5 gymschoenen voor kinderen + waar je op moet letten bij aanschaf

Ieder jaar is het weer zoeken: wat koop ik dit jaar voor gymschoenen voor de kinderen. Ik geef je tips waar je op kunt letten bij het kopen van gymschoenen en laat je een paar fijne exemplaren zien. Natuurlijk zijn daarbij ook duurzame zaalschoenen. 

Bij het kopen van gymschoenen voor kinderen kun je hier op letten:

  • Gymschoenen moeten lichte zolen hebben, want zwarte zolen laten strepen achter in de gymzaal.
  • Voor kinderen die nog niet goed hun veters kunnen strikken, of gewoon langzaam zijn met aankleden, is een paar schoenen met klittenband of elastiek handig.
  • Als je meerdere kinderen hebt is een neutrale kleur handig, dan kunnen meerdere kinderen de schoenen gebruiken.
  • Koop de schoenen op de groei, zodat ze een tijdje meegaan. Er mag een duimbreedte ruimte voor in de schoen zitten. Koop ze niet te groot, dan vallen kinderen.
  • Wat je er aan uit wil geven is afhankelijk van meerdere dingen: hoe oud is je kind, hoe snel groeien zijn voeten, hoe vaak gaat hij gymen, gaat hij ook nog een andere binnensport doen, hoe intensief sport hij tijdens de gymles?
5 gymschoenen voor kinderen + waar je op moet letten bij de aanschaf. Ieder jaar is het weer zoeken: wat koop ik dit jaar voor gymschoenen voor de kinderen. Ik geef je tips waar je op kunt letten bij het kopen van gymschoenen en laat je een paar fijne exemplaren zien. Natuurlijk zijn daarbij ook duurzame zaalschoenen. 

Ballet schoentjes

Voor echte kleintjes kun je simpele balletschoenen of turnschoenen kopen. Ze zijn lekker zacht en kinderen kunnen ze zelf aan doen. Je koopt ze bijvoorbeeld bij Scapino.

ballerina's

Zachte gymschoenen voor kinderen

Je kunt ook van die zachte simpele gymschoenen kopen. Voor zoonlief heb ik die nooit gekocht, die is veel te explosief, die zou met blauwe tenen thuiskomen in dat soort dunne schoenen. Voor dochterlief waren ze de eerste jaren wel geschikt en moesten ze roze zijn 🙂 Deze zijn te koop bij Scapino.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Steviger gymschoenen voor kinderen 

Voor drukke en grotere kinderen is een paar wat stevigere schoenen vaak wel verstandig. Bovendien zijn echte sportschoenen natuurlijk ook fijner om op te rennen.

Voor zoonlief kocht ik bijvoorbeeld een keer dit paar Nikes. Hij is heel sportief en gymt vaak meerdere keren per week. Bovendien groeit hij niet snel en doet meestal wel een jaar met zijn schoenen, dus ze mogen ook wat duurder zijn. Dit soort Nikes koop je bijvoorbeeld bij Nike.

5 toffe gymschoenen voor kids + waar moet je op letten bij de aanschaf

Zaalsportschoenen voor kinderen

Voor kinderen die zaalsporten doen, is een paar zaalsportschoenen handig, die zijn echt stevig. Die kun je dan voor gym en sport gebruiken. Wij hebben vaak Brabo indoor hockeyschoenen gehad, te koop bij Bol.com. Vergelijkbare zaalschoenen van andere merken vind je ook bij Bol.com en bij Scapino.

Brabo hockeyschoenen

Duurzame gymschoenen en zaalschoenen voor kinderen 

Voor gymschoenen is het aantal duurzame opties nog niet zo groot. Zeker niet als je stevige zaalschoenen zoekt, zoals wij. Zelf probeer ik vaak tweedehands kleding te kopen. Dat is met schoenen wat lastiger, omdat je ze vaak opeens nodig hebt. Een enkele keer vind ik tweedehands schoenen die weinig gedragen zijn.

Cienta maakt gympen van rubber en organisch katoen. Ze zijn te koop bij Bol.com. Deze schoenen zijn fijn voor kleintjes, maar te zacht voor oudere kids.

5 gymschoenen voor kinderen + waar je op moet letten bij de aanschaf. Dit zijn duurzame Super Sala indoor zaalschoenen van Adidas.

Adidas heeft inmiddels een flinke keuze als het gaat om duurzame schoenen, waaronder ook veel schoenen die geschikt zijn voor de zaal. Je kunt ook kijken op welk gebied ze duurzaam zijn. De zaalschoenen vind je onder verschillende sporten, bijvoorbeeld voetbal en basketbal. Deze duurzame Super Sala zijn officieel zaalvoetbalschoenen, maar natuurlijk ook voor gym en andere sporten te gebruiken.

5 gymschoenen voor kinderen + waar je op moet letten bij de aanschaf. Ieder jaar is het weer zoeken: wat koop ik dit jaar voor gymschoenen voor de kinderen. Ik geef je tips waar je op kunt letten bij het kopen van gymschoenen en laat je een paar fijne exemplaren zien. Natuurlijk zijn daarbij ook duurzame zaalschoenen. 

Verder lezen

Zoek je naast gymschoenen voor kinderen nog meer inspiratie voor school? Hier onder vind je nieuwste blogs met school inspiratie. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig schooltips.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids