De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders

In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

Vakantieboeken voor het hele gezin

Vakantieboeken van strips

Donald Duck heeft meerdere vakantieboeken. Zo is er het Donald Duck vakantieboek. Maar ook Willie Wortel, de Zware Jongens en Mickey Mouse hebben hun eigen vakantieboek. Ze zijn te krijgen via Bol.com.

Daarnaast is er het Donald Duck Junior vakantieboek (bij Bol.com) voor startende lezers tot en met M4 niveau. Kinderen met dyslexie kunnen ook het Ducklexie vakantieboek kiezen (bij Bol.com).

Jan, Jans en de Kinderen Vakantieboek vol met strips en verhalen, te koop bij Bol.com.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.
Speurboeken voor de vakantie

Een Escape Boek is ook leuk voor fans van raadsels. Te koop bij Bol.com.

Kaarten en reisgidsen

Very Mappy maakt mooie grote stevige kleurplaten van kaarten, vol weetjes. Deze Mappy klapper heeft ingeklapt de grootte van een ansichtkaart en past dus in je tas. Te koop bij Bol.com, daarnaast laat ik hier meer zien.

Lonely Planet Kids vakantieboek is een reisdagboek boordevol spelletjes, opdrachten en challenges. Te koop bij Bol.com.

DrawYourMap neemt kinderen mee op avontuur voor een stedentrip. Je maakt je eigen kaart en leert allemaal weetjes. Bij Bol.com en bij Libris zijn verschillende steden te koop.

DrawYourMap neemt kinderen mee op avontuur voor een stedentrip. Je maakt je eigen kaart en leert allemaal weetjes.

Vakantieboeken en doeboeken voor peuters en kleuters

Op zoek naar vakantieboeken en doeboeken voor kinderen van 2 jaar, 3 jaar, 4 jaar of 5 jaar? Dit zijn leuke zomerboeken voor peuters en kleuters.

Het Fiep Westendorp doeboek staat vol puzzels, rijmpjes, verhalen, kleurplaten, spelletjes en knutselideeën. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Het Efteling doeboek staat vol opdrachten voor kleine fans. Kleuren, tellen, recepten, woordzoekers, breinbrekers, doordenkers en magie. Te koop bij Bol.com.

Charlotte Dematons heeft het Alfabet doeboek gemaakt. Natuurlijk ga je ook in dit boek op zoek. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Met het Bobbi doeboek kunnen kleintjes kleuren, tellen, spelletjes, puzzelen en meer. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Het Zappelin Zomerdoeboek, met heel veel kleurplaten en spelletjes, bij Bol.com.

Dadoe viert vakantie, puzzel- en verhalenboek voor kleintjes, te koop bij Bol.com.

Bobo vakantieboek, vol kleurplaten en letterraadsels voor kleuters. Te koop bij hun eigen Blink shop en bij Bol.com.

Spelletjes doen met Vera, absolute nostalgie met Vera de Muis, bij Bol.com.

Junior Einstein heeft een leerzaam zomerboek voor kleuters, hij Bol.com.

Vakantieboeken en doeboeken voor basisschool kinderen

Op zoek naar vakantieboeken en doeboeken voor kinderen van 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar of 11 jaar? Er zijn heel veel zomerboeken voor basisschool kinderen.

Kunst enzo

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel. Hier vertel ik er meer over

Een kleur- en doeboek in je favoriete kleur. Bij deze boeken maak je alles in je favoriete kleur. Er zijn verschillende varianten, Maak dit boek roze, Maak dit boek blauw, Maak dit boek groen en Maak dit boek geel.

Met het Doeboek Mondriaan leren kinderen meer over deze schilder. Met verhalen, puzzels en tekeningen. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Het Grote Kunst Doeboek van Illustrator Paul Thurlby. Grotere kids kunnen het boek met de opdrachten zelf doen, ik deed boek samen met de kinderen (5 en 7 jaar). Je doet telkens eerst een opdracht en op de volgende bladzijde lees je meer informatie. Ook kunnen kinderen op veel plekken zelf aan de slag om te tekenen en schilderen. Het boek is te koop bij Bol.com.

Helden

Superjuffie heeft een eigen doeboek. Met verhalen, raadsels, strips, knutsels en weetjes. Te koop bij Bol.com.

Het doeboek van de Waanzinnige Boomhut is leuk voor fans van het boek, te koop bij Bol.com.

Celine & Michiel hebben het Cemi Doeboek gemaakt. Hierin kom je alles te weten over deze YouTubers en vind je leuke tips voor challenges en pranks. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Het doeboek van Rutger, Thomas en Paco staat vol puzzels , challenges en moppen. Dit is te koop bij Libris en bij Bol.com.

Dieren en planten

Freek Vonk heeft zijn eigen Wild van Freek vakantieboek. Te koop bij hun eigen Blink shop en bij Bol.com.

Roots Natuur Doe-boek, kleuren, tekenen, raden en ontdekken, waardoor kinderen met andere ogen naar de natuur kijken. Het is te koop bij Bol.com.

Het Groene Doeboek is een eco doeboek voor kinderen die alles willen weten over onze veranderende planeet. Het is te koop bij Bol.com.

Het grote aarde doeboek leert je ook van alles over onze planeet. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Het Penny Zomerboek is er voor paardenliefhebbers, te koop bij Bol.com.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.
Voor nieuwsgierige kids

Young Scientist vakantieboek, voor kinderen die gek zijn op ingewikkelde vragen. Het boek heeft ieder jaar een nieuw thema en je kunt ook de edities van eerdere jaren nog kopen. Te koop bij Bol.com.

Quest Junior heeft een zomerboek vol interessante weetjes. Te koop bij Quest en bij Bol.com.

Met het Tijdlijn doeboek maak je een creatieve reis door de tijd. Met tekenen, kleur en zoekopdrachten ontdekken op een speelse manier ontdek je boeiende weetjes over de geschiedenis. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

National Geographic Junior heeft een vakantieboek vol weetjes. Te koop bij hun eigen Blink shop en bij Bol.com.

Zit je kind vol ideeën? Dan kan het die in Mijn gekke uitvindingen schetsboek vormgeven. Tweedehands te koop bij Bol.com.

Zit je kind vol ideeën? Dan kan het die in Mijn gekke uitvindingen schetsboek vormgeven.
Oefenen met lezen en rekenen

Kidsweek is een weekkrant voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Ze hebben een doeboek, met puzzels, raadsels, verhalen, strips, survivaltips, recepten en meer, bij Bol.com. Er zijn ook moppenboeken.

Speel- en oefenboek vol oefeningen die passen bij de leeftijd van je kind. Te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review van deze doeboeken.

Het grote vakantieboek rekenen is handig voor kids die nog wat extra willen of moeten oefenen met rekenen, te koop bij Bol.com.

De AVI doeboeken en het AVI vakantieboek zijn ideaal om te blijven oefenen met lezen. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Okki heeft ook een vakantieboek, vol met opdrachtjes, te koop bij hun eigen Blink shop en bij Bol.com.

Voor meiden

Jill heeft allerlei doeboeken. Met tips, opdrachten, testjes en spelletjes waarmee meiden zich uren vermaken, bij Bol.com en bij Libris. Daarnaast heeft Jill ook een Denksport puzzelboek, te koop bij Bol.com.

Tina heeft een vakantieboek. Het is voor meiden vanaf een jaar of acht, te koop bij Bol.com.

De Zoete Zusjes hebben ook een eigen vakantieboek. Te koop bij Bol.com.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders. Jill heeft allerlei doeboeken. Met tips, opdrachten, testjes en spelletjes waarmee meiden zich uren vermaken.
Voor jongens

Stoer zomerboek staat vol leuke doe, speel en lees opdrachten voor jongens vanaf acht jaar, het is te koop bij Bol.com.

Sport

Het grote KNVB voetbal doeboek is leuk voor voetbalfans. Te koop bij Bol.com.

The Champions heeft ook een vakantieboek, dit is een stripboek voor voetbalfans, te koop bij Bol.com.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.

Vakantieboeken en doeboeken voor tieners en pubers

Op zoek naar vakantieboeken en doeboeken voor kinderen van 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar, 16 jaar, 17 jaar of 18 jaar? Er zijn ook leuke zomerboeken voor tieners.

Het grote CreaChick doeboek bevat 50 opdrachten voor creatieve chicks. Aan de slag met fineliners, stiften, potloden, verf en schaar. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Het grote Belle en Anne Sara Zomerboek, bij Bol.com.

Met het Beauty Doeboek kun je make-up looks en kapsels ontwerpen, oorbellen en strikjes tekenen, henna hand- en voetbeschilderingen creëren en beautyplaatjes inkleuren. Te koop bij Bol.com.

Leuk voor spelletjes fans: een puzzelboek van hun favoriete spel. Ze zijn er bijvoorbeeld van Catan en Ticket to Ride, bij Bol.com en bij Libris.

Vakantieboeken en doeboeken voor jezelf

Ook voor volwassenen zijn er heel veel leuke vakantieboeken en doeboeken, fijn als de kids zichzelf even vermaken.

Flow heeft een mooie vakantiespecial. Zoals altijd vol illustraties, verhalen en inspiratie. Te koop bij Bol.com.

Psychologie Magazine heeft altijd mooie specials en een zomerboek. Te koop via Bol.com.

Quest heeft een zomerboek vol interessante weetjes. Te koop bij Quest en bij Bol.com.

Lifestyle magazines hebben vaak ook een eigen zomerboek, zoals de Linda (Bol.com), de JAN (Bol.com), Libelle (Bol.com), de Flair (Bol.com) en Cosmopolitan (Bol.com).

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.
Puzzelboeken voor volwassenen

Denksport vakantieboek vol puzzels, te koop bij Albert Heijn en bij Bol.com.

Dot to Dot zijn van die puzzelboeken waarbij je getallenpuntjes verbindt, maar dan super moeilijk voor volwassenen. Bol.com heeft allerlei verschillende.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor kinderen en ouders. In de zomer liggen er altijd toffe vakantieboeken en doeboeken voor kinderen in de winkel. Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden: peuter, kleuter, basisschoolkinderen, tieners en voor jezelf.
Vakantieboeken voor ouders

Het grote vakantie-doeboek voor uitgebluste ouders is van de bedenkers van de podcast Ik Ken Iemand Die. Met anekdotes, tips, recepten, puzzels en kleurplaten die je met gebalde vuisten mag doorkrassen. Te koop bij Libris en bij Bol.com.

Vakantieklets, een boekje met 48 kletskaarten met opdrachten voor onderweg en op de vakantiebestemming, bij Gezinnig en bij Bol.com.

Verder lezen

Op Leuk met kids vind je veel zomervakantietips en ook op Instagram delen we deze zomer ideeën.

Onze zomer bucketlist: leuke zomervakantie activiteiten voor kinderen. Ieder jaar maken we een flinke lijst zomer activiteiten voor kinderen, om te doen in en rond de zomervakantie. Nu de kids groter worden hebben ze een eigen wensenlijstje. De lijst wordt dan ook lekker lang. Met ideeën voor thuis en op vakantie. Een lijst waar we regelmatig op gaan kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Zoek je naast deze leuke vakantieboeken en doeboeken nog meer om de kinderen te vermaken op vakantie? Ik verzamelde leuke vakantie cadeautjes voor onderweg en op vakantie.

Vakantie cadeautjes voor kinderen – voor onderweg en op vakantie. Lang in de auto of het vliegtuig zitten is voor kinderen vaak heel saai. Op die lange rit of vlucht kun je natuurlijk zelf van alles verzinnen. Maar een van deze vakantie cadeautjes voor onderweg, is ook een leuke verrassing voor kinderen. Met veel van deze cadeaus kun je de kinderen onderweg vermaken, met andere kunnen ze zich tijdens de vakantie vermaken.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids