. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Foto’s veilig bewaren

Je moet er toch niet aan denken: doordat je telefoon kapot gaat, kwijtraakt of een fout maakt tijdens een update, ben je opeens je foto’s kwijt… Maar ook ik maak te weinig handmatige backups van de kinderfoto’s. Daarom heb ik op mijn telefoon een automatische backup met OneDrive. Ik vertel er meer over in dit artikel.

Verder lezen

Naast deze foto apps, heb ik nog aantal artikelen met apps voor Android, iPhone en iPad.

10 must have apps voor drukke ouders Mama apps op je smartphone: zwangerschap Goede apps voor baby’s, peuters en kleuters op je tablet en smartphone (iPad, iPhone, Android) Handige apps over de ontwikkeling van je baby voor iPhone en Android

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids