Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen

Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren.

Auto’s en garages knutselen van schoenendozen

Van een schoenendoos kun je een mooie garage maken. Naast een schoenendoos gebruikten we masking tape (Bol.com) en stickers.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze garage van een schoenendoos.

Hoe gaaf is dit gigantische Angry Birds kuiken? Alev bedacht dit leuke idee voor een paasdoos. Hier lees je hoe ze hem maakte.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals dit gigantische Angry Birds paaskuiken op een kartonnen schoenendoos.

Een piano van kartonnen dozen knutselen

Zoonlief en ik maakten deze piano. We gebruikten twee kleine doosjes, papier, een printer, lijm en pijpenragers (bij Pipoos en bij Bol.com).

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze piano.

Een scouting landschap van een kartonnen doos knutselen

De zoon van Hanna knutselde deze gave scouting van een kartonnen doos. Met verf, wattenschijfjes (Albert Heijn), crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com), hout, kiezelsteentjes en een poppetje en hondje Playmobil.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze gave scouting van een kartonnen doos.

Keukentjes knutselen met kartonnen dozen

De dochter van Yvette kreeg deze mooie zelfgemaakte ijsjeskraam van haar vriendin. Ze maakte de hoorntjes van stevig gekleurd papier. De ruitjes heeft ze erop getekend met stift. De bolletjes zijn gemaakt van kleine piepschuim bollen (Pipoos). Je kunt ook kerstballen of andere oude balletjes gebruiken. De bolletjes zijn beschilderd en voorzien van spikkels in de vorm van kleine kraaltjes en lovertjes. Als cadeau zaten er pennen aan de ijsjes vast. Maar je kan er natuurlijk ook een grabbelton maken met een luikje.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze zelfgemaakte ijsjeskraam.

Shirley maakte dit toffe gasfornuis. Compleet met pan, van een kartonnen doos, tape en zilverfolie. Een leuk kinderkeukentje!

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals dit kinderkeukentje van een kartonnen doos.

Dieren knutselen met kartonnen dozen

De dochter van Cathelijne maakte deze eenhoorn doos met de man van de oppas. Doe mij ook zo’n oppas 😉 De doos is gemaakt van kartonnen dozen, wc rolletjes, inpakslingers, gekleurd papier en verf.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze eenhoorn doos.

De jongste van Marijke knutselde dit konijnenhok. Een grote doos werd geschilderd en de spijlen en de deur werden er in gemaakt. In het hok zit een kartonnen (2D) konijn. Nog een halve zak stro van de dierenwinkel er in en klaar!

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals dit konijnenhoek met nep konijn.

De dochter van Mariëlle kreeg deze mooie geknutselde camera. Hij is gemaakt van een kartonnen doos, wc rol en duct tape. Compleet met vogeltje er in!

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals een camera.

Van een verpakking kun je ook deze leuke uil knutselen. We kwamen hem tegen in het atelier van Landal Heideheuvel. Het pak is ingepakt in bruin papier. De oogjes zijn gemaakt van doppen. Het neusje en de buik zijn gemaakt van gekleurd papier. De vleugels zijn gemaakt van veertjes (Hema).

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze uil.

Spullen voor je poppen knutselen van kartonnen dozen en schoenendozen

Een poppenkast van een schoenendoos knutselen

Zodra ik thuiskom met een schoenendoos, bedenken de kinderen ideeën om ermee te knutselen.

Kleine meis verzint graag toneelstukjes. Om zelf te spelen, maar ook voor in een poppenkast. Daarom knutselden we deze poppenkast voor Pasen. Compleet met paashaas en paaskuikentje als poppenkast poppetjes.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze poppenkast voor Pasen.

Een ziekenhuisbed van een schoenendoos

Dochterlief kreeg dit mooie ziekenhuisbed van haar vriendin bij het schoolontbijt. Het is gemaakt van een schoenendoos, kartonnen bordje en restjes stof. Daarnaast hangen er leuke vlaggetjes boven het bed.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals dit mooie ziekenhuisbed.

Sporten knutselen met schoenendozen

Zoonlief maakte samen met manlief deze tennisbaan. We gebruikten een schoenendoos, rozijnendoosjes, papier en masking tape (Bol.com), een stukje broderie stof, saté prikkers, tape en pijpenragers (bij Pipoos en bij Bol.com).

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals een tennisbaan van een schoenendoos.

Superhelden knutselen met schoenendozen

Veel jongens zijn gek op superhelden, dan is deze spiderman doos leuk om te knutselen. De doos was al bijna helemaal rood, het laatste stukje wit werd met stift ingekleurd, daarna werd spiderman er op getekend. Het spinnenweb is van pijpenragers ofwel chenille draad (bij Pipoos en bij Bol.com).

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze spiderman superhelden schoenendoos.

Make-up knutselen van een kartonnen doosje

Ons meisje besloot deze make-up set te knutselen, voor haar een typisch meiden knutselwerkje. Met een klein doosje, papier en kleurpotloden. Voor het spiegeltje gebruikte ze wat bewaard verpakkingsmateriaal.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Ons meisje knutselde deze make-up set. Met een klein doosje, papier en kleurpotloden.

Een verjaardagscadeau knutselen

Met een ander klein doosje bedacht ons meisje om dit cadeautje te knutselen, voor de verjaardag van haar broer.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Met een ander klein doosje bedacht ons meisje om dit cadeautje te knutselen, voor de verjaardag van haar broer.

Herfst materialen verzamelen in een schoenendoos

Verzamelen jullie kids ook zo veel herfst materialen? Deze doos is ook leuk als verzamelbox voor herfstschatten. Kleine meis schilderde eerst de blauwe en groene achtergrond. Daarna tekende ik met bruine permanentstift een boom op de kartonnen doos. Vervolgens verfde kleine meis de boom bruin. Tot slot maakte ze er verschillende kleuren blaadjes op, door stipjes met een kwast te zetten.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals schoenendoos als verzamel box voor al je herfstschatten.

Een schoenendoos versieren voor een traktatie

Deze traktatie is super leuk en heel makkelijk. We vouwden de schoenendoos open en schilderden de binnenkant. De rozijnendoosjes-diertjes kochten we kant en klaar. De rozijnendoosjes in de vorm van dieren komen van de Hema.

Knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen. Op zoek naar leuke ideeën om te knutselen met schoenendozen en andere kartonnen dozen? Ik deel hier al onze tips van de afgelopen jaren. Zoals deze traktatie.

Ik maakte er ook dit filmpje van. Dat geeft nog wat meer een beeld hoe we het hebben gemaakt. Bekijk hier meer traktatie ideeën.

Verder lezen

Zoek je naast deze schoenendozen nog meer leuke ideeën om te knutselen, kijk dan naar ons knutseloverzicht. En ook op Instagram delen we regelmatig knutselideeën.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids