Het strand als thema voor de kinderkamer

Bij een babykamer of kinderkamer is het altijd leuk om een thema te gebruiken, of meerdere. Met wit en zeeblauw kun je een mooie kamer in het thema strand maken. Wat is nou leuker dan een kamer die voelt als een strandhuis? Het fijne is dat het zowel voor een jongenskamer als voor een meisjeskamer leuk is en bovendien rustig oogt.

Het strand als thema voor de kinderkamer of babykamer

Met een witte vloer heb je meteen de sfeer van een strandhuis. Dat kan een houten vloer zijn die je wit verft, maar bijvoorbeeld ook een van linoleum of laminaat. Zelf kozen we voor een kwalitatief goede laminaat van Pergo in de kleur wit grenen, maar je kunt bij de Praxis vaak al vanaf 5 euro een witte vloer krijgen.

Op de muur is een blauwe kleur met een groentint er in mooi, omdat die aan de zee doet denken, bijvoorbeeld de kleur Ocean van Flexa Pure. Een vergelijkbare kleur is Histor Bries. Voor de gordijnen kun je kiezen voor wit, zandkleurig of antraciet. In aanvulling op gordijnen zijn rolgordijntjes handig om fel licht te filteren, bijvoorbeeld een wit lichtdoorlatend rolgordijn van Ikea of Bol.com of bamboe rolgordijn. De meubels verf of koop je wit.

 Histor Bries 

Een oud bedje is leuk, dat kun je wit verven. Let er wel op dat je een veilige verf gebruikt zonder giftige stoffen. Let er bij een oud bedje bovendien op dat het aan de moderne veiligheidseisen voldoet, zo mag ruimte tussen de speilen niet te groot zijn en het matrasje moet goed passen. De Hema en Ikea hebben ook mooie witte ledikantjes. De dekentjes komen beide van de Hema, de knuffel ook.

 kinderkamer strandkamer

Mijn eigen favoriet is het dekentje Valencia van Koeka bij Bol.com.

koeka dekentje

Een (tweedehands) kastje met louvredeurtjes doet echt denken aan een strandhuis. Hoe je een oud kastje leuk kunt pimpen beschreef ik eerder in dit artikel.

Maanden waar je losse spulletjes in kunt opbergen zijn onmisbaar. Alles wat gevlochten is doet aan strand denken. Bijvoorbeeld deze plastic gevlochten mand van Handed By, te koop van ienimini tot heel groot.

mand strandkamer mand strandkamer

Daarnaast natuurlijk kleine mandjes. De schaal komt van Intratuin, de deken er in is van Froy and Dind. Deze opbergtas van 3 sprouts met walrus past perfect in een strandkamer.

3 sprouts opbergtas

Het is handig om op de kinderkamer een zitje te hebben. Voor als je ’s nachts borstvoeding geeft, of voor als je een boekje wil voorlezen voor het slapen. Wij hebben een poef die je kunt uitklappen tot eenpersoons logeerbed, van Bo Concept, in dezelfde zeeblauwe kleur als de muur, handig als er iemand blijf slapen. Het kussen op de poef is gemaakt van een stof van Ikea.

Op de kinderkamer hoort natuurlijk ook een krukje of stoeltje voor de kids zelf. Het stoere ijzeren stoeltje kochten we ooit bij de Hema, dat is helaas uit de collectie. Het witte ijzeren krukje is nog wel te koop bij de Hema, het is dat wij al veel te veel krukjes hebben…

Hema krukje

Inmiddels klassiekers: het plastic krukje en stoeltje van de Mammut serie van Ikea.

 Ikea Mammut 

Super zomers: het houten stoeltje met opbergruimte heet Benji, het krukje is van Flexa.

Benji stoel Flexa krukje pootjes

Erg leuk is om een lamp te versieren, zoals deze strandlamp met schelpen er in die mijn zusje voor haar dochter maakte. De lamp is van Ikea, maar zit niet meer in de collectie.

strandkamer lamp Het strand als thema voor de kinderkamer

Een lamp in strandstijl is bijvoorbeeld een van rijstpapier, zoals de eerste die we ooit bij Ikea kochten. De tweede lamp is van de Hema.


Op de vloer is een plastic vloerkleed leuk en makkelijk schoon te maken, bijvoorbeeld van Pucks House of World Wide Living.

Tenslotte kun je allerlei versiering ophangen, bijvoorbeeld een mobiel, deze komen van de Franse site Smallable.

De guirlande met de vissen komt ook van de Franse site Smallable. De vlaggetjes zijn zelf gepimpte vlaggetjes, een werkbeschrijving vind je hier.

Verder lezen?

Kijk dan bij een van deze artikelen!

wpid-binnenkijker-de-babykamer-van-fiona-robert.jpg.jpeg Dieren als thema voor een stijlvolle babykamer en kinderkamer Een gedeelde kinderkamer voor een jongen en een meisje Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie diy vlaggetjes DIY: dekentje of sprei maken voor baby of peuter Verjaardagsballonnen 101 organizing tips voor een opgeruimd huis met kids  Babykamer en kinderkamer met uiltjes en bomen Handig voor op de kinderkamer een rekje voor de babykleding Een oud kastje opknappen voor de babykamer en kinderkamer Van een oude legerkist een speelgoedkist maken voor kinderkamer of babykamer Babykamer en kinderkamer in wit, petrol, turkoois, grijsblauw, mint, donkergroen en grijs Vintage look peuterbed voor stoere kinderkamer

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids