Vliegen met kleine kinderen: handige tips

Ga je binnenkort vliegen met de kinderen? Lees dan snel even mijn tips om je vlucht en de rest van je reis relaxed te laten verlopen.

Vliegen met kleine kinderen: handige tips

Zorg dat je tijdens je vlucht voldoende kindervermaak mee hebt:
*Spelletjes op de smartphone of tablet zijn voor de meeste kids perfect om ze een tijdje zoet te houden, bij ons gaat er per kind een oude smartphone mee. Check wel welke spelletjes, filmpjes of luisterboeken ook zonder internetverbinding werken, want je hebt in de lucht geen bereik 😉
*Je kunt ook een leesboek meenemen, of eBooks op je telefoon zetten.
*Een vakantie-spelletjes-boek is ook ideaal voor tijdens een vlucht. Spelletjes met kleine onderdelen niet, tenzij je het leuk vindt om onder alle stoelen te zoeken 😉
*Potloden en papier behoren tot mijn standaard uitrusting, dus ook in het vliegtuig.

Tijdens het vliegen krijgen veel kinderen pijn in hun oren. Het kan helpen om op snoepjes te zuigen of kauwen. Het helpt ook om je neus dicht te houden en dan te blazen door je neus.

Wij gingen voor kleinere koffers die je als handbagage mee kunt nemen. Het is wel zo handig om je bagage bij de hand te hebben, je weet nooit wat je nu weer ‘nodig’ hebt voor de kids. Bovendien kunnen kinderen een kleine koffer al snel zelf meenemen. Mochten ze moe worden, dan zet je twee koffers tegen elkaar en duw je die zelf voort. Wij gingen voor koffers van SuitSuit bij Bol.com, met slot, lekker kleurig dus makkelijk te vinden en leuk voor kinderen.

In je koffer kun je niet heel veel meenemen, zeker als je voor handbagage gaat. Als je met het ov gaat moet je het allemaal mee zeulen, dat kan dus niet te veel wegen. Het is wel zo leuk om wat speelgoed mee te nemen, voor in het vliegtuig en tijdens je vakantie:
*Opblaasbaar speelgoed neemt geen ruimte in, zoals een strandbal.
*Een set met klemmen om een hut mee te maken neemt geen ruimte in.
*Met een paar lichtgewicht spelletjes kunnen kinderen heel veel uur zoet zijn. Een dobbelsteen is altijd handig. Ook tijdschriften en een vakantie-spelletjes-boek is handig, ze zijn er ook de winter.
*Als je een paar eBooks voor kinderen op je telefoon zet hoef je geen boeken mee te zeulen.
*Schepjes en emmertjes koop je makkelijk ter plekke.

Ga je heen via een andere luchthaven dan terug? Dan kun je overwegen om een auto te huren, dat kan ook met kinderzitjes. Bij veel autoverhuurbedrijven kun je de auto in je eigen buurt weer terugbrengen, tegen een extra vergoeding.

Gelukkig vinden kinderen vliegen vaak ook gewoon heel leuk. Zoonlief vermaakte zich met het stijgen en landen en daar tussenin met een telefoon. Dochterlief vond vliegen spannend en was onrustig, tot ze Roos van 18 op de stoel naast ons ontdekte, die gek was op kleintjes en ons kleintje gek op haar. Nogmaals bedankt Roos 😉 Op de terugreis vond ze vliegen niet meer spannend.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids