Gelderland met kids: de leukste uitjes met kinderen

In Gelderland kun je heel veel leuke dingen doen met kinderen. Ik verzamelde heel veel leuke uitjes. Weet jij nog een ander leuk uitje? Laat het onder aan dit bericht achter!

Gelderland met kids: de leukste uitjes met kinderenSpeeltuin Nederhemert bij Ammerzoden is zo’n fijne ouderwetse speeltuin met terras.

In Apeldoorn vind je naast de De Apenheul ook De Julianatoren, een relatief klein pretpark. De Speelweide in Stadspark Berg & Bos heeft speeltoestellen en uitkijktoren. Klimbos Veluwe is lekker buiten klimmen voor klauteraars. Kinderparadijs Malkenschoten was vroeger een kinderboerderij, maar zit nu een beetje tussen een speeltuin en een attractiepark in, dieren zijn er nog steeds, maar bijvoorbeeld ook een speelweide, klimparcours, verkeerspark, junglepad, minigolf, waterparcours en waterfietsen.

In Appeltern bij Tiel vind je De Tuinen van Appeltern. Je doet hier inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen. Er zijn meerdere speeltuinen, maar ook in de gewone tuinen kunnen ze zich goed vermaken.

In Arnhem ligt waarschijnlijk de grootste dierentuin van Nederland: Burgers Zoo, met de Bush, Desert, Safari,  Rimba, Ocean en Mangrove.

In Park Sonsbeek in Arnhem ligt het Watermuseum. Kinderen ontdekken en leren hier van alles over water. Daarnaast kunnen ze zelf proefjes doen. Erg leuk voor nieuwsgierige kids die van techniek houden. Als het regent of koud is kun je binnen van alles doen, maar in de zomer kun je er ook leuke dingen buiten doen. Lees ook onze review over het Watermuseum.

In Barneveld zit De Happyfarm, een speelboerderij met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin.

In Beekbergen kun je bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij heel veel oude stoomtreinen bekijken en er zijn regelmatig evementen.

In Berg en Dal vind he Amusementspark Tivoli.

Bussloo is een heel groot strandgebied tussen Apeldoorn, Arnhem en Zutphen.

In Dieren vind je speel- doe- en ontdekpark De Spelerij, een bijzondere speeltuin waar kinderen spelend ontdekken hoe dingen werken, denk aan spelen met een hijskraan of broodjes bakken. De bijbehorende Uitvinderij is voor kinderen die het leuk vinden om met hun handen te werken, met stoere materialen en machines.

In Doetinchem kun je bij Natuurpark De Koekendaal behalve wandelen ook naar de kinderboerderij en speelweide. SkyZone is voor wat grotere kinderen die van klimmen en klauteren houden, er zijn ook interactieve voetbalmuren. Het Land van Jan Klaasen in Braamt bij Doetinchem is een groot buitenspeelpark, indoorspeeltuin, waterspeeltuin en poppentheater voor jonge kids. Groot-Nibbelink in Sinderen bij Doetinchem is een koffieboerderij met houten speeltuin, maisdoolhof en natuur- en avonturenpad.

In Harderwijk is het Dolfinarium, dat behoeft denk ik geen introductie 🙂

Familiepretpark Megapret in Lievelde is een park met grote indoor speeltuin, grote buitenspeeltuin, waterspeeltuin en midgetgolf.

In Lochem, of beter gezegd in het gehucht Zwiep, vind je de Witte Wieven, een traditionele speeltuin vernoemd naar de regionale legende over de Witte Wieven: de heksen die rond dwarrelden om de Witte Wievenkoele in het bos op de Kale Berg. In Gelselaar, ook vlakbij Lochem, kun je bij Erve Brooks binnen en buiten spelen, pannenkoeken eten en het blotevoetenpad wandelen.

Bij het Maisdoolhof in Malden kun je behalve dolen in het doolhof ook met allerlei ander groot speelgoed spelen.

In Nijmegen zit Brakkefort, een grote speeltuin met forten en kastelen, karretjes, pierenbad en waterspeeltuin.

In Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo kun je prachtig wandelen.

De Roosendaal in Putten is een speelboerderij met speeltuin met trekkers, avonturenpad en natuurlijk heel veel dieren, rolstoeltoegankelijk.

Bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo kun je lekker buiten klimmen. Ernaast zit Doolhof Ruurlo.

In Voorthuizen is nog een Maisdoolhof, maar het is ook een gigantische speeltuin. Hier zit ook SchatEiland Zeumeren, een grote binnenspeeltuin waar je samen met de kapitein op zoek gaat naar een schat.

Het Hof van Kaatje in Wijchen is een recreatieboerderij voor kinderen tot 8 jaar, met speeltuin, kinderboerderij, huifkar, boerengolf, jeu de boules en terras. De Blije Dries is ene grote speeltuin, met midgetgolf, skelterbaan en zwembad, je kunt er ook wat eten.

In Zelhem vind je Ezelstal de Edelingen waar je een ezeltje kunt huren, dat gaat gezellig een of meerdere dagen met je mee om te wandelen.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids