Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst

Kaarsjes zijn zo gezellig in het donkere seizoen. Daarom knutselen we regelmatig een winter waxinelichthouder. Gezellig dat extra licht rond Sinterklaas en kerst!

Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst

Mooie potjes om een winter waxinelichthouder te knutselen

Lege potjes zijn de ideale basis voor een waxinelichthouder voor de winter. Een lege fles pastasaus, potje babyvoeding of mooie jampot, je hebt vast wel wat staan. Alle mooie lege glazen potjes zijn bruikbaar.

Wil je het etiket verwijderen? Leg een nat vaatdoekje op het etiket en laat het even intrekken. Daarna kun je het etiket meestal makkelijk verwijderen.

In het potje kun je een echt waxinelichtje stoppen. Als je hele kleine kinderen hebt is een nepper waarschijnlijk een veiligere keuze.

Waxinelichthouder van glas versieren met markers

Glazen potjes kun je heel makkelijk versieren met permanent stiften. We hebben zelf de dunne permanent stiften van Staedler (Bol.com) en de dikke permanent stiften van Edding (Bol.com).

Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst

Knutselen de kinderen mee? Zorg dat ze een goed schort aanhebben dat niks doorlaat. Of een oud shirt waar vlekken op mogen komen. Ook de tafel dek ik af met een zeiltje of grote placemats.

Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst, werken met permanentstiften

Laat de kinderen gewoon lekker aan de slag gaan. Vinden ze het potje mislukt? Dan is er vast nog wel eentje!

kleine meis gaat zelf aan de slag

Deze waxinelichtjeshouder maakten we ook met de Crayon Pen (bij Bol.com), dat is een soort wascopen. We versierden een glazen weckpot met stipjes.

Crayola crayon pen waxinelichthouder versieren

Waxinelichthouder van glas versieren met masking tape

Met washi tape / masking tape kun je een waxinelichthouder ook heel leuk versieren. Voor deze kerstlichtjes gebruikten we potjes van babyvoeding, in verschillende maten. Mooi masking tape vind je bijvoorbeeld bij I love speelgoed en Bol.com.

Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst

Bij dit potje gebruikten we naast masking tape ook wat touw. Dat touw lijmden we kinderlijm aan de bovenkant. Pas wel op dat de vlam van waxinelichtje niet in de buurt van het bouw kan komen.

Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst, gemaakt met masking tape en touw

Een lichtje van een melkpak maken

Met een melkpak kun je een gezellig verlicht huisje maken, gezellig in de donkere tijd rond kerst en Sinterklaas. De uitleg van het melkpak huisje vind je op Leuk met kids.

Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak

Deze lampionnen knutselde Viola voor Halloween, van typisch Amerikaanse melkflessen. Ze schreef een uitgebreid artikel over Halloween in Amerika.

Halloween spookflessen knutselen

Verder lezen

Naast deze ideeën voor een winter waxinelichthouder, vind je hier nog veel meer leuke ideeën om te knutselen, maar ook nog veel meer voor kerst. Ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus! Ook op Instagram delen we veel tips.

Winter waxinelichthouder knutselen: gezelligheid rond Sinterklaas en kerst

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids