Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel

Beide kinderen hebben een kleine kamer, in hun lievelingskleuren. Dochterlief wilde een meisjeskamer in roze en geel en ik voegde wat turquoise toe, maar door de witte basis blijft het lekker rustig. Een kleine kamer betekent gelukkig niet dat ze weinig ruimte heeft om te spelen, dankzij haar hoogslaper. Kijk je mee naar deze kleine kinderkamer in roze en geel?

Ons huis had in eerste instantie maar twee slaapkamers, na een interne verbouwing hebben beide kinderen een klein kamertje van 2 bij 3 meter. Over de kamer van zoonlief schreef ik een paar jaar geleden al eens een blog, maar die van dochterlief was nog niet echt af, zij was destijds ook nog heel klein. Inmiddels heeft ze een duidelijke mening, samen hebben we haar kamer langzaam ingericht en ze is er helemaal blij mee.

Het is een kleine compacte kamer met veel opbergruimte en voor al haar favoriete speelgoed een mooi plekje. Op dit moment zijn de accentkleuren roze, geel en wat turkoois, maar door de witte basis kunnen we dat zo weer veranderen als ze een andere smaak krijgt. De indeling van de kamer veranderen we ook regelmatig, ik laat zien hoe het in eerste instantie was en hoe het nu is.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel

De kamer met hoogslaper 

De allergrootste opberger is een Lundia boekenkast van 230 bij 100 bij 30 centimeter. De planken zijn verstelbaar, waardoor de kast flexibel in te delen is. De ladeblokken zijn een erfstuk, die gaan al heel lang mee. En drie keer raden wat daar allemaal in zit aan frutsels 😉 Als ze een bureau nodig heeft, dan kunnen we in de Lundiakast een bureauplank zetten. Lundia bestaat al heel erg lang, er zijn daarom ook wat bedrijven gespecialiseerd in tweedehands Lundia, maar ook op Marktplaats kun je veel vinden. Naast de kast staat nog een vintage klepbankje van Ikea. Opbergdozen met wit, geel, roze en grijs zijn uit de Tjena serie van Ikea.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel kast van Lundia

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel kast van Lundia

Je had het misschien al gezien: ik ben fan van die leuke kratjes van de Hema! Ze staan bij ons op allerlei plekken: op de grond, in de vensterbank, in de keuken en in de boekenkast. Meer ideeën om ze te gebruiken vind je in mijn artikel over de Hema kratjes.

Toffe kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken

De hoogslaper

Toen grote broer een hoogslaper kreeg wilde kleine zus die ook. Die halfhooglsaper is er in middels gekomen, het is een Flexa Classic in whitewash. Wat ik handig vind aan deze hoogslapers is dat ze in hoogte verstelbaar zijn, door er andere poten onder te zetten. Zo kun je het als laag bed gebruiken, maar ook als hoogslaper in drie verschillende hoogtes. Het bed is ook in twee lengtes te koop, voor matrassen van 190 of 200 centimeter lang. Voor ons was het bed echter ook te breed, door de verwarming paste het bed niet, manlief maakte daarom het bed 10 centimeter minder breed. Doordat het een kwalitatief sterk bed is blijft het na deze aanpassing gelukkig even sterk. Flexa (half)hoogslapers zijn te koop bij Fonq en Babypark. De roze driehoek muurstickers zijn van Ferm Living. Het schilderij van Sneeuwwitje komt van de kringloop.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, half hoogslaper Flexa classic

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, half hoogslaper Flexa classic

Op de hoogslaper liggen kussentjes, waarmee kleine meis een lekker plekje kan maken om boeken te lezen. Het gestreepte kussentje kocht ik kort geleden bij de Kwantum, de andere zijn uit oudere collecties. Onder de hoogslaper staat een poppenhuis van Lundby Smaland bij Bol.com, met Playmobil er in. Het poppenhuis is een klassieker en erg mooi, de binnenkant kun je behangen en je kunt zelfs lampen toevoegen, maar het is wel kwetsbaar, dus niet geschikt voor kleintjes. Het konijn is van Happy Horse bij Bol.com. Het dekbed is uit een oude collectie van H&M. Het roze behang met geometrische driehoekjes met een heel subtiel oranje streepje is van Eiffinger bij Karwei, maar dit is helaas alweer uit de collectie.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, met Flexa classic hoogslaper en Lundby poppenhuis met Playmobil er in

Opbergruimte

Aan de andere kant staat een stapel lichtroze en lichtgele kratjes van de Hema, de meeste zitten vol met Barbie spullen. Ook staat er een roze tubtrug met verkleedkleren en een poef van Nobodinoz bij I love speelgoed. Het tafeltje is een tv-meubel uit de Lack serie van Ikea. Het stoeltje komt van een kringloopwinkel, maar is uit een oude collectie van de Hema. Onder het bed hebben we een lichtslang gehangen, dat geeft een gezellig licht (te koop bij Bol.com).

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, half hoogslaper Flexa classic, Hema kratjes

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, half hoogslaper Flexa classic, Hema kratjes

Boven het bed hangt een kastje van Rose in April bij I love speelgoed, waarin dochterlief telkens wat anders zet, een soort wisseltentoonstelling. Ook staat haar nachtlampje er op, een bootje van Goodnight Light bij Fonq.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, kastje Rose in April

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel

De kamer met laag bed

De kleine kinderkamer van kleine meis was altijd al roze en geel, maar de hoogslaper is pas later gekomen.

In eerste instantie had kleine meis een laag bed, de bedbank Brimnes van Ikea, met lades onder het bed. Ik vond het een heerlijke plek om lekker met haar te keuvelen, maar zelf wilde ze heel graag een hoogslaper, net als haar grote broer. Het beddengoed is uit een oude collectie van H&M. Op de muur zitten roze driehoek muurstickers van Ferm Living.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, laag bed met lades er onder

Toen stond het poppenhuis in de Lundia kast, doordat het een vrij ondiep poppenhuis is past dat, het is de Lundby Smaland bij Bol.com.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel kast van Lundia

Ook toen het lage bed er nog stond hing het blauwe kastje van Rose in April al boven het bed (te koop bij I love speelgoed). De grote poster is van Pim en Pom van Fiep Westendorp, de kleine poster is van het Huismerk.

Binnenkijker: kleine witte kinderkamer met roze en geel, kastje Rose in April

Tot slot

Het kamertje is niet groot, maar toch is er voldoende speelruimte. Dat komt door de hoogslaper en de ondiepe boekenkast, maar het komt ook omdat er geen kledingkast staat, die nemen vaak veel ruimte in. In onze slaapkamer hebben we alle kledingkasten gezet. Dat is fijn als ik de was moet opruimen, dan hoef ik de kinderkamers niet in, maar het scheelt ook heel veel speelruimte in de kinderkamers.

Kleine meis is in helemaal blij met haar kleine kinderkamer met roze en geel 🙂 Op Leuk met kids vind je nog meer leuke binnenkijkers in kinderkamers.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids