★ Nieuw op Leuk Met Kids Blog ★

pinterest instagram facebook twitter google-plus

Op naar de feestdagen

Nu de herfstvakantie voorbij is zijn we hier alweer helemaal bezig met de feestdagen. Sint Maarten is al over een week en kort daarna komt ook Sinterklaas er alweer aan!

In De Leuke Update #5 lees je daarom van alles over Sint Maarten, elders op Leuk met kids deel ik knutsel ideeën voor lampionnen en leuke liedjes en andere tips.

Sinterklaas komt op zaterdag 17 november aan in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans in Zaandijk. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog meer leuke Sinterklaasintochten en -evenementen.

Op Leuk Met Kids vind je van alles over Sinterklaas, waaronder heel veel boeken, Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond en lekkere recepten.

Cindy is deze vrijdag naar de babybeurs We Are Pregnant in de Werkspoorkathedraal in Utrecht geweest, ze bouwen hier tot en met 4 november een feestje voor wie zwanger is of net een kindje heeft. Cindy doet verslag op Instagram stories, je kunt het verslag vinden in mijn Instragram profiel (het rondje naast IGTV).
De Leuke Update #5 | Sint Maarten en de leukste kids uitjes voor deze maand
Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen: heel veel ideeën
De leukste Sinterklaasintochten van 2018 in heel Nederland
Sint Maarten: heel veel liedjes en andere tips om het extra leuk te maken

Knutselen

Nu het kouder wordt zijn we weer vaak aan het knutselen. Zo maakten we een kleurplaat van een foto en verzonnen we weer wat herfstknutselideeën.

Daarnaast probeerden we stiften waarmee je overal mooie prints op kunt maken. De stift is geschikt voor allerlei soorten materiaal: papier, hout, glas, aardewerk, plastic, metaal en stof. Wij zaten vol met ideeën en gingen aan de slag. Ik deel ook wat tips voor het gebruik van de stiften.

Terwijl we knutselen staat er vaak een luisterboek aan. Ik deel wat wij zo fijn vinden aan luisterboeken en hoe we ze gebruiken.

Een kleurplaat maken van een foto
Herfst knutsels: samen met de kinderen knutselen als het buiten kouder wordt
Pintor markers: met deze stiften kun je van alles versieren
Luisterboeken abonnement: wat wij er zo fijn aan vinden + hoe we het gebruiken

Lekker eten en drinken


De Leuke Update #4 gaat over lekker eten, met herfstrecepten en mooie kookboeken. En ik deelde wat leuke nieuwtjes!

Daarnaast vind je op Leuk met kids tips voor het versieren van cupcakes en een lekker recept voor Lavendel Latte, dochterlief en ik zijn er gek op!
De Leuke Update #4 | nieuwtjes, lekker eten in de herfst en uitagenda
Cupcakes versieren: dit heb je nodig
Recept: Lavendel Latte

Uitjes enzo

Natuurlijk hebben we ook weer leuke uitjes gedeeld. In Amsterdam ontdekten we een nieuw museum dat erg leuk is voor kinderen: het Museum of Amsterdam Illusions. Het museum heeft 3D kunstwerken waar je hele toffe foto's mee kunt maken.

Er draait een een leuke nieuwe Zweedse tekenfilm in de bios: Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes. Het is een schattige film over de oude pad commissaris Gordon en de jonge nieuwsgierige muis Paddy, die hem komt helpen.

Corrien ging met haar gezin appels plukken bij de Olmenhorst en deelt haar prachtige foto's en praktische tips.

Marijke ging deze zomer naar LEGO HOUSE in Billund, ook de plaats waar je LEGOLAND en de Deense LEGO fabriek vindt. Marijke vertelt wat zij en haar dochter van 15 jaar en zoons van 12 en 9 jaar er zo leuk vinden.

Leuk met kids heeft een zusje: Amsterdam met kids, hier vind je musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, kinderboerderijen, actieve uitjes, winkels, restaurants, hotels en appartementen, weetjes, enzovoorts. Alles is georganiseerd per onderwerp en per wijk. Daarnaast zijn er aparte pagina’s voor kinderfeestjes, festivals en leuke boeken. De informatie is zowel voor bezoekers als voor bewoners.

Nieuw uitje voor kids: Museum of Amsterdam Illusions
Nieuwe website: Amsterdam met kids, musea, speeltuinen, parken, zwemplekken, actieve uitjes, kinderboerderijen, winkels, restaurants en nog veel meer in Amsterdam voor gezinnen met kids
Filmtip: Zweedse tekenfilm Gordon & Paddy
Uitje met kids: appels plukken op een mooie herfstdag
LEGO House: vlakbij Legoland en een must voor de fans
pinterest instagram facebook twitter google-plus

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...